aeon flux

ready for the action now, danger boy?

játék: nyerd meg a német doktor könyvváltozatát! Zalaba_Ferenc
2014. február 12. 13:25:00

Kategória: irodalom film Szólj hozzá!

Josef Mengele bujdosással töltött éveiről és az utána indított hajszáról szól a Vertigo Média Cannes-ban is értékelt bemutatója, melynek most megjelent könyvváltozatát nyerhetitek meg az alábbiakban az Európa Könyvkiadó jóvoltából.

thegermandoctor620.jpg

A játékhoz nem kell mást tenned, mint válaszolni az alábbi kérdésre!

A Mengelét alakító Álex Brendemühl melyik, nálunk is bemutatott filmben játszott már doktort?

A) Majd túlélem
B) Tudat alatt
C) A városban

A válasz betűjelét teljes neved és címed feltüntetésével küldd el  e-mailben (aeon_fluxKUKACfreemailPONThu) 2014. február 19-e, szerda éjfélig! A tárgy legyen "A német doktor" (idézőjel nélkül)! A helyes megfejtést beküldők között 5 db A német doktor könyvet sorsolunk ki, melyet postán küldünk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Figyelem: csak teljes névvel, címmel és pontos tárggyal ellátott megfejtéseket tudunk elfogadni. Egy játékos csak egy e-mail címmel játszhat. A játékhoz kéz és lábtörést, és jól figyeljetek oda, kinek a kése alá feküsztök oda!

1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná. A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Rudolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak.

A 2013 májusában a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában bemutatkozó A német doktor megrendítő megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bár Jozef Mengele dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált. Most, a Magyarországon is hatalmas népszerűséggel vetített Vad angyal főszereplőjével, Natalia Oreiro-val készült mindvégig feszült történelmi dráma, amely bővelkedik izgalmakban és fordulatokban. A német doktor nem kevesebb, mint 16 kategóriában verseng az Argentin Filmakadémia év legjobb argentin alkotásainak járó díjaiért, és az alkotás Argentína hivatalos Oscar- és Golden Globe-nevezettje a legjobb külföldi film kategóriában. A filmmel egy időben, azonos címen jelenik meg az eredeti regény magyar nyelven az Európa Könyvkiadó gondozásában.

poster_thegermandoctor.jpg

Címkék

jatek vertigo media euro cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr85811005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása