aeon flux

ready for the action now, danger boy?

transformers - a kihalás kora: a magyar szinkron Takács Máté
2014. június 12. 21:55:00

Kategória: film 7 komment

A transformerek kipróbálták magukat kétféleképpen is a honi mozikban: első nekifutásra feliratosan, majd a továbbiakban szinkronizáltan folytak a robotikus párbeszédek. A nézettség pedig egyre nőtt: simán lehet, hogy a negyedik résszel is sikerül tartani az ívet, ám ezúttal nem Markovics Tamás üvöltözi végig a filmet, hanem...

transformers4_07.jpg

Mark Wahlberg – Miller Zoltán. ...az Emberek együttes oszlopos tagja. Hogy hangzik? Úgy fog, ahogy Wahlberg utóbbi pár filmjében: A túlélő és a 2 kaliber éppenséggel nem volt élvezhetetlen vele...

Nicola Peltz – Andrusko Marcella. A Wahlberg figurájának minden bizonnyal nagyon dögös leánykáját tolmácsoló magyar hölgyemény a színházi színtérről rukkolt át eddigi legnagyobb szinkronszerepébe. Meglátjuk, azaz meghalljuk...

Jack Reynor – Szatory Dávid. A színházi díjjal frissen kitüntetett Szatory Dávid tovább szolgálja ideális hangjával ezt a megviselt szakmát. Vele alighanem ezúttal sem lesz baj.

Stanley Tucci – Csankó Zoltán. Nem annyira lájk. De már kezdjük megszokni...

Kelsey Grammer – Dunai Tamás. Örvendetes, hogy ennyire aktivizálták Dunai Tamást. Legutóbb az Amerika Kapitány: A tél katonájában hallhattuk, és a szinkronrendező ugyanaz...

valamint:
T.J. Miller – Farkas Dénes
Sophia Myles – Horváth Lili
Titus Welliver – Hirtling István
Bingbing Li – Bozó Andrea
James Bachman – Mészáros Máté

az alakváltók:
Optimusz fővezér: Peter Cullen – Szélyes Imre
Vadászeb: John Goodman – Papp János
Vesztegzár: Mark Ryan – Kőszegi Ákos
Célkereszt: John DiMaggio – Haás Vander Péter
Drift: Ken Watanabe – Széles Tamás
Galvatron: Frank Welker – Vass Gábor
Agy: Reno Wilson – Epres Attila
Racsni: Robert Foxworth – Dézsy Szabó Gábor

további magyar hangok:
Görög László, Holl Nándor, Kardos Róbert, Maday Gábor.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Gábor Dániel
rendezőasszisztens és vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
szinkronrendező: Tabák Kata

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza a UIP-Duna Film.

Címkék

szinkron transformers mark wahlberg stanley tucci miller zoltan epres attila uip duna film speier david tabak kata szeles tamas görög laszlo papp janos vass gabor haas vander peter csanko zoltan szatory david horvath lili köszegi akos dunai tamas szelyes imre holl nandor hirtling istvan kajdacsi brigitta gabor daniel maday gabor kardos robert gelencser adrienne bozo andrea andrusko marcella

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr756298511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

merlinicus · http://szinkronjunkie.blog.hu 2014.06.12. 22:25:37

Tabák Katánál Wahlberg mindig Miller Cucu lesz, de ezzel szerintem semmi gond nincs, sőt, örülök, hogy néha legalább hallani őt.

Stanley Tucci - Kulka János, esetleg Józsa Imre (de inkább ő sem) és pont.

Sajnos a robotok hangjait magyarul (őszintén megvallva sokszor az eredeti sem ütötte meg a rajzfilm szintjét...) elég gyengén sikerült eddig is összekalapálni. Szerintem autentikus csak a 2. vagy 3. részben szereplő Soundwave volt Faragó Andrással.

Most talán kicsit erősebb a robot hang casting. Epres Attiláról és Széles Tamásról el tudom képzelni, hogy kihoznak magukból valamit, amit élmény lesz hallgatni és nem csak leszinkronizálják, mintha sima ember karakterek lennének.

m.martin91 2014.06.12. 23:48:33

Mark Wahlberg hangja szánalmas, Stanley Tucci-nak meg Kulka János kellett volna. Optimusz hangja viszont tökéletes, Szélyes Imrétől jobbat nem lehetne találni. Minden megvan benne, ami kell ehhez a karakterhez.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.06.13. 07:12:42

Vass Gébor mint Galvatron? Érdekes lehet.
Viszont számomra teljesen érdektelen: TF-et csakis eredeti hangon!

Ecco 2014.06.13. 12:39:32

@Adam Van Helsing: Így van, nehogy elrontsa a szinkron az árnyalt karaktereket és csökkentse a film drámai hatását.

TomPowell25 2014.06.13. 13:05:38

A Transformers filmek tipikusan olyanok, hogy eredeti hangon az igaziak, mert annyira egyszerű a nyelvezetük, hogy ami eredetileg angolul még coolnak hangzik (már akinek), azt magyarul képtelenek vagyunk visszaadni. A szinkron egyelőre korrektnek tűnik, már az előzetes alapján is. Wahlberghez leginkább Miller passzol szerintem, Tuccit pedig legközelebb biztos, hogy Az éhezők viadala DVD-jén hallhatjuk Kulka orgánumával (aki mintha az utóbbi időben ritkábban álna mikrofon mögé, amit speciel nagyon sajnálok). Epres Attila pedig az a csoda, ha valamelyik film szinkronjában nincsen benne, plusz ő a harmadikban is szinkronizálta az egyik idétlen kis figurát.

Wyx23 2014.06.13. 15:25:18

Van itt pár hang, akik korábbi TF rajzfilmek szinkronjából térnek vissza. Igazán érdekes látni, hogy hogy kavarodnak és cserélődnek mind az angol, mind a magyar hangok a különféle TF sorozatok és a filmek közt.

A listából mindenesetre leginkább a névfordításokon ragadt meg a szemem. Jó látni, hogy hivatalossá tették az egyes rajongók által már évek óta használt Lockdown-Vesztegzár fordítást.

Rumpelstiltskin 2014.06.17. 14:45:19

Stanley Tucci csak Kuklával az igazi, Hirtling István mellékszerepeltetésén viszont meglepődtem, csak így tovább.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása