aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sin city - ölni tudnál érte: a magyar szinkron Takács Máté
2014. augusztus 19. 06:36:00

Kategória: film 13 komment

Bejött a magyaroknak a Sin City 2005-ben. Ebben talán közrejátszott, hogy szinkronizált volt, és ez akkortájt még meglepő húzásnak számított, hisz nem csak a 18-as korhatártól és a forgalmazó SPI módszereitől volt idegen a magyar hangsáv. Nem olyan időket élünk, mikor egy szinkronizált filmnek a folytatását feliratosan mutatják be, így hát íme az immáron az A Company Hungary által gondozott Ölni tudnál érte magyar hangjai.

sin_city_2_eva_green.png

visszatérők, változatlanok
Jessica Alba – Major Melinda
Powers Boothe – Papp János
Rosario Dawson – Agócs Judit
Bruce Willis – Dörner György

visszatérők, változók
Mickey Rourke – Faragó András. Rajhona Ádám, aki az első rész igazi aduásza volt, sajnos ma már nem tud szinkronmunkát vállalni, így változtatni kellett. Faragó András viszont kissé szerencsétlen tipp volt, lentebb kiderül, miért.
Josh Brolin – Kőszegi Ákos. Dwight járt a legrosszabbul: se megformálója, se megszólaltatója nem tér vissza, s utóbbi eset a szomorúbb; Clive Owent Selmeczi Roland tolmácsolta kilenc évvel ezelőtt.
Dennis Haysbert – Schneider Zoltán. Ebben az esetben a haláleset a tengerentúlon történt, Michael Clarke Duncant Dennis Haysbert váltotta, és a magyar hangsáv is jól megkeveredett: Manute 2005-ben ugyanis még Faragó András hangján fenyegetőzött...
Jude Ciccolella – Barbinek Péter. Az első részben az időközben elhunyt Kristóf Tibor szólaltatta meg a kisebb szerepben feltűnő Ciccolellát.
Jeremy Piven – Rába Roland. Jeremy Piven azt a Bobot alakítja, akit a múltkor még Michael Madsen játszott. Ment a magyar hangja (Sörös Sándor) is a levesbe.

újak
Eva Green – Németh Borbála. Akiért ölni tudnának, az ismerősen cseng majd, hiszen Németh Borbála szinkronizálta például a Casino Royale-ban is Greent (legutóbb, a 300: A birodalom hajnalában viszont más).
Joseph Gordon-Levitt – Szatory Dávid. Don Jonként bevált, Johnnyként is bizonyosan be fog válni.
Ray Liotta – Epres Attila. Epres Attila nyilván megsértődött volna, ha nem kap ebben is egy szerepet, és leginkább Ray Liottáé tűnt alkalmasnak számára.
Stacy Keach – Forgács Gábor. Hmm-hmm.
Christopher Lloyd – Varga Tamás. Rajhona Ádám duplán nem jöhetett szóba. Szóba jött helyette Varga Tamás.

továbbá
Juno Temple – Vágó Bernadett
Christopher Meloni – Csankó Zoltán
Julia Garner – Gáspár Kata
valamint Galambos Péter

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Heltai Olga
hangmérnök: Gábor Dániel
vágó: Szemerédi Gabriella
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az A Company Hungary.

sin_city_2_hun_poszter.png

Címkék

szinkron sin city raba roland dörner györgy epres attila galambos peter papp janos csanko zoltan szatory david köszegi akos barbinek peter forgacs gabor schneider zoltan nemeth borbala heltai olga farago andras gaspar kata major melinda doczi orsolya varga tamas gabor daniel agocs judit a company hungary vago bernadett gelencser adrienne szemeredi gabriella

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr256616093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ADAMZED 2014.08.19. 07:46:44

Faragó Andras...
Anyam borogass...

csgergo 2014.08.19. 08:30:52

Szerintem az első részhez készült a új évezred egyik legjobb magyar szinkronja. Itt picit félek, de majd meglátjuk.

ADAMZED 2014.08.19. 09:29:51

@csgergo:
Igen, eszmeletlen jo volt a szinkron!
Ez sajnos eddig borzalomnak igerkezik...

gójgómitic 2014.08.19. 11:10:58

Mára én már szinkron nácivá váltam, gyűlölök mindent ami ma már szinkronként elém tesznek.
Amit utóbbi években csináltak és szinkronosan láttam és azt mondtam rá, hogy ez perfect, az az Eredet volt.
Sin City 1-nek tökéletes volt a szinkronja, a régi átkos időket idézte, de az 9 éve volt...azóta nagyot változott minden. A legtöbb ember nem is hallja a különbséget egy jó és egy rossz szinkron között. Magyarul beszéljenek az a lényeg. Az sem zavarná őket, ha Bruce Willist a saját anyjuk szinkronizálná, észre se vennék, hogy valami nem stimmel :D
Szóval szkeptikus vagyok erősen én is.
Akkor is az lennék, ha régiek nyomnák minden poszton, mert simán összecsaphatják, lélektelenül felmondják gyorsan az egészet, ahogy ma dukál.
Bár csak jelen esetben ne így lenne.

David Sumner 2014.08.19. 11:19:01

Az új évezred két legjobb mozis szinkronja: Sin City (2000-es évek), Suszter, szabó, baka, kém (2010-es évek).

Egy kis coming out a film megtekintéséről. 2005. június 2-án, csütörtökön, az első rész magyar premierjének napján épp Porubszky Pál sírját gondoztam, mint a középiskola ezt vállaló önkéntese. Ez az ember volt Krúdy irodalomtanára. Hamar végeztem, visszavittem a szerszámokat, és egyből rohantam is a filmre, amit már 2005. januárjában látni akartam, mivel akkor láttam a trailerét egy GameStar CD-n, és a látvány rendkívüli volt. Soha nem láttam előtte hozzá foghatót. A film pedig annak rendje és módja szerint észbontóra sikeredett.

Anno mindent imádtam benne, jóval azelőtt, hogy láthattam volna. A szereposztást, a látványt. Mennyi sztár és mekkora képek! Most az van, hogy nem hatottak meg a színészek, közel sem akkora a casting, mint 9 éve volt, és az a látvány, ami 2005-ben új volt, mára sablonos és érdektelen. Mostanáig nem láttam a 2. részről sem hazai (mert nem volt sajtóvetítés, és a premier előtti vetítésre nem engednek be kritikusokat), sem külföldi (amerikai) kritikát. Nem mutatták be a kritikusoknak. Rodriguez kifulladt, Miller dettó (rendezőként, képregényművészként is). Csupa jó jel. :-(

iopi 2014.08.19. 11:45:16

@David Sumner:

Valahogy engem sem hozott még semmi se lázba, amit a Sin City 2-ről hallottam, láttam...

Egy dolog miatt szurkolok, hogy sikeresen legyen, hogy Rodrigueznek legyen pénze a Machete 3-ra. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.19. 12:07:15

" Rajhona Ádám, aki az első rész igazi aduásza volt, sajnos ma már nem tud szinkronmunkát vállalni, így változtatni kellett"

Miért nem tud? Beteg? Tényleg nem tudom, érdekelne. :(

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.19. 12:59:53

@REMY: Igen, az egészségi állapota az akadály.

tom991 2014.08.19. 14:56:48

@REMY: @Takács Máté: Rajhona Ádám szeptembertől Az ünnep című darabban lesz látható a Vígszínházban.

b0risz · http://zahar.blog.hu 2014.08.20. 14:50:43

ezért is gyűlöletes a szinkron. igénytelen összevisszaság az egész.

Balance Of Power 2014.08.21. 12:56:37

@tom991: Játszik, én is láttam egy fél éve, de kis szerepeket és azt se sokat. A szinkronmunka meg nagyon intenzív, lehet hogy egybe 12 órákat már nem tud vállalni.

Mindenesetre az első rész újranézős lesz felkészülésként.

Near93 2014.08.21. 15:48:00

9 év ennyire sok idő... a szinkronszínészek vagy meghaltak, vagy nem tudnak munkát vállalni... Azért így sem volt rossz, de tény, hogy Mickey Rourke hangja nem volt az igazi, bár a moziterem rohadt hangfalai olyan nagy basszussal játszották a filmet, hogy mindenkinek a hangja kib@szta a dobhártyámat....

kleberson88 2014.08.27. 02:30:29

Lady Gaga magyar hangja a filmben: Bánfalvi Eszter

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása