aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: eszeveszett mesék [relatos salvajes / wild tales] (2014) Zalaba_Ferenc
2014. december 17. 22:15:00

Kategória: film 4 komment

Az idegen nyelvű Oscar idei kategóriájának egyik legbiztosabb befutójában emberek vadulnak meg, és állnak bosszút kisebb, de inkább nagyobb sérelmeiken, méghozzá a lehető legabszurdabb helyzeteket szülve. Szemtelenül szemét szkeccsfilm Argentínából.

Hat történet a bosszúról, az összeomlásról, az emberi állat felszínre töréséről. Hat olyan szituáció, melyek egyikével-másikával te is, én is szembesültünk már, és fejünkben is lezajlott egy olyan szcenárió, melyet Damian Szifrón író/rendező a végletekig élez. A Centrum Kft. argentin változata kétszer is elvontatta a kocsidat? Miért ne robbantanád fel az egész kócerájt? Majdnem leszorított az útról egy fasz mercis? Szívesen ölre mennél vele egy kakasviadalban, nem igaz? A bunkó vendég tönkretette az életed? Mi lenne, ha patkánymérget kevernél a kajájába?

Ezek azok a bosszúvágy által szült gondolatok, melyek megvalósításától az egyszeri embert az úgynevezett civilizáltság tántorítja vissza, melyben tetteinek egyaránt vannak erkölcsi és jogi következményei. Ez az abszurd humorral, szürreális fordulatokkal és ravasz kikacsintásokkal teli filmszüzsé figuráinak elméjével és tartásával együtt ezen modern korlátokat is lebontja az év egyik legszórakoztatóbb filmjében, melynek csupán egyetlen baja van: az, ami minden szkeccsfilm rákfenéje, hogy (kissé) egyenetlen.

wildtales620.jpg

Címkék

kritika **** thriller comedy pedro almodovar kritika szokatrany

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr316993555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OneBoy FromBrasil 2014.12.17. 22:44:40

a dél amerikai filmek a szívem csücskei, a szkeccsfilm sajnos nem, de meg fogom nézni. Ricardo Darint remek színésznek tartom, ha nem viszi túlzásba a modorosságot.

szkristof92 2014.12.26. 22:09:59

Jó ötlet volt ezzel a mozival zárni az évet, mert tökéletesen keveri az abszurditást és a morbid humort, plusz néha van benne átérezhető drámaiság, görbe tükör a társadalomnak és ezeket úgy keveri, hogy az abszolút működőképes. De már csak azért is megérte megnézni mert ebben van az év talán legviccesebb bunyója. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása