aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: bosszúállók - ultron kora [the avengers: age of ultron] (2015) Richter Géza
2015. május 05. 16:37:48

Kategória: film 25 komment

 - SPOILERMENTES -*

Tony Stark képtelen átugrani a saját árnyékát, amikor a többi Bosszúálló tudta nélkül ráveszi Bruce Bannert, hogy földönkívüli technológiával kísérletezve mesterséges intelligenciát hozzanak létre. Az Ultron békefenntartó program ahelyett, hogy üzembe helyezésével végre nyugalmat nyújtana a Föld legnagyobb hőseinek, testet öltve minden korábbinál nagyobb fenyegetést jelent a csapat és az egész világ számára.

*Az adott alkotásra vonatkozik, de a kritika az MCU előző darabjainak (értsd: mozifilmek és tévésorozat) ismeretét feltételezi.

avengers_ultron_poszter_01.jpg

Dióhéjban ennyi az Ultron kora története, a többi csak látvány, meg az ezelőtti Marvel-filmek ismétlése. Nem ezt mondják mindig a szériát vagy a zsáner egészét negatívan kritizálók? A végén úgyis győznek a jók, így tét nélküli minden izgalom, nem igaz? Még tömörebben: amit látunk, az csapatépítő 2.0. Mire fel akkor az írás végi, rossznak éppen nem mondható értékelés? Mert a Bosszúállók második közös kalandja nem akar másnak látszani, ami - egy élvezetes popcornmozi, annak viszont egészen kiváló. Joss Whedon és Kevin Feige ezúttal nem váltják meg a szuperhősfilmek műfaját vagy újítják meg azt, csupán remekül szórakoztatnak, ha hagyod. Írom ezt úgy, hogy a szerzők felvállalták a nagy közös sztori továbblódításának mostoha feladatát, amiben a Thor: Sötét világ nem igazán jeleskedett, míg az Amerika Kapitány - A tél katonája maximum részeredményeket mutatott fel. Legutóbb A galaxis őrzői szerzett érdemeket e téren, de most aztán kapunk új karaktereket, a régiek jellemének és kapcsolatának elmélyítését, magyarázatot eddig válasz nélküli kérdésekre, valamint számos új felmerülését.

Mindezek egy tipikus köztes epizóddá állnak össze, annak minden gyerekbetegségével, már ami a történetszövést illeti. Semmi bajom az átvezető részekkel – az összes létező mozgókép közül A Birodalom visszavágot láttam a legtöbbször, összesen kilencszer szélesvásznon, és ehhez semmilyen felújított változatot nem számolok hozzá, csak az eredeti megtekintését –, ám az Ultron esetében néhány szál kissé kusza, elvarratlanul kilóg, netán az az érzésünk, kizárólag díszítőelemként funkcionál, valódi összetartó erő nélkül. A Maximoff ikrek kétségkívül az események katalizátorai, főként Wanda, csakhogy a látottak nélkülük is működnének, ugyanoda ki lehetne futtatni azokat; nem beszélve az eredeti motivációjuk nyom nélküli elhalásáról. Ulysses Klaue és Wakanda feltűnése valóban elengedhetetlen, vagy Black Panther bemutatkozását készíti elő? Vízió életre keltése valódi problémákat és etikai konfliktusokat vet fel, vagy igazából a stáblista alatti szösszenet szempontjából volt fontos? Most akkor mi a helyzet a S.H.I.E.L.D. igazgatói posztját betöltő személy kilétével, ki előtt titkos és ki előtt nem?

avengers_ultron_stark.jpg

Ilyen és ezekhez hasonló felvetések motoszkálhatnak az egyszeri néző agyában végig. Magyarán mondva hosszasan el lehet vitatkozni azon, mi lehetett feltétlenül szükséges a forgatókönyv cselekménye szempontjából, és melyik részlet szolgál a társaság vérfrissítésére, azaz az elkövetkezendők építésére (SPOILER jelöléssel igény szerint részletesebben beszélhetünk minderről a hozzászólásokban, vagy akár egy külön posztban). A beharangozott, sötétebb tónust én nem éreztem annyira hangsúlyosnak, sőt talán a sokat dicsért és a másik oldalról szidott humor jelenléte erősebb, mint az első részben (ami nálam szintén négy csillagot érdemel, a régi skálán az 10/8, emez meg 10/7 lenne). A központi alakok mellett örvendetes egyes mellékszereplők visszatérése, a csatajelenetek kapcsán pedig nem értek egyet azokkal a véleményekkel, miszerint nem hozzák a Bosszúállók szintjét. Lehet, hogy ebben az eresztésben nem rombolnak porig felhőkarcolókat, de semmilyen panaszra nem lehet okunk, talán néha még túl sokat is kapunk a jóból. A Hulkbuster, Vision és Ultron megjelenése überelhetetlen, utóbbi nem egyedül a fantasztikusan élővé tett, mechanikus külső miatt egyedi figura, simán előkelő helyre írja be magát az emlékezetes főgonoszok listájára, ami alatt ne csak a Marvel Moziverzum antagonistáit értsétek. Az előzetesek alapján önmagában James Spader "alakítása" miatt meg kell mindenképpen nézni a filmet eredeti nyelven, a hétvége után számomra is kiderül, mennyit tett hozzá vagy vett el belőle a szinkron.

Ha a fent megfogalmazott aggályokat félretesszük, és hagyjuk, hogy beszippantson a mozi, megelőlegezem, hogy az év egyik legjobb filmes élményében lehet részünk a várakozásainknak megfelelően. Lehet, hogy nem tökéletes, lehet, hogy durva egyszerűsítéssel unalmas a planéta újbóli megmentése, de aki egy emberfeletti képességekkel bíró hősökről és gonoszokról szóló képregényfolyam feldolgozására ül be, az mégis mit vár? Ízlés kérdésében pedig ölre menő vitát folytatni szerintem egyszerűen botorság.

Kövess minket facebookon és twitteren!

(Egyébként május 4-én a SW7 szélesvásznú előzeteséről lekésni szerintetek milyen érzés?)

avengers_ultron_poszter_02.jpg

Címkék

kritika joss whedon spoiler **** disney comics marvel scarlett johansson thor hulk forum hungary samuel l jackson james spader imax sequel robert downey jr superhero iron man vision chris evans avengers don cheadle mark ruffalo stellan skarsgard paul bettany idris elba anthony mackie hayley atwell chris hemsworth captain america cobie smulders the avengers elizabeth olsen aaron taylor johnson avengers age of ultron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr927432010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.05.05. 16:54:50

Annak ellenére, hogy óriási Marvel Moziverzum - fan vagyok, nekem ez a film ütött igazán nagyot. Voltak benne nagy jelenetek, de ezek főként inkább a poénok miatt maradnak emlékezetesek.

Amennyire jól csinálta Weddon az event-movie jelleget az előző résszel, itt valahogy pont ez marad ki, maga az event. Ultron például azért gonosz, mert CSAK. És sajnos igazad van abban, hogy Vízió is csak azért van benne, hogy LEGYEN. Semmi olyan különleges dolgot nem kötnek hozzá, ami miatt ne lehetett volna totálisan kihagyni.

Maga az átvezetés-feeling is kissé erőltetett volt, legalábbis nekem szükségtelennek tűnt. Talán túl hamar jön a nagy szakítás a Civil War-ban. Még alig szoktuk meg a csapatot, máris széthúznak.

Az új karakterek meg sem színészileg, sem sztori-ügyileg nem tűnnek túlzottan erősnek.

Ja, és a zene valami brutális borzalom. Hogy egy Danny Elfman és egy Brian Tyler keze közül egy a híg semmi folyjon ki... Hakni ez a javából.

Szóval én kicsit többet vártam ettől a filmtől.

noxwill 2015.05.05. 17:10:56

@merlinicus: Ultron azért gonosz, mert felismeri Starkon keresztül, hogy a világ legnagyobb ellensége maga az emberiség. És ő magát megváltónak gondolja, ezért csatlakoztak hozzá az ikrek. Csak az eszközei azok, amik radikálisak, és éppen ezért jön rá Wanda az állást.

SPOILERES

Én a film ismeretében aláírom a csapatépítő 2.0-át, csak a végén valahogy mégis hazalett vágva ez a tábor. És talán azt mondanám hogy a film lényege, hogy a Bosszúállókat próbára teszi saját maguk belső gyengeségei, amit Wanda felszínre hoz, és bizony ezeken belebukik Hulk és még talán Stark is, akármennyire akarja beetetni hogy elmegy kertészkedni Pepperrel.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2015.05.05. 17:16:47

@noxwill: Persze, ezt tudjuk a képregényekből. De én biztosan több időt áldoztam volna a motiváció kibogozására, mert amúgy Ultron maga a motiváció, a MISSION - ha úgy tetszik -, de a filmben ez a pont nekem gyenge volt.

SPOILERES

Azt is jobban díjaztam volna, ha mondjuk van egy köztes rész, ahol a csapat még jobban egységgé válik és utána, egy későbbi epizódban gyúrnak rá a szétesésre. Bár az igazi széthúzás úgyis a következő részben jön. Viszont, ha egy teljes filmet építenek fel arra, hogy majd később mi lesz, mint ahogy itt is szinte kizárólag ez volt a szempont, akkor az nem lesz egy igazi event-movie.

vision_j 2015.05.05. 17:39:57

Sajnos a filmett még ugye nem láttam de kiváncsi leszek a magyar szinkronra,föleg az új szereplők magyar hangjainál rezeg a léc.

Marvel Paraszt 2015.05.05. 18:23:51

!!! HEAVY SPOILER!!!

tekintélyes listát írtatok arról, hogy mik azok amiket ki lehetett volna hagyni a filmből, ezért én inkább felsorolom, hogy szerintem mi kellett volna még bele:

+15 perc. az hogy hagyták Whedonnak az agymenést, hogy levigye az első rész alá a játékidőt, kövér fekete pont. le kellett volna kapcsolnia a Twitterét már tavaly nyáron és ezzel foglalkozni inkább.

+ több Thor. a stúdió tolta bele a barlangot, Whedon nem akarta. Rosszul is szerepelt a tesztvetítésen, meg kellett csonkolni, ami megint nem sikerült túl jól.

+ Am Cap. bár ő kapta a legtöbb játékidőt, de a vízióját és annak hatását finoman szólva is elnagyolták. ha már ott volt egy Peggy Carter, kicsit megtekerhették volna...(nem a nőt)

+ jelenet a feliratok legvégére (emmá' tényleg csak nekem)

amúgy acélos a film és úgy érzem a poénok ellenére magához képest kicsit talán felnőttebb is - elég ha kiműtött petefészket hoznak szóba. amiben viszont egyértelműen felülmúlja az MCU korábbi mozifilmjeit az a villain. Ultron a második kedvenc Marvel Movie Villainom lett Wilson Fisk után.

noxwill 2015.05.05. 18:28:42

@merlinicus: Ez az átka az átvezetőrészeknek. Ennyit egyszerűen nem lehet beletuszkolni 2 és fél órába. Ezért is mondta Whedon, hogy a Bluray változatban iszonyat kivágot jelent lesz. Meg nagyon érződik a film összképén hogy ez egy felvezetés az Infinity Warhoz.

TomPowell25 2015.05.05. 18:38:05

@vision_j: a szinkron szerintem abszolút jó lett, mindenki a megszokott hangját kapta. Hirtling István abszolút jó Ultron (de Spaderre ettől függetlenül kíváncsi vagyok), és az ikreket megszólaltató két noname színésszel se volt problémám.

vision_j 2015.05.05. 18:54:15

TomPowell25: Akkor ezek szerint láttad már szinkronosan hol?itt nálunk csak csütörtökön vettitik csak:(
Amugy egy kérdés a két új szereplőtöl cssk a Godzillát láttsm[meg a kick-asst]annál szerinted jobbak a magyar hangjaik?

TomPowell25 2015.05.05. 19:54:01

@vision_j: sajtóvetítésen láttam én is. Őszintén szólva már nem is emlékszem, hogy a Godzillában kik szólaltatták meg őket (és ahogy van, azt a filmet igyekszem elfelejteni), de nem lógtak ki, nem érződött a rutintalanság, és egyáltalán nem zavart, hogy nem bejáratott hangok, mint mondjuk A csodálatos Pókember 1-2-nél a Parti Nóra-Emma Stone párosítás.

Robert Horvath · http://bowl.hu/ 2015.05.05. 21:33:30

Ha az agyadat ki kell kapcsolnod egy filmnél a szórakozáshoz, az a legjobb esetben is komplett és 100%-osan kielégítő audiovizuális élmény, nem pedig FILMES élmény. Hogy ezzel a kifejezéssel így, ebben a formában épp egy amúgy remek filmes blogon találkozzon az ember, azért elég kiábrándító. Elnézést ezen mű rajongóitól, de ezt talán a film, mint művészeti ág védelmében illik megjegyezni.

HavasiG 2015.05.05. 23:12:35

@Robert Horvath: "a film, mint művészeti ág"

Hollywood -nak annyi köze van a művészethez, mint a fröccsöntött playmobil figuráknak a kézzel faragott diótörőhöz.

A Bosszúállók (Halálos Iramban filmek, stb) nálam a tisztességes iparosmunka kategóriában indulnak, a mozijegy kifizetésekor pont arra a kétórányi szórakozásra váltok jegyet.

Elgondolkodtató gondolatokért inkább a Mester és Margaritát veszem elő. ;)

Repce Manó 2015.05.05. 23:14:48

"aki egy emberfeletti képességekkel bíró hősökről és gonoszokról szóló képregényfolyam feldolgozására ül be, az mégis mit vár?" - ilyen alapon az Adam Sandler filmeket is lehetne dicsőíteni, hiszen az ő filmjei olyanok, amilyen és vannak rajongói, akik szeretik a filmjeit, mégis mindig lehúzzátok a filmjeit. De hogy mit vártunk? mondjuk suspense-t, esetleg némi feszültséget, ez eléggé hiánycikk a Marvel filmeknél... na jó, mondjuk a Tél katonájában volt egy erős feszültségteli jelenet az elején. Ebben mi van? a forgatókönyv talán rendelkezett némi feszültséggel, de én elfelejtettem, hogy a filmben volt-e, mert végig kapkod a történetvezetés. Ahogy valaki megjegyezte fentebb, hogy irdatlan mennyiségű anyagot vágtak ki belőle, ez pedig tisztán érezhető a filmben, aminek hatására romlik a minőség. Az esetben, hogy nem rombolnak porig felhőkarcolókat? Dehogynem, tiszta pusztítás az egész film... de mostantól inkább

SPOILER várható

Azért a Hulkbuster vs Hulk jelenet kanyar nélkül lerombol egy szép nagy építkezést, csak ugye ez a jelenet is olyan gyorsan történik, hogy észre sem veszi az ember. Amúgy meg akármennyire is látványfilm, soha nem attól lesz élvezetes, hogy mennyi mindent rombolnak le. Nyilván hozzátartozik az élményhez egy látványosan összedölt épület, de ugye minden olyan gyorsan történik, hogy elvész a látványorgiában. De a levegőben pózolós lassított jelenet az folyamatosan kell, komolyan vártam egy Zoolander cameo-t.
Ultron mint főgonosz? csak azért, mert sok van belőle és világhatalomra tőr? Ugyanolyan gonoszul beszél, mint a többi, számomra a tavalyi Tini nindzsa teknőcök Zúzójával volt egyenértékű, sőt talán még kevesebb is, mert Ultronnal a film eleje óta folyamatosan csatáznak és látjuk, hogy azért annyira nagy fenyegetést nem jelent, mert senki nem halt meg... a végéig, de hát kötelező dráma. Hol van ez egy T-1000-hez a Terminator 2-ből, de még a Terminator 1-hez képest is. Vagy Anton Chigur a Nem vénnek való vidékből, Darth Vader és az Uralkodó, a Cápa, Tyrannosaurus Rex a Jurassic Parkból, a másik majom a Majmok bolygója 2-ből, ami tavaly ment, Valentine a Kingsman-ből, Hans Landa a Becsteleny Brigantykból, Gustavo Fring a Breaking Bad-ből, ha szabad, Heath Ledger féle Joker, na ha már itt tartunk A sötét lovag az operált némi suspense-el. De több Alient meg Predatort ne merjek már megemlíteni, mert az lassan övön aluli ütésnek számít a "simán előkelő helyre írja be magát az emlékezetes főgonoszok listájára" mondatra. Azt felfogtam, hogy mesterséges intelligencia és ezáltal érzelmei is vannak, de a mechanikus külsőn az acél elhajlása grimaszolás hatására tényleg elég rajzfilmszerű, de ez csak szőrszálhasogatás részemről. A kritikából nem jön le nekem, hogy miért volt emlékezetes? A boszorkány több fenyegetést és feszültséget szült, mint Ultron maga. Csak ő ugye hirtelen majd átáll a jó oldalra. Visszatérve a feszültségre: az nem számít izgalmasnak, hogy a hőseink vagy a civilek az utolsó pillanatban menekülnek meg tucat számmal a filmben... de nem, egy leesik, de mégsem, mert van még egy szereplő. Ebben a tudatban ültem végig a filmet, hogy bármi fog történni, valahol mindig lesz egy extra szereplő, aki pont akkor fog felbukkanni. Amúgy Vision tényleg fasza szereplő, kellemes meglepetés volt ahhoz képest, hogy kicsit a Hellraiser-t juttatta eszembe. Kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, de van Anthony Macke (nem bizti, hogy jól írom) karakterének más szerepe a filmben azon kívül, hogy egy vágásban leszáll és megmutatja magát? A War Machine részek tetszettek. A Hawkeye csavar nem volt rossz, a végén némi katarzis engem is elért a dráma hatására, bármennyire is kiszámítható volt, hogy ki fog meghalni, bár ez az előzetes tudatában volt előre sejthető. Abszolút közepes film, amit a rajongói faktor emel ki a középszerből, hiszen az emberek többsége úgy ül be, hogy előre eldönti, hogy élvezni fogja. Annyira meg nem rossz, hogy ez túl sok embernél változzon. De egy ugyanilyen minőségű másik blockbuster valószínűleg közepes vagy olyan se lenne a kritikusoknál és a közönségnél egyaránt.

Robert Horvath · http://bowl.hu/ 2015.05.05. 23:24:16

@HavasiG: Kérlek ne tetézd azzal az egészet, hogy te meg a teljes filmművészetet leszűkíted Hollywoodra... (Na nem mintha onnan néha ne bukkana elő egy-egy gyöngyszem). És hadd ne kelljen példákat mondanom, ezt mindenki egyéni megítélésére bízom, de ahogy a "művészfilm" is megkapta a maga pejoratív jelentését a köznyelvben, úgy jó lenne, ha a popcornmozit is képesek lennénk a helyén kezelni a spektrum másik oldalán. Legalább a filmet szeretők és értők próbálkozzanak meg vele...

Robert Horvath · http://bowl.hu/ 2015.05.05. 23:31:01

@Repce Manó: Sőt a legjobb, ahogy a Halálos iramban szériánál is láthattuk, hogy sokan mintha "csakazértis" alapon védelmeznék a filme(ke)t, mintha saját gyermekük lenne :) hát igen, ilyen mikor a marketingcsapat jól teszi a dolgát, a brandet kell főképp eladni, nem magát a terméket (csak sikerült ezt megtanulnia Hollywoodnak a Red Bulltól és a Coca-Colától)

Oktogon8 2015.05.06. 14:04:02

Nem volt rossz, csak hiányzik belőle a lelkesedés és túl kapkodós lett.

A Dark Knight Rises-hoz hasonlítanám.

Így nekem továbbra is a Tél katonája a kedvenc MCU-filmem.

Vannak ugyan hibái (ó de még mennyi, főleg koherencia téren), de érdekes karakterré tette kiscserkész Steve Rogerst + oldja a "jó oldal" vs. "rossz oldal" egybites felállást.

Richter Géza 2015.05.07. 07:26:12

@Tallono: a hozzászólásodat töröltem, mivel a posztban külön megfogalmazott kérés ellenére durván spoilereztél jelzés nélkül.

Regggie 2015.05.07. 23:13:19

Borzalmasan gyenge film..asszem nálam véglegesen tiltólistára került ezzel a marvel. 0 feszültség, képtelenség kicsit is izgulni rajta. Jópénzért megírnám nekik a következő részek forgatókönyvét: XY világokat akar elpusztítani, mert..csak. De komolyan, nem értem, hogy hogyan lehet ennyire fantáziátlan ez a franchise. Biztos úgy vannak vele, hogy így is dől a lé, akkor meg minek erőltessék meg magukat.

Laslo_ 2015.05.08. 15:28:49

Az első Avengers utáni filmek nekem egyelőre kimaradtak, ez mennyire épül rájuk? (Az első filmhez szerintem a Vasember 2. meg a Hulk simán kihagyható volt, ha amúgy ismered a karaktereket).

geomayler 2015.05.08. 19:51:52

SPOILERek lehetnek:

-a poénok ültek, kivéve a running gaget a csúnya beszédről, az erőltetett volt. Igazából olyan erősen támaszkodik a viccekre, hogy simán sorolható akcióvígjátéknak is a film.
-az akciójeleneteknél egyetértek, hogy túl kapkodósak voltak, nem volt idő elmerülni bennük
-Vasember felelőssége nagyon elsikkadt, azon kívül, hogy Thorkon ragadta ;)
-Ultron magyar hangja nem volt rossz, kivéve a zsinóros szöveg, ami a trailerben nagyon ikonikus volt, magyarul faramuci lett. Wanda hangja viszont nagyon unott, semmilyen volt
-a feel-good részek, mint a party és a safe house-os sikerültek talán a legjobban, meg Veronica bevetése. Összességében Wakanda és Szöul jelenetei jobban tetszettek, mint Sokovia az elején és a végén.

2 nappal előtte néztem újra az első részt és túl sok különbség igazából nincs szerintem minőségben, mindkét epizód jól egyensúlyozott a rengeteg karakter között, annyival volt nehezebb a 2. résznek, hogy itt még hozzájött fél tucat újabb szereplő.

A 3D viszont szinte semmit nem tett hozzá nekem, felesleges.

Marvel Paraszt 2015.05.08. 20:28:51

@Laslo_: az AmCap 2-őt elég ha letolod előtte, a többi nem kell

vargatom 2015.05.18. 00:00:01

@noxwill: Nemtom, ez szerintem inkább a CA3 felvezetése volt (amit ugye már javában forgatnak is elvileg) - legalábbis az alapján, amit még régebben olvastam arról a történetről (civil war).

Whedon meg nyilván nem önként vágta meg a filmet és nem véletlenül lépett le.

Nemtom, nálam is most kezd kicsit átfordulni a mérleg a Marvel munkásságában. És még mindig az a terv, hogy tovább bővítik az univerzumukat, ami nagyon hamar menthetetlenül túl fogja komplikálni az egyes filmeket - már most látszik, hogy sok lesz a szereplőkből és a párhuzamos eseményekből...
De azért remélem, akad majd még pár jó film is, a Guardians 2-t mindenképpen várni fogom, és a Dr Strange (semmit sem tudok a karakterről) Cumberbatch miatt biztosan érdekel.

Aztán persze a DC mindig ott van példának arra, hogy mennyivel többet lehet botlani ebben a műfajban. Még mindig nem tud megfogni se a Batman vs Superman, se a Suicide Squad. Pedig sztem Affleck jó Batmannek...

Marci9595 2015.05.19. 14:54:30

@merlinicus: Kb minden marvel-fan így van ezzel a filmmel, valahogy nekik tetszik a legkevésbé.

Az a része a kommentednek, hogy ultron gonosz, mert csak, pedig borzasztó ostobaság, nagyon szépen be lett mutatva, hogy miért is akarja azt tenni amit.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.19. 15:21:09

az tetszett, hogy most nem az Angyalok nagyágyúi (thor, vasember, amkap) kaptak nagyobb szerepet, hanem hulk-özvegy meg sólyomszem.

Scorpion82 2015.06.02. 17:39:29

Csalódás volt a film. Semmiféle súlyt nem adtak Ultron karakterének, egyáltalán nem lehetett átérezni a világot pusztulással fenyegető, megőrült mesterséges intelligencia fenyegetését. Pedig ez a téma jóval sötétebb hangulatú alkotásokban is megjelent már (lásd: Terminator), ehhez képet Ultron egy cukorfigura volt, holott a képregényben is gyakorlatilag a pusztító őrületet testesíti meg.

SPOILER!
Egy neten kóricáló, minenhez hozzáférő mesterséges intelligenciának miért van szüksége egy városra, amit a sziklás talajból kivágva, és az égbe repítve, azt meteorként felhasználva pusztítsa ki emberek milliárdjait? (ami szerintem ebben a formában meg sem valósulhatott volna. )
Ultron messze nem zavart annyi vizet, mint Loki a Csiturival, pedig jóval sötétebb karakter nála, azaz annak kellett volna, hogy legyen.
Súlytalan látványmozi. Annak nem rossz, de én többé nem ülök be moziba MArvel-filmre.

sinesol 2015.09.13. 00:18:15

Csalódás, rettenetesen gyenge film volt. Néhol már kínos volt nézni is :(

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása