aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: mad max - a harag útja [mad max: fury road] (2015) Richter Géza
2015. március 20. 08:16:48

Kategória: film 15 komment

Üsse bár téglával fél délután egy egész seregnyi betanított munkás valamelyik érzékenyebb testrészemet, nem fedezek fel új részletet a Mad Max japán előzetesében, de hátha ti szemfülesebbek vagytok nálam. Egyébként az eddigi alapanyagból elég klassz tempót eredményezett az alternatív vágás, de ennél sokkal fontosabb infó, hogy a film besorolásként egy szép, kövér R betűt kapott. Ilyenkor kezdek kételkedni, hogy a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik. (A folytatásban a besorolás hírével kapcsolatos érzelmeimről olvashattok. Vigyázat: SPOILERES, hiszen még nem láttatok!)

(Teliholdas éjjeleken sokszor nem jön álom a szememre, és amíg a család alszik, a kozmosz, leginkább benne a filmipar működésén töröm a fejem. Gyerekfejjel a képzeletem csodás szereplőkkel színezte ki a valóságot, de ma már én vagyok a Mikulás a kisfiam óvodás ünnepségén. Sokáig fel sem tűnt, amit hosszú évtizedek tapasztalata érlelt meg bennem. A világ – ha nem is könyörtelen, de – rideg és részvétlen hely, teli buta, rosszindulatú, kapzsi, vagy legalább közömbös emberekkel. Ha valaha egyáltalán reménykedtem egy minden filmkészítőt és mozirajongót a helyes erkölcsi mederben tartó, természetfeletti erő létezésében, mára ez az érzés eltűnt. Elpusztult, megszűnt létezni. Mint ahogy szertefoszlott minden bizakodás egy vállalható Dredd 2 vagy Hellboy 3 elkészítésében. Tudom, az utóbbi időben ezek a vesszőparipáim, de amikor rossz híreket hallok, az mindig további megerősítése annak, hogy az egyetlen felsőbbrendű lény, ami bennünket mozgat, egy agyatlan-lelketlen entitás, amit Mammonnak hívnak.

Mindezek ellenére megpróbálom bármire nyitottan élni az életem, azaz jelentős, remélhetőleg még egészséges mértékben a kétely az iránytűm mindenben. Ezért ha olyasmivel szembesülök, hogy például a Mad Max - A harag útja R besorolású lett, egyfelől végtelenül fellelkesülök. Ugyanakkor összezavarodom, hiszen az univerzum működéséről vallott képemmel ellentétes információt kell feldolgoznom. Hideg verejtékben úszva riadok fel az éjszaka közepén, és amíg az erkélyen remegő kézzel gyújtok cigarettára, kételkedve kiáltom a sötétségbe, hogy: "Azt a szájbatekert mindenségit! Mindeddig tévedtem? Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezel? Adj jelet nekem!" – persze csak némán, mert a közvetlen szomszédunkban egy ügyész lakik, és csupán a világhálón nagy a pofám, élőben gyáva szar vagyok. De legalább szeretek mindenkit, még ha nem mindig érthető a gondolatmenetem, vagy a vicceim, akkor is. Ezért maradjunk szerintem csak annyiban, hogy most ezt a két bekezdést zárójelbe teszem, arról a szép, kövér R betűről pedig összesen annyit írok, hogy)

Fasza.

Címkék

trailer 3d warner charlize theron mad max action george miller imax intercom sequel nicholas hoult tom hardy post apocalyptic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr737285547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.03.20. 08:30:10

"kövér R betűt kapott. Ilyenkor kezdek kételkedni, hogy a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik"

Most akkor nem örülsz az R-ratednek, vagy csak elírtál valamit?

Richter Géza 2015.03.20. 08:35:50

@Adam Van Helsing: nyilván örülök :D , tehát alapvetően nem hiszek benne, de néha kételkedem, hátha mégis létezik valamilyen tudatos természetfeletti erő.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.03.20. 08:48:44

@Richter Géza: sejtettem, hogy ez van, csak kicsit kusza volt a megfogalmazás ;-))

exilis 2015.03.20. 09:26:03

Szerintem reménykedni akart lenni az a kételkedni

misafeco 2015.03.20. 09:54:16

Ez lesz a következő olyan film, ami az internet kedvence, és mégis bukni fog, mert a nagyközönséget nem érdekli.

Richter Géza 2015.03.20. 10:05:38

@totorohun: szerintem meg nem. hiszek valamiben (más kérdés, h valiminek a nem létezésében), és megkérdőjelezem a hitem. a remény pozitív érzés, a kétely semleges.

exilis 2015.03.20. 11:44:43

@Richter Géza: A "kezdek kételkedni, hogy talán mégis létezik" egyik fele kétkedés, a másik reménykedést fejez ki. A két mondatrészed logikailag ellentétes egymással. Egyszerűen nem derül ki belőle, hogy most hiszel abban a szerencsétlen moziistenben, vagy nem, vagy mi a fenét is akarsz mondani :)

Ha azt írod, hogy hiszel valaminek a nem létezésében, ahelyett, hogy magyarul és értelmetlen túlbonyolítás nélkül leírnád, hogy nem hiszel a létezésében, akkor az sokat segítene :)

Richter Géza 2015.03.20. 18:50:21

@totorohun: túlbonyolítás? szerintem éppen ellenkezőlég, leegyszerűsítettem a mondanivalómat. de tudod mit ;) ?

exilis 2015.03.20. 20:31:43

:)
Köszönjük a Nyelvtan-Nácik Országos Egyesülete nevében :)

Richter Géza 2015.03.20. 21:01:40

@totorohun: igazán nincs mit :D . örülök, h sikerült a bejegyzés leglényegesebb pontját tisztáznunk ;) . (kár, h nem a Nyelvtannácik Országos Egyesülete nevében, mert annak alapító tagja vagyok...:)))

geomayler 2015.03.20. 21:48:18

@Richter Géza: önjelölt nyeltannáci magyarázatra jelentkezik:

1.: Ilyenkor kezdek kételkedni ABBAN, hogy a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik. (kijelentés)

2.: Ilyenkor kezdek kételkedni. VAJON a Nagy Moziisten, Aki Végül Mindent Jóra Fordít, talán mégis létezik? (költői kérdés)

A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz! ;)
hu.wikipedia.org/wiki/Reginam_occidere

geomayler 2015.03.20. 22:14:54

A film egyébként jónak ígérkezik, de így összevágva, erre a zenére, csak nekem van kicsit Moulin Rouge-os komádia-beütése? Remélem csak a japán ízlésre szabott trailer teszi és nem fogják elpoénkodni.

FaKe.beL1eVe 2015.03.31. 22:34:12

@misafeco: Ezek szerint a nagyközönségnek nincs internete? :)
A Young Adult-os filmek is az "internet kedvencei" mégis baromi nagy kasszasikerek. Más kérdés, hogy megérdemlik-e. Mert ha csak a könyveket veszik alapul, attól még nem biztos hogy jól adaptálják.

Szerintem meg nem fog bukni a Mad Max, mert a tavalyi Godzilla is az "internet kedvence" volt a remekül összeállított előzeteseivel és bár a film közel sem volt olyan jó, mint a beharangozott trailer-ek mégis szépen kerestek vele (jön is a folytatás).
Ezen felül a Mad Max 1-2 klasszikus mozik (főleg a második) és ezek rendezője George Miller dirigálja le ezt a részt is, szóval szerintem van rajongótábora a filmnek nem kicsi.

És nem csak okvetlenül az akciójelenetek miatt lettek kult státuszban, hanem maga a poszt-apok világa remekül működik.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása