aeon flux

ready for the action now, danger boy?

március idusán indul a kossuthkifli Németh Barna
2015. február 17. 08:27:00

Kategória: tv 3 komment

Március 15-én, vasárnap este kerül a DunaTV képernyőjére Rudolf Péter rendezésében a Fehér Béla lebilincselő regényéből készült hatrészes tévésorozat, a Kossuthkifli, amelyet anno mi is feltettünk a szezon legjobban várt sorozatainak listájára.. A közel 200 helyszínen forgatott, több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként 52 perces kosztümös széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos.

A XIX. századi vadromantikus road movie hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással idézi az 1848/49-es szabadságharc idejét. A sorozatban a háború dúlta, ellenségeskedés szabdalta Magyarország hű, ám kissé groteszk látképét láthatják a nézők, melyet számtalan különös és elképesztő figura megjelenése, és nyelvi bravúrokban bővelkedő megszólalása tesz még mulatságosabbá, és egyben szomorúan ismerőssé.

kossuthkifli_1.jpg

Címkék

magyarfilm tv sorozat haumann peter nagy kalozy eszter rudolf peter magyarvalosag tv hir reviczky gabor kalloy molnar peter köszegi akos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr397182093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HavasiG 2015.02.17. 12:16:16

Ez vagy kurva jó lesz, vagy akkora bukás, hogy porzik bele a grand canyon.

Nagyon remélem, hogy az előbbi, és akkor lesznek még további jó, történelmi-fikciós, kosztümös mókák.

Nagyon gazdag és érdekes a történelmünk, köröket ver rá a Trónok Harcára, amit szomszédainkkal együtt leműveltünk a Kárpát-medencében az elmúlt ~1000 évben, kár, hogy nem kap elég figyelmet. :)

K. Kálmán 2015.02.17. 12:36:24

Engem a regényben pont azok a bizonyos "nyelvi bravúrok" idegesítettek nagyon, olyannyira, hogy egy idő után már képtelen voltam olvasni a könyvet miattuk. Remélem, a filmváltozatban visszavesznek ebből.

Németh Barna 2015.02.17. 12:56:12

@K. Kálmán: Pedig a szerzőben mindig az a legjobb, ahogy a nyelvvel bánik. Én szeretem :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása