aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto special: miss julie / a little chaos / still alice / pawn sacrifice Németh Barna
2014. július 23. 11:05:00

Kategória: film 4 komment

Jessica Chastainnek bűnös gondolatai támadnak, mikor Colin Farrellre pillant, Alan Rickman pedig háromszáz évvel repíti vissza az időben Kate Winsletet. Mindeközben Edward Zwick végigsakkoztatja a hidegháborút Tobey Maguire-rel, Peter Sarsgaarddal és Liev Schreiberrel; Julianne Moore pedig, nos, ő most már tényleg nagyon közel kell kerüljön Oscarhoz.

pawn sacrifice.jpg

Pawn Sacrifice (2014)

A legendás sakk-nagymester, Bobby Fischer nem csak a saját démonaival vív csatát, de a hidegháború árnyékában egy olyan meccset is meg kell nyernie, amelyre az egész világ figyel, hiszen vele szemben egy szovjet sakkozó ül. Edward Zwick pályáját finoman szólva sem tartom egyenletesnek, de most megfogadom, ha izgalmas filmet csinált ebből a témából, visszavonok minden csúnyát, amivel a karrierje csöpögősebb darabjait (Az utolsó szamuráj, Szenvedélyek viharában) illettem. Tobey Maguire-nek pedig éppen ideje volt visszatérni ahhoz, amiben jó volt.

Miss Julie (2014)

Liv Ullman nem teketóriázott, fogta a drámairodalom egyik legnagyobb klasszikusát, és az egész történetet Írországba helyezte. Emellett viszont minden más maradt, akárcsak Strindberg darabjában, a felső tízezerből való Julie kisasszony (Jessica Chastain) az év legrövidebb éjszakáján úgy dönt, elcsábítja a szegény komornyikot (Colin Farrell). A szerelmi háromszög harmadik csúcsán most is a szakácsnő (Samantha Morton) áll.

A Little Chaos (2014)

A minden ízében piszok erős Téli vendég (Winter Guest) után tényleg azt hittem, hogy Alan Rickman figyelme a rendezés felé fordul, miközben majd húsz évet kellett várni rá, hogy újra a kamera ezen oldalára álljon. Mindehhez egy impozáns színészgárdát (Kate Winslet, Stanley Tucci, Matthias Schoenaerts, Jennifer Ehle) és egy meglehetősen furcsa történetet sikerült találnia: XIV. Lajos udvarában épül és szépül a Versailles-i palota kertje. Ide hívják meg a nem szokványos megoldásairól híres kertépítészt, hogy tervezze meg az egyik szökőkutat. Szegény asszonynak sem az idő nem kedvez, sem az udvari intrikák, az árgus szemmel figyelő riválisok pedig aztán végképp nem segítik az önbizalmát, miközben némi maghasonlás közepette egyre érdekesebb kapcsolatot alakít ki megbízójával.

a little chaos.jpg

 

Still Alice (2014)

Alice (Julianne Moore) egy elismert nyelvészprofesszor, szeretett feleség és családanya. A társaság fénypontja, a szavak embere, aki egyik napról a másikra azt veszi észre, hogy elfelejt dolgokat. Nem jutnak eszébe a nevek, kimennek a fejéből a szavak, amelyet egy lesújtó diagnózis követ: Alzheimer-kórja van. A betegség próbára teszi az egész családot, de Alice állhatatosan küzd, hogy minél tovább velük maradhasson, testben és lélekben egyaránt. A további szerepekben Kristen Stewart, Alec Baldwin és Kate Bosworth látható.

still alice.jpg

Címkék

trailer toronto colin farrell tobey maguire kate winslet alan rickman alec baldwin julianne moore stanley tucci samantha morton liev schreiber peter sarsgaard kristen stewart jessica chastain eurocinema filmkep matthias schoenaerts dijszezon 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr616536197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.23. 12:11:47

Ray Donovanból annyira nem nézem ki a sakknagymestert. :D

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2014.07.23. 17:03:07

A Miss Julie-ra egyébként is kíváncsi voltam a színészek miatt, de az előzetes után legszívesebben azonnal megnézném!

CrazyDave 2014.07.23. 17:09:49

Oscart már szegény Julianne Moore-nak!

Jester. 2014.07.23. 19:25:15

Kardfog sakkozik Pókemberrel? Izgalmas lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása