aeon flux

ready for the action now, danger boy?

pitt, norton és hanks a vadnyugaton Németh Barna
2015. január 31. 08:29:00

Kategória: tv 6 komment

Stephen A. Ambrose történelmi tényfeltáró kötetei (Az elit alakulat, A hős alakulat) nem ismeretlenek az HBO számára. A két siker után a csatorna most látta elérkezettnek az időt, hogy a világháborún túl is folytassák az író műveinek feltérképezését, és ebben egyetértett velük a korábbi minisorozatokhoz is ezer szálon kötődő Tom Hanks is, aki Brad Pittel, Edward Nortonnal, a vagy féltucat sikeres HBO-produktumot felügyelő Gary Goetzmannel (Olive Kitteridge) és a 12 év rabszolgasággal tavaly Oscart nyert Dede Gardnerrel közösen kezdték meg a szerző Undaunted Courage című könyvének feldolgozását. A hat részesre tervezett minisorozatnak tegnap zöld utat adott az HBO, a forgatási munkálatok már nyáron megkezdődnek John Curran (Színes fátyol) rendezői felügyelete alatt, aki egyébként a forgatókönyvet is jegyzi, ez utóbbit Edward Nortonnal és A hős alakulat mögött is álló Michelle Ashforddal közösen.

A film a Thomas Jefferson elnök által kezdeményezett expedíciót mutatja majd be, melynek résztvevői 1804-ben, St. Louisból indulva vágtak neki, hogy bő két év alatt elsőként jussanak el az addig még ismeretlennek számító vadnyugatra és Amerika nyugati partvidékére, bőséges jegyzeteket készítve a terület földrajzáról, erőforrásairól és persze az őslakosok kultúrájáról. Az expedíció két vezetője a korábban Jefferson személyi titkáraként dolgozó Meriwether Lewis és közeli barátja, William Clark hadnagy voltak, őket a sorozatban majd Casey Affleck és Matthias Schoenaerts keltik életre.

carte_lewis_and_clark_expedition.jpg

Címkék

hbo tv show brad pitt edward norton tom hanks tv sorozat casey affleck tv hir matthias schoenaerts

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr667126357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.31. 10:28:13

Már a szereplő gárdával megvettek.

marcio 2015.01.31. 11:02:35

És mi van az Alapítvánnyal? Abból lesz valami?

Kovács Erzsébet 2015.01.31. 11:23:56

Lewis és Clark? Casey Affleck és Schoenarts? Jöhet! (Csak ne tocsogjon a hazafiasságban. Revíziós western jobb lenne.)

Németh Barna 2015.01.31. 12:01:25

@marcio: Azt még nem erősítették meg, de Nolan most amúgy is másik projekten (Westworld) dolgozik, szóval van idő.

LasDen 2015.02.01. 01:37:26

És Sádzságávéja (nem tudom hogy kell írni, az el nem ismert vezető [legalábbis a Simpson család ezt mondta]) is benne lesz, meg van már?

kescefko19 2015.02.01. 09:39:46

(Sacagawea) Szerintem benne lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása