aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a védelmező: a magyar szinkron Takács Máté
2014. szeptember 24. 19:35:00

Kategória: film 1 komment

Denzel Washington az utolsó mohikánok egyike: utolsó tíz filmjéből –jelen tárgyaltat is beleértve– csupán hármat vetítettek szinkronizáltan. Igaz, ami igaz, nem is hangolódik rá mindig a hazai közönség a dupla oscarosra... A védelmező azért mégis el fogja kerülni a Száguldó bomba (sz) vagy az Éli könyve (f) balsorsát, ha másért nem, hát azért, mert el kell már a héten valami ütős néznivaló a nagyérdeműnek. A következő magyar hangokat fogják hallani, akik így érzik.

equalizer.png

Denzel Washington – Kálid Artúr. Lehet, hogy erősen kisebbséghez tartozom azzal, hogy Jakab Csabát szeretném már egyszer megint hallani Washington szájából – de mégis csak megérdemli ez a menő színész, hogy többre taksálják a Kálid–Galambos tengelynél. Még akkor is, ha Kálid éppenséggel kitűnő volt számára a Száguldó bombában, teszemazt, és vélhetően ezúttal sem lesz másképp...

Chloe Grace Moretz – Lamboni Anna. Ha úgy tetszik, Moretzet viszont kivonták a skatulyából ezúttal, méghozzá azzal, hogy egy nála bő egy évtizeddel idősebb magyar színésznő állt a mikrofon mögé. Helyes; unjuk már ugyanis, hogy kislányos hangon sipít minden tinédzser.

Marton Csokas – Haás Vander Péter. Ha elfogadjuk, hogy A Gyűrűk Ura-trilógia szinkronja úgy, ahogy van: tökéletes, akkor Marton Csokas esetében tökéletes magyar hangról beszélhetünk jelen esetben.

Bill Pullman – Laklóth Aladár. Hát Pullmant se láthatjuk minden évtizedben a vásznakon, pláne nem szinkronizáltan (legyünk konkrétak: ilyen utoljára 2000 nyarán fordult elő, A bűnösben), szóval elég szabad volt a rendezői kéz – és a választás legalább olyan halmazból történt, amit tudunk lélekben támogatni. Na persze, a puding próbája az evés, de az előzetes bizalmat én megszavazom Laklóth Aladárnak.

Melissa Leo – Csere Ágnes. Tetszett Nikodém Zsigmond szinkronrendezőnek, amit a Támadás a Fehér Ház ellen idején kitalált (vagy újra felfedezett), szóval Melissa Leót ezúttal is az ott hallott Csere Ágnesre bízta.

valamint:
David Harbour – Király Attila
Johnny Skourtis – Elek Ferenc
David Meunier – Zámbori Soma
Haley Bennett – Bozó Andrea
Anastasia Sanidopoulos Mousis – Makay Andrea
James Wilcox – Epres Attila
Robert Wahlberg – Pál András
Rhet Kidd – Baráth István
Steve Sweeney – Beratin Gábor
Timothy John Smith – Moser Károly
Allen Maldonado – Gacsal Ádám
Vladimir Kulich – Vass Gábor
Mike O'Dea – Renácz Zoltán
Shawn Fitzgibbon – Törköly Levente
E. Roger Mitchell – Reviczky Gábor

további magyar hangok:
Bartók László, Czifra Krisztina, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Frumen Gergely, Gubányi György István, Gyurin Zsolt, Hannus Zoltán, Hábermann Lívia, Hegedüs Miklós, Horváth Gergely, Kisfalusi Lehel, Mesterházy Gyula, Mohácsi Nóra, Sarádi Zsolt, Stern Dániel, Széll Attila, Szkárosi Márk, Törtei Tünde

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Tóth Tamás
hangmérnök: Márkus Tamás
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

poster_theequalizer620.jpg

Címkék

szinkron denzel washington action intercom bill pullman elek ferenc melissa leo törköly levente epres attila chloe grace moretz kalid artur toth tamas nikodem zsigmond kiraly attila vass gabor haas vander peter zambori soma gacsal adam csere agnes lamboni anna markus tamas kajdacsi brigitta lakloth aladar barath istvan pal andras moser karoly makay andrea kincses tamas bozo andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr666728441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.09.24. 23:03:26

Ha egy filmben bűnözők vannak, akkor az egyiküknek tuti, hogy Király Attila lesz a hangja.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása