aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kingsman: következő küldetésre készülve Richter Géza
2015. május 06. 07:11:00

Kategória: film Szólj hozzá!

A Fox rábólintott a Kingsman: A titkos szolgálat folytatására, mivel az általunk igen nagyra tartott film kaszagépe világszerte összesen 400 millió dollár felett teljesített. Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, a stúdióhoz közeli források kész tényként erősítik meg a hírt. Matthew Vaughn akár nekiállhatna a munkálatoknak, ha az ideje nem lenne durván betáblázva az ügynökén kívül még ki tudja, meddig. A rendező a bemutatót követően nem rejtette véka alá a véleményét a szükséges újrázásról, de mondott ő sok érdekes egyebet, például hogy a második rész a szolgálat amerikai részlegéről szólna. Tekintsük ezt a "kalapozás" időszakának, időközben viszont a brit fenegyerek elfoglaltsága olyan mértékűre duzzadt, hogy esélyes a Ha/Vernál alkalmazott megoldás ismétlése. További részletek a folytatásban.

kingsman_07.jpg

Emberünk neve legutóbb a Flash Gordon ponyvaképregények újbóli megfilmesítésével összefüggésben forgott a köz pletykától duzzadó száján. Az 1934-ben született sorozat kockái mára jócskán az egyetemes popkultúra kitörölhetetlen etapjává váltak csakúgy, mint a belőlük-általuk ihletett kalandok mozgóképes gyöngyszeme 1980-ból. A film hazánkban nem örvend olyan megbecsülésnek, mint angolszász kultúrkörben; ám ha máshonnan nem, John és Ted áhítatos rajongása tárgyával, a főhőst megformáló Sam Jones-szal összehozott házibuliból beugorhat.

Vaughn a fenti tárgyban folytatott tárgyalások mellett jelenleg egy biopic, az Eddie the Eagle produceri feladatain osztozik. A Fox égisze alatt forgó sportfilm Michael Edwards síugró életét dolgozza fel, aki először képviselte hazáját olimpiai játékokon ebben a sportágban. A címszerepben a Kingsman Tökijeként debütált Taron Egerton bizonyíthat, partnereiként eddig Hugh Jackman és Christopher Walken ismertek. Érdekesség, hogy a március elején kezdett forgatás direktori székében Dexter Fletcher ül, aki mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső macsó szakácsa, Szappan vésődhetett be a kollektív filmes memóriába. A premier tervezett dátuma 2016. április 29.

kingsman_08.jpg

A stúdió és a melómán angol közös projektjeinek sora itt nem ér véget, ugyanis készül egy másik képregény adaptációja: a The Golden Age története nyugdíjas otthonban élő szuperhősökről szól. Végezetül még egy produceri munka befigyel a Ghostgirl című young adult sorozat bestseller kezdőkötetének vászonra plántálásánál. Tonya Hurley első regénye a láthatatlanság, halál és szellemlét kérdéskörét boncolgatja középiskolás környezetben. Mindezek miatt előfordulhat, hogy a Kingsman folytatását nem Matthew Vaughn fogja dirigálni, ami nem azt jelenti, hogy ne lennének határozott elképzelései annak alakulásáról. Még ha a jenki verzió nem is tekinthető többnek ötletelésnél, a különféle interjúkban elejtett, visszatérő mondatokból egy Tökire koncentráló sztori rajzolódik ki. A modern kori úriember kém eredettörténetében az Edgerton megszemélyesítette figura végleg átveszi a régi vágású dzsentlmen, Colin Firth, azaz Harry Hart helyét, aki egyébként akár még fel is tűnhet a folytatásban. A szolgálat vérfrissítése közben további karakterek, például a Mark Strong megformálta Merlin sem tűnik el a süllyesztőben, sőt olyan kalandokban lesz része, amire sohasem számított volna.

Címkék

fox comics thriller comedy action hugh jackman samuel l jackson michael caine intercom sequel christopher walken colin firth matthew vaughn mark strong sofia boutella mark hamill mark millar filmhir eurocinema spy movie brit flick britflick jack davenport film hir studiocanal taron egerton

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr577415126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása