aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: a vihar magja [into the storm] (2014) Zalaba_Ferenc
2014. augusztus 07. 09:40:00

Kategória: film 9 komment

Úgy tűnik, egy-egy filmtervnek néha sikerül megszöknie a The Asylum rendesen megrakott tervezőasztaláról, más magyarázatot nem látok ennek a filmnek a létére, amely a lehető leghányavetibb módon használja a found footage filmek stílusjegyeit (értsd: hol tartja valaki azt a kamerát, hol nem, hol indokolja valami a kamerázást, hol - de leginkább - semmi sem, és talált felvétel ide vagy oda, a filmnek van saját soundtrackje), egy olyan film (Twister) sztoriját használja újra, amely maga se nagyon rendelkezett azzal, és még a 25 millió dollárból - a film költségvetésének feléből - összehozott trükkök is rendesen hagynak maguk után kívánnivalót (értsd: a fenti stúdiótól vagy akár egy tévésorozat pilotjától ez lenne a non-plus-ultra, egy stúdiófilmtől viszont elégtelen).

Eme végtelenül hosszú mondaton túl nem sok mindent lehetne elmondani A vihar magjáról, amely érthetetlen módon nem 3D-s, pedig valami folyamatosan repked benne körbe-körbe, és ezáltal ez lehetne az első 3D-s found footage film (azt hiszem), maximum sajnálkozni lehet amiatt, hogy ha már karakterekre nem futotta (ezek a szereplők tényleg csak arra szolgálnak, hogy a nézőkkel együtt bámulják a vihart), akkor a kifektetésükre jobban is rágyúrhattak volna (mert ahhoz képest, hogy a film tulajdonképpen egy slasher, melyben egy tornádó szedi áldozatait, elég alacsony a bodycount), és mondjuk, az R-besorolás sem ártott volna, mert akkor talán valami olyasmit is mutathatott volna ez a film, amit még nem nagyon láttunk. Mármint MINDENNÉL NAGYOBB CGI-forgószeleken túl.ae2csillag.jpg

poster_intothestorm_hun.jpg

Címkék

kritika ** disaster movie found footage kritika szokatrany

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr356580785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.08.07. 09:50:09

Jó tudni, hogy a film pont olyan, amilyennek tűnik.

Németh Barna 2014.08.07. 09:58:17

That's my movie :) Illetve ez lenne, ha végig lehetne pofázni és röhögni.

kescefko19 2014.08.07. 13:12:47

És ezt a filmet úgy reklámozzák,hogy a "nyár utolsó nagy dobása". Áucs!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2014.08.07. 14:59:17

Akkor ez is found fotage film? Most miért? A trailerből nem sok minden utalt erre.

Leakadhatnának már végre erről a műfajról.

nortonp 2014.08.07. 15:22:39

paradicsoméknál is jók az első kritikák. valószinüleg ennek a sz_rnak a valaha volt legnagyobb érdeme az lesz, hogy valahogy eljutott mozis forgalmazásig.

__DelMare__ 2014.08.09. 02:14:18

kiállnék kivételesen eme csoda mellett, mert tényleg olyan kritikákat kénytelen kiállni, mint meztelen csiga a golflabdányi jégesős viharban.

az effektekkel semmi gond, én őszintén nem is bánom, hogy nem erőltették a rohadvány 3d-t. sajnos ritkán jó az. egyébiránt a rendező a Titanic és az Avatar látványvilágáért felelt anno.

papírmasé karakterek ide vagy oda, egy jottányit sem voltak rosszabbak az átlag nagy popcorn blockbusterek szereplőitől. had ne kezdjek oldalnyi listát, mikre-kikre gondolok.

hótegyszerű, kaptafa storyline dettó. igen, néhol agyfasznyt okozó, rémostoba történésekkel - de megint csak nem először büntetnek minket ilyenekkel.

viszont van egy-két konkrét pozitív skillje is. ad1 nem kombinál, nem filozofál, nem akarja az esőerdőket, meg az üvegházhatást, meg a mentsükmegaföldet túllihegni. nem moralizál, nem politizál.
ad2 a found footage stílussal a testközeliséget, az "ottlétet" szerintem adott esetben ügyesen hozták, és nem estek át a "kurvára érzékeltessünk ál-dokumentarista módon" csapdába sem.
szóval egyik oldalról, bár egyszerű, mint a faék, viszont a túloldalról pedig pont hozza amit kell: egy szar nap után a moziban, egy "óbazmeg" tornádó filmet. így a sűrű sok anyázás mellett, azért egy erős közepest és egy jegyet azért megér.

DearMano 2014.08.09. 19:04:20

Látta esetleg valaki 4dx "kiszerelésben"?

Repce Manó 2014.08.31. 14:05:14

Most jöttem a moziból és kíváncsi voltam, hogy mi róla a vélemény itt, de csalódnom kellett. "hányaveti módon használja a found footage" - semmi nem utal a filmben arra, hogy ez found footage, azaz talált felvételes film, egyszerűen csak a film döntő többségében valakinek a kameráján keresztül látjuk az eseményeket, ami szerintem meglepően jó húzás, elvégre a found footage filmek többségének az eseményes jeleneteknél semmi nem indokolja, hogy tartsák a kamerát, itt viszont ezt visszavették az én nagy örömömre. A 3D-zés viszont méginkább indokolatlan lenne egy ilyen film esetében, amúgy meg állítom, hogy kevesebb bevételt ért volna el 3D-ben. Bár a karakterek nem a legjobbak, nekem kifejezetten tetszett a határozott, cselekvőképes és komoly apa szerepe, jobb néha egy igazi példaképet látni, nem csak a sok linket, mert ugye azok a menők mostanában. De máskor meg egy teljesen átlagos lúzer válik naggyá a katasztrofában, de itt nem. Három olyan jelenség van a kritikában, hogy milyen lehetne a film. Kivitelezés (3D), műfaj (slasher) és korhatárbesorolás (R), de mi lenne ha úgy néznék a filmet, amilyen? PG-13-as egyszerű katasztrófafilmként 2D-ben megállja a helyét? Szerintem igen! Feszültség volt benne, látvány szerintem kifejezetten jó volt és nem tartott tovább, mint kellett volna. Az Asylum filmjeit is elismerjük a Sharknado kapcsán, akkor szerintem ezt is lehet a helyén kezelni és egyszerű szórakozásként értékelni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása