aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sherlock-különkiadás? Kovács Erzsébet
2014. április 24. 16:05:20

Kategória: tv 5 komment

Cseppet sem mondok sokat vele, ha leszögezem, hogy a Sherlock írói csapata lógva hagyott minket a harmadik évad befejezésével. A szívszorító és zavarba ejtő utolsó percek óta a neten keringő pletykák sem igazán segítenek: Moffat és Gatiss már papírra is vetette a negyedik és az ötödik évad vázlatát. Nem, a BBC még nem rendelte meg a következő évadot. Nem, egyik főszereplő sem tudja, mikor kezdődik a következő évad forgatása. Lesz következő évad? Mindkét főszereplő éppen agyonvállalta magát egyéb színházi és filmes szerepekkel.

A helyzet ellentmondásos voltára (hiszen mégiscsak a brit közszolgálati adó aranytojást tojó tyúkjáról beszélünk) több magyarázat is adódhat, többek között mondjuk az, hogy az évadok közötti, lassan hagyománnyá váló kétéves hiátus kényelmes mozgásteret biztosíthat a készítőknek. Addig is, amíg a döntéshozók megszülik, hogy milyen formában folytatódjon John és Sherlock barátsága, íme egy friss, meleg, ropogós pletyka: Martin Freeman elszólta magát, hogy felmerült egy egyszeri különkiadás ötlete. Persze, persze, semmi sem biztos, de aki néz brit tévét, az tudja, hogy náluk karácsonykor szabott helye van a kurrens sorozatok ünnepi különkiadásainak. És hát mi is lenne jobb alkalom rá, hogy feldolgozzák A kék karbunkulust?

sh xmas.jpg

Címkék

bbc tv show history sherlock crime tv sorozat sherlock holmes martin freeman amanda abbington steven moffat benedict cumberbatch lars mikkelsen una stubbs rupert graves mark gatiss tv hir louise brealey andrew scott jonathan aris vinette robinson victorian special tom brooke

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr876082097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nortonp 2014.04.24. 16:19:34

a 2. évad lezárását sem tudták feloldani - mivel nem tudtak racionális magyarázatot kitalálni, reflektáltak az azóta keringő teóriákra és pofán röhögtek mindenkit egy szánalmasan ostoba megoldással - úgyhogy onnét kezdve szerintem sok embernél elvesztették a "kreditjüket", de ha megint ezt lépnék meg, az már tényleg botrányos lenne.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.04.24. 16:42:54

az első két évad tökéletes volt, de a harmadikat enyhén szólva is le lehet húzni a vécén, szóval annyira nem ráz a következők bizonytalan helyzete.

Kovács Erzsébet 2014.04.24. 16:53:15

@nortonp: @Adam Van Helsing: Miért gondoljátok (Az üres gyász kissé valóban suta magyarázatától eltekintve), hogy a harmadik évad rossz volt? Nem vagytok egyébként egyedül vele, csak kíváncsi vagyok.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2014.04.24. 17:23:40

@Kovács Erzsébet: Az addig oké, hogy jobban ráfeküdtek a Holmes-Watson kapcsolatra, DE közben a címszereplő már a bohócság határát kezdte súrolni, a megoldandó ügyek pedig egytől-egyig a vicc kategóriába tartoztak. Az utolsó rész egyébként egy ideig egészen jó volt, csak aztán az is a nagy semmibe ment. A végső csavar a nagy visszatérőről meg szánalom. Más bajom nincs :-))

nortonp 2014.04.24. 19:13:59

@Kovács Erzsébet: én nem mondom, hogy rossz volt, de a cliffhanger "megoldásával" nálam elásták a sorozat hitelességét. szerintem az egész széria varázsát az adta, hogy milyen kifinomultan és kreatívan tudtak feloldani egy-egy rejtélyt, erre

SPOILER 1. soha nem adtak konkrét magyarázatot Sherlock túlélésére, 2. amit kikacsintva feldobtak, az meg egy ostoba baromság, nyilván nem az a megoldás, de ott az egész színjáték csak Watsonnak szól, senki másnak, hogy majd szépen előadják a drámát a következő évadban és így teljesen értelmetlen volt az ugrás. Szerintem pont a Sherlock az a sorozat, ahol az ember igen is elvárhatja a készítőktől, hogy egy frappánsan kivitelezett trükkel életben tartsák a főszereplőt, ehelyett simán átugrották az egészet. Ennyi erővel a következő évadban legyen az, hogy Sherlock és Watson kéz a kézben Superman és Batman jelmezben repülnek a WTC felé...mert miért ne, úgysem kell megmagyarázni ez miként lehetséges (nyilván túlzok, de míg más sorozatnál ezt lenyeltem volna esetleg, itt pont nem). Ugyanakkor a cápát már az első részben is megugrották, mert ott hasonlóan nagy hülyeség volt az utolsó jelenet.

SPOILER OFF

Ezt leszámítva én jól szórakoztam, a 2. rész is bejött, jó ívet adott a karaktereknek ez a zsáner is, ellenben a főellenség rémesen gyatra volt, ez és a spoiler alatt taglalt miatt voltam csak elégedetlen.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása