aeon flux

ready for the action now, danger boy?

amerika kapitány vs vasember(?) Németh Barna
2014. október 14. 10:18:00

Kategória: film 19 komment

Egy korábbi szerződésből kifolyólag Robert Downey Jr. kétszer még biztosan magára ölti harci páncélját a Bosszúállók két folytatásában, de Vasember önálló története egyelőre ködbe vész. A legújabb hírek szerint ez egyelőre így is marad, hiszen a legutóbbi tárgyalások új csavart vittek a történetbe, előkészítve a Marvel-filmek harmadik fázisát. Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a 2016 májusára előterjesztett Amerika kapitány harmadik része megkezdi majd a 2015-ben képregény formában is újragondolt Civil War-történetet, melynek alapját a szuperhősöket identitásuk felfedésére, és a rendőrség kötelékébe való belépésre kötelező törvény adja. Amerika kapitány ellenáll ennek a követelésnek (vállalva a letartóztatás kockázatát), míg Tony Stark támogatja azt, szóval a Bosszúállókban szövetségesként fellépő páros ezúttal egymás ellenfeleiként folytatná.

Persze ehhez teljes megegyezés kell, ami még nem született meg, bár a hírek szerint most már sokkal jobb a helyzet, mint pár hónapja, amikor Downey Jr. szerepe még jóval kisebb lett volna. Természetesen a Marvel-univerzummal filmenként 40-50 milliót kaszáló színész nagyobb szerepet akart, mire a stúdió vezetője egyszerűen ki akarta őt dobatni a projektből. Állítólag őt azóta sikerült meggyőzni, de az alkudozásnak még nincs vége...

civil.jpg

 

Címkék

comics marvel robert downey jr iron man chris evans captain america film hir

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr636789469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 10:22:47

jaj, ezt az egyébként is igen gyenge civil wart akarják filmre vinni?! :S

csgergo 2014.10.14. 10:28:52

@doggfather: Az egyik leghíresebb Marvel történet, szóval az egyetlen kérdés itt csak a "mikor?" volt.
Inkább az a kérdés, hogy akkor mi lesz a belebegtetett Thanos szállal így.

cineplex 2014.10.14. 10:29:02

Szerintem a CW-t filmre vinni a lehető legrosszabb ötlet, legalábbis ilyen korán. Abban olyan mennyiségű szuperhős van, hogy a feléből meg film sem készült és az átlag mozinéző meg csak kapkodják majd a fejet, a befejezésrol nem is beszélve. Ezt Amerika Kapitány harmadik nagyobb történetének túl korai bemutatni szerintem.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.14. 10:35:45

@doggfather: Gyenge? Ezt egyedül tőled hallottam.

@cineplex: Az átlagembert pont, hogy le***-om. Én szórakozni akarok. Úgyhogy jöjjön csak. Amúgy meg mindenki előtt ott a lehetőség, hogy egy kicsit utánaolvasson a dolgoknak. Nem ma kezdték el az univerzumépítést.

Németh Barna 2014.10.14. 11:04:49

@REMY: Ja, csak az átlagember dobja össze a több száz milliós bevételt. Ha a képregényeket olvasók néznék csak a filmeket, még 50 milliós bevételük sem lenne.

Tamás Szőke 2014.10.14. 11:35:14

Mindenképpen érdekes lesz, hogyan oldják meg, mert egy rendes civil warhoz még kicsi az mcu, és nem hiszem, hogy az aranytojás vasembernél akár csak az antihős karaktert is belebegtetnék. (Bár náluk sose tudni...). AZ is lehet, hogy csak név lesz a civil war, hiszen az age of ultron sem az azonos című képregényt dolgozza majd fel. Amit azonban a legérdekesebbnek találok, hogy a Batman v. Superman elmenekült előle, és kapunk egy Ironman v. Cap filmet. Elvileg.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.14. 11:57:45

@Németh Barna: Az átlag így is úgy is elmegy rá. Ott lesz benne Vasember meg a többi nagyágyú. Nekik elég ez. Akik meg jártasabbak a témában, azok meg örülni fognak, ha kapnak egy kis pluszt is.

progvog 2014.10.14. 12:29:57

SPOILER
Tény, hogy ezzel állnának össze a legjobban az építőkockák, "vasember nem kap saját filmet, de vannak még tervek vele", tony rájön az avengers 2 végén, mennyire elrontotta ezzel az ultron dologgal ezért előterjeszti a regisztrációt, és ezzel meglenne az is, hogyan hal meg a szintén a szerződése végefelén járó chris evans kapitánya és veszi át a helyét bucky. Tony meg az újraalapított shield igazgatója lesz és akkor robert downey jr-nak sem kell ötven x évesen vasemberkedni a bosszúállok háromban
Így több értelme lenne annak is, hogy hank pym-et kiírták ultron eredetsztorijából
És ha valahogy sikerülne elintézni, hogy pókember szerepeljen picit a marvel filmjeiben, ez talán a legjobb kapcsolódási pont a bosszúállókkal, mivel neki is fontos szerepe van a civil war-ban
Most már csak tényleg meg kell csinálniuk :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 12:38:17

@csgergo: elég sok leghíresebb marvel sztori van még.;)

@REMY: miért tán szerinted jó történet??

Erőltetett csak azért, hogy "eresszük egymásnak a hősöket, mert ilyen még nem volt" ami nem igaz, mert rendszeresen vannak hősök vs hősök történetek. Gyenge, az alaptörténet kábé 5 oldalban elmesélhető lett volna, erre lett belőle 8 rész (ha jól emlékszem), meg tie in, de vagy 2 tucatnyi. :S

A crossovereket egyébként se szeretem, de ez még azok közül is egy gyengébb. :S

csgergo 2014.10.14. 12:51:59

@doggfather: Én sem azt mondtam, hogy ez az egyetlen :D Én például nem olvasok képregényeket, max utána nézek a sztoriknak wikipédián, és ez speciel elég sokszor meg van említve.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 12:56:34

@csgergo: mert viszonylag friss, sokan szerepelnek benne és így vagy úgy szinte mindenkit bevontak (tie-in, ugyi?)

Nem is egészen világos, hogy akarnak póki, f4, x-men nélkül megcsinálni egy ilyet, mikor mindegyikre igen nagy hatással volt a háború, és a történetnek is fontos részei voltak?!

(nah jó az x-men kevéssé)

progvog 2014.10.14. 13:00:41

@doggfather: az x-men semleges volt a háborúban pár név kivételével, de a fő sztoriban ők sem szerepeltek
Pókit lehet h valami csoda folytán leszerződtetik
Az f4 kihagyása kemény dió, de lehet, h egy 2 órás filmbe sok lenne még egy családi dráma is

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.14. 13:23:12

@progvog: azért írtam, hogy kevéssé, de Rozsi benne volt. ;)

isvaen 2014.10.14. 16:02:08

ezt a képet látva felmerült egy mélyreható kérdés: vajon melyikük Zed?

Jester. 2014.10.14. 20:06:33

Úgy vettem észre, hogy azok a cikkek, amelyiknek a címe végén kérdőjel van, nem komolyan veendők, inkább bulvárosak.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.10.15. 09:59:17

egy újabb nézhetetlen gyerekmese

nevetőharmadik 2014.10.15. 11:19:14

Egy filmbe maximum egy Civil war ihlette történetet lehetne beszuszakolni. Az mondjuk lehetne jól felépített is akár, ahogy @progvog: spoilerében van írva.

Mondjuk egy Amerika Kapitány lázadása már el volt játszva a Tél katonájában, szóval ez már motívum lenne lassan.

@doggfather: nem biztos, hogy a Civil war a legjobban megírt történet, de mégis óriási jelentőségű, mert húsba vágó alkotmányos dilemmákat jár körül: a szabadság, az államhatalom, az erkölcs, a felelősség, igazságosság, emberség, zsarnokság konfliktusait, megmutatva az ezekből fakadó emberi tragédiákat, mindezt megfűszerezve az óriásvállalatok fű alatti politikai machinációival. A koncepció egy meglehetősen érett reflexió az Egyesült Államok társadalmi problémáira.

Persze mi idehaza ebből a dilemmából keveset fogunk fel, nálunk nincs igazi hagyománya az alkotmányos gondolkodásnak. Jellemző volt barátaim akkori elképedése, hogy pont Amerika Kapitány lázad fel, mikor őneki kéne a leginkább törvénytisztelőnek lennie. Pedig maga a Kapitány mondja ki, hogy az USA nem a törvény tiszteletére épül, hanem a törvény megszegésére - ha az a törvény rossz és igazságtalan.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.15. 12:34:57

@nevetőharmadik: nem igazán járja körül ezeket csak megemlíti, bombázza az olvasót 1-1 közhellyel és kész. Más mellett pont e miatt tartom gyengének a képregényt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.20. 08:17:32

nem szoktam a saját dolgaimat nyomni idegen helyeken, de ezt most have to, hiszen aktuális, és a véleményem megfogalmazásában @nevetőharmadik: kommentje igen segített, köszi neki. :D

apengeele.blog.hu/2014/10/20/blade_205

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása