aeon flux

ready for the action now, danger boy?

van képünk hozzá(?): star wars - episode VII (2015) Richter Géza
2014. augusztus 15. 09:37:20

Kategória: film 20 komment

Nemrég még a Force for Change videóban látható X-szárnyú miatt sikkantgattunk örömünkben, erre most az egész net azon pörög, hogy ezek valóban a VII. epizódból kiszivárgott képek-e a rohamosztagosok sisakjairól? Az elolvasom után megmutatjuk.

UPDATE: Ugyanoda felkerült két állítólagos terv Han Solo jelmezeiről, akiből ezek szerint barnakabátost csinálnak? Szép gesztus lenne. Beillesztettük a képeket legalulra.

UPDATE 2: Tovább dagad a hisztéria, egyesek már szándékos megszellőztetést és/vagy félrevezetést kiáltanak a stáb egyik tagjától. Mivel ez már SPOILERES lehet, ezúttal a szöveget is a poszt aljára kanyarítjuk.

x_wing.jpg

A vízjelként olvasható oldal konkrét forrásmegjelölés nélkül tette közzé az alábbi fotókat, természetesen azt állítva, hogy megbízható helyről származnak. Már harsog a világháló a vitától: ilyen trooper, olyan trooper, Jungle, Snow vagy Scout lehet? Az egyik asszimetrikus, csak a bal oldalon van légzőnyílás, a másiknak viszont levehető az arcvédője? A szemlencsék valóban egybeolvadtak vagy sem? Abban viszont mindenki egyetért, hogy ha ezek a képek valóban azt ábrázolják, amit hiszünk, akkor dicséretes, hogy az alkotók úgy kezelik a történetfolyam saját idejében eltelt 30 évet, hogy a gyökerekhez, az eredeti trilógiát jegyző Ralph McQuarrie és Joe Johnston munkájához, művészetéhez nyúlnak vissza. Továbbra is egyre szimpatikusabb, ami a forgatásról napvilágot lát, alkalmanként akár a valóságtartalmától függetlenül. Nagyon remélem, hogy a hírek legalább elenyésző részének hihetünk mindarról az alázatról, amit tudni vélünk a készítés körülményei kapcsán; nem utolsósorban pedig azt, hogy mindez nem kizárólag a látványra, hanem a szellemiségre, stílusra is igaz lesz.

trooper_helmet_1.jpg

trooper_helmet_2.jpg

trooper_helmet_3.jpg

han_costume_1.jpg

han_costume_2.jpg

sw_villain.jpg

millennium_falcon_1.jpg

millennium_falcon_2.jpg

millenniumfalcon_3.jpg

millennium_falcon_4.jpg

millennium_falcon_5.jpg

A következő kombinatorikai feladatsor már a történetre vonatkozik, így SPOILERT tartalmazhat. A spekulációban több orgánum is érintett, de az origójában természetesen a Latino Review található, mi más?

A megkezdett szálat tovább gombolyítók már biztosra veszik, hogy a sztori elején nem Luke levágott keze, csupán a fegyvere lebeg az űrben, tehát ez az ominózus Twitter-poszt mégsem erre utalt, de erről később. Han és hű, ám annál szőrösebb társa – nem, nem Leia – felkutatása után kiderül, a Millennium Falcont Oscar Isaac a legszebb calrissiani hagyományokkal rendelkező gazfickó-karaktere birtokolja. Nyilván nem véletlenül építették meg a belsejét, mint ahogy az a képeken is látható, hogy aztán ne használják. A csempészek csempésze, Solo kapitány ezért állítólag egy birodalmi csillagromboló pilótaülésébe kényszerűlve fogja elvezetni azt, sőt még egy fénykarddal is hadonászni fog esetlenül - lesz itt móka, kacagás! A lehetetlen küldetés pedig Skywalker mester kiszabadítása, aki A Jedi visszatér eseményei óta fejvadászok és Sith boszorkányok mesterkedése eredményeként az Inkvizíció foglya. (Bár ha 3 évtizede raboskodik, kérdés, hogy megérdemli-e a címet.)

A Birodalom fénykora idején Darth Vader kinyújtott kezeként működő szervezet a nemsokára startoló Star Wars: Lázadók rajzfilmsorozatból lesz ismerős, és az elméletgyárosok szerint szintén a soraiból kerül ki a VII. epiződ kiborg főgenyája a fémarccal fentebb, csak hogy ne rozsdásodjon be a görgetésre használt ujjatok. A csúnya és ijesztő bácsi annyira kemény, hogy Vader apuka sisakját babusgatva pózol, de lesz ám neki pirosan világító szeme és fémkeze (ugye-ugye?) is, mivel a feltételezések alapján az übergeek Abrams agya már annyira csavaros, hogy utóbbiról bizony ő maga csiripelte ki azt a bizonyos fotót. A hangulat tovább fokozódik, ugyanis Luke kiszabadítása után ő nyilván elmeséli, mi és hogyan történt vele, ami egy még rejtélyesebb titok felfedéséhez vezet, és mindezt – most figyeljetek! – a Star Wars-filmek történetében először flashbackek(!!!) formájában láthatjuk majd. Igen, ez azt jelenti, hogy maga a Sötét Nagyúr tér vissza a vászonra. Persze az ifjú Organa hercegnőt ezekben a jelenetekben Billie Lourd, Carrie Fisher lánya személyesíti meg, és így a korábbi rebesgetések egy következő kirakós darabkája is értelmet nyerhet a nagy egész összefüggésében. Mindenki boldog(?).

Mindez koholmány vajon? Az tuti, hogy a találgatásoknak ebbe a vonulatába jól passzolna az előzőleg felröppent cím. Ha a történetmenetnek egy kis része is igaz, jóval komorabb a világkép, mint amire számítani lehetett: a lázadók győzelmével nem köszöntött be a világbéke, a Birodalom bástyái egyes végeken még tovább állnak, az apparátusa még mindig erős, és elkeserdett harc, netán elhúzódó állóháború zajlik a felek között még ennyi idő elteltével is. A hangulat, az irány nem tűnik rossznak, de bevallom, egyes elemeit még szokni kell. Nyilván akkor, ha ebben a formában valósul meg a gondolatkísérlet.

Címkék

harrison ford star wars sci-fi disney fantasy sci fi max von sydow sequel carrie fisher jj abrams mark hamill oscar isaac andy serkis john boyega adam driver film kep film kep lesi filmkep filmkep lesi gwendoline christie domnhall gleeson lupita nyongo daisy ridley

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr936605763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.15. 10:24:59

Bitang jók ezek a tervek. És tulajdonképpen vissza is adják azt, hogy egy jól bevált megjelenés (mert hát a rohamosztagosok olyan hatékonyak :D) mennyit változhat, csiszolódhat 30 év alatt. Viszont felmerül a kérdés: 30 év múlva is lesz még Birodalom? Vagy megint lesz? Vagy mi van?

isvaen 2014.08.15. 11:10:08

flashback. valszeg lucas valódi forgatókönyvvel, rendezővel újraforgattatja az IIIIII részt, csak néha megszakítja a VIIVIIIIX realtime jeleneteivel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.15. 11:23:19

@Zalaba_Ferenc: az új részek alapján a rohamosztagosok nem a klónok voltak? Ők maradhatnak miután a birodalomnak vége nem? hiszen előtte is voltak már.

batboy 2014.08.15. 11:32:02

az Attack of the Clonesban is ott van McQuarrie és Johnson hagyatéka, szerintem ők már megkerülhetetlenek ha Star Wars artról van szó.

amúgy tetszenek ezek a rohamosztagos cuccok, kíváncsi vagyok tényleg a filmhez készültek-e.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.15. 11:34:08

@doggfather: Majd valaki nálam okosabb kijavít, de ha jól tudom, ők nem váltak be, és később szimpla emberekre cserélték őket, különben Luke "azt hittem, magasabb" Skywalker sem talált volna magára megfelelő méretű göncöt. :)

Cucuminator 2014.08.15. 11:36:17

@doggfather: Nem lehet, hogy klónoknak indultak, de utána már volt toborzás is? Ha jól láttam akkor nem egyenlően magasak, sőt az egyik magasabb példány még az ajtófélfát is lefejelte.

Szerintem egy idő után feltöltötték az állományt zsoldosokkal/hazafiakkal/korai nyugdíjravárókkal/stb...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2014.08.15. 12:40:48

@Zalaba_Ferenc: Plusz a klónok egyszerűen szép lassan elfogytak, emiatt lett toborzás. Ott meg már nem egyenméretűek voltak a rohamosztagos-jelöltek:)

Gallion 2014.08.15. 12:41:56

@Zalaba_Ferenc: Jól tudod, a Birodalom idején már toboroznak. A Birodalomnak pedig elvileg nem szabadott volna még megszünnie, hisz az ep.6-ban csak a Halálcsillag pusztult el (egy olyan felrobbant az ep.4-ben is de ettől még maradtak) meg meghalt a Császár. Az ep.6 végén ugyan mutatják hogy sok rendszerben az örömhírre felszabaditották magukat az emberek, de egy galaxisnyi hadsereg ennyitől azért valszeg nem kapitulál vagy szivodik fel. Valószinüleg marginális erőként még 30 évvel később is jelen vannak, ugyanakkor csalódás lenne ha arról szólna az új film hogy a megmaradt Birodalommal megy a hajtépés.
Szerintem az lenne a legjobb ha olyasmi szinesitő elem lenne a Birodalom mint a régi filmekben voltak a hutt rendszerek. Tudni hogy van valami a Köztársaságon kivül, néha a hőseink oda keverednek és kalandoznak egy kicsit, de ennyi.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.08.15. 18:33:57

@Gallion: Anno nem tudom mennyire kánon de eggyes könyvekben még jó 20-25 évvel SW eseményei után is létezett az Imperial Remmnant (Birodalmi Maradvány) ami több száz/ezer? bolygót tömörített és ahol kösz szépen de nem kértek az új köztársaságból.

Ez egy a ÚK -tól független viszonylag elenséges birodalom volt de persze így is eltörpült az Új Köztáraság melett.

Gandalf Garaboncias 2014.08.15. 19:10:07

Szeretném, ha bebizonyosodna, hogy a SW-szereplők is szoktak ruhát váltani, és Han nem lesz további 30 évig ugyanabban a göncében, mint a Jedi visszatér-ben volt.
(A könyvek borítóin rendszeresen a filmbeli ruhájában volt minden szereplő évekkel később is, brr...)

nortonp 2014.08.15. 19:18:12

mi az, hogy barna kabátos és miért szép gesztus?

Richter Géza 2014.08.15. 19:27:09

@nortonp: röviden: Malcolm Reynolds kapitány, csempész, kalóz, űrcowboy, egykori barnakabátos katonatiszt és lázadó Han Solo-ihlette figuráját Nathan Fillion alakításában Joss Whedon rendezte a Firefly című tévésorozatban. hosszabban ennél csak jóval nagyobb terjedelemben tudnék erről írni, amire jelenleg nincs lehetőségem. viszont wiki és gugli a barátod :) !

clive. 2014.08.15. 19:47:28

@Zalaba_Ferenc: Én is így tudom, hogy az eredeti trilógia idején már nincsenek klónok. Jobb is így. A birodalom meg még kitarthat, hiszen, lehetnek még naprendszerek, bolygók a kezén.

nortonp 2014.08.15. 20:07:01

@Richter Géza: tudom ki ő, de mi köze az SW univerzumhoz? oké, hogy hasonló karakter, de a szakállas Jedit sem hívom télapónak, mert öreg és jóságos :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2014.08.15. 20:25:10

Solo úgy néz ki ezeken a képszerűségéken, mint Jock Ewing.

Richter Géza 2014.08.15. 20:48:13

@nortonp: bocsáss meg, de a kérdésedből – "mi az, hogy barna kabátos" – nem ez derült ki. a hasonlatod pedig azért sántít, mert csak egy légből kapott hasonlat, míg ahogy már az előbb is írtam, Mal kapitány alakját "Han Solo-ihlette", amin bár el lehet vitatkozni, de ez nagyjából közmegegyezés tárgyát képezi mindkettejük legortodoxabb rajongói között is, sőt még Whedon sem tagadja. ezek után itt egy kép, amin Solo csontra olyan ruhát visel, mint Reynolds. ez minimum egy szép gesztus. ennél jobban nem tudom szájba rágni :D .

nortonp 2014.08.15. 22:31:42

@Richter Géza: végignéztem a Fireflyt és mégis megkérdezem, hogy mi, az hogy barnakabátos lett Han Solo...hát mea culpa. Bocs, hogy ez nekem nem esett le egyből, megyek a sarokba, nem kell rágni többet.

Richter Géza 2014.08.15. 22:51:16

@nortonp: ugyan már, sem túlzásba esni, sem duzzogni nem kell, vedd már a lapot :^] .

homer006 2014.08.19. 07:08:12

Lassan annyira érdekesek ezek a starwarsos hírek, mint egy yoghurt reklám előkészületei. Annyi már bizonyos hogy Abrahams csumára újra rendezi az eredeti trilogiát, ami rohadt gáz szerintem. Kíváncsi vagyok a nézők mennyire lesznek vevők az ötlettelen, lélektelen másolásra.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása