aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: argo 2. (2015) Zalaba_Ferenc
2015. április 30. 15:30:00

Kategória: film 3 komment

Ha informatikus vagy, most ne figyelj ide egy kicsit. A világ első floppy lemeze egy olyan forráskódot tartalmaz, amely segítségével bárki bárhová behatolhat, ugyanis nincs az a tűzfal, amely ellen tudna neki állni. És úgy alakult, hogy ezt a lemezt Magyarországon őrzik, a japán maffia pedig szemet vetett rá, ezért aztán megbízzák a Fekete Lótusz névre hallgató szuperbűnözőt (Kulka János), hogy szerezze meg nekik a diszket, ő pedig történetesen a frissen szabadult Balog Tibire (Kovács Lajos) és kommandójára bízza az akciót. Vajh az ország legöntudatosabb, egyben legidiótább betörője fel tud-e nőni a feladathoz? Naná, hogy nem.

argo2_620.jpg

A magyar sajtó nem igazán tudott szemet hunyni afelett, hogy a sajtóvetítést megelőzően Árpa Attila író-rendező kijelentette, hogy nem érdekli a kritikusok véleménye, őt egyedül csak a nézőszám foglalkoztatja. Hogy ez mennyiben segített vagy rontott a film megítélésén, abba most nem mennék bele, viszont nagyon hamar kiderült, hogy Árpa nem hazudott. Persze, nincs az a filmkészítő, kinek szeme előtt ne az a cél lebegne, hogy alkotása minél több emberhez eljusson, különben nem lenne az a producer, aki segítene neki az önmegvalósításban, de ha azt szeretnéd, hogy filmed valamilyen szinten tükrözze az egyéniséged, akkor ehhez kockáztatnod kell. Nos, ezt a kockázati tényezőt Árpa gyakorlatilag a nullára redukálta - és ez az Argo 2. legnagyobb rákfenéje: az eredetiség teljes hiánya.

2004-ben, ez a viszonylag kis pénzből készült akcióvígjáték még egész frissnek számított, ahogy összeházasította a nyugati akciót a keleti humorral, és ugyan a megvalósítás döcögős, de legalább emlékezetes lett. És most, 11 évvel az első - egyébként a maga 130.000 nézőjével egész sikeresnek mondható - rész után Árpa Attila leforgatta még egyszer ugyanazt a filmet.

A folytatásért klikk ide. Az első rész kritikájáért klikk ide.

poster_argo2.jpg

Címkék

kritika *** magyarfilm comedy arpa attila action kulka janos crime movie scherer peter kovacs lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr217415578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Erzsébet 2015.04.30. 16:36:38

"a Fekete Lótusz névre hallgató szuperbűnözőt"
Véssük fel akkor a második körben lenyúltak listájára a BBC-s Sherlockot (első évad, második rész).

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.30. 20:37:05

nyugtassatok meg, hogy a blog nem fog átalakulni az ign kattintásgenerátorává?

Ez már a második poszt egy héten belül amit ott kell elolvasnom.

Nem nagy fáradság, vagy ilyesmi, de én ide akarok jönni, itt akarok olvasni, meg kommentelni nem innen egy másik oldalra eljutni.

halamadrid 2015.05.01. 13:15:24

@doggfather: El se olvasom, nincs kedvem mégegyet kattintani, ha már ehhez is az kellett... :D XD

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása