aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: vágyak szerelmesei [thanks for sharing] (2012) Takács Máté
2014. január 01. 17:10:00

Kategória: film 1 komment

A gyerekek jól vannakért Oscarra jelölt Stuart Blumberg filmje pontosan olyan, amilyen a magyar címe. Konkrétabb megvilágításra ez talán nem szorul, alighanem ennyi is kellőképpen betájolja, mire is lehet számítani tőle. Semmi különösre.

thanks_for_sharing.jpg

Pedig ezzel a témával könnyedén ki lehetett volna törni a romantikus vígjátékok kereteiből; a három főszereplő ugyanis egy már gyógyult (Tim Robbins), egy gyógyulófélben lévő (Mark Ruffalo) és egy gyógyulás előtt álló (Josh Gad) szexfüggő, akik ilyen-olyan kísértéseknek kell, hogy ellenálljanak.

Az ellenállhatatlanság nem tartozik a film erényei közé, de végül is jól lavíroz vígjáték és dráma között –még ha viccei jobbára ki is merülnek abban, hogy Gad figurája túlsúlyos és ennek vannak mindenféle velejárói–, illetve Robbinst és Ruffalót érdekes ilyen szerepkörben látni. No meg talán lesznek, akik a film nyomán a Gwyneth Paltrow alakította Phoebe-hez hasonlóan ráébrednek, hogy ez is egy valós betegség, amivel egy olyan nagyvárosban végképp könnyű "megfertőződni", mint New York, ahol minden sarkon egy fehérneműmodell csábítja a férfiembert hatalmas reklámtáblák közvetítésével.

Hogy ezen felül mit is akar igazán Blumberg megfogalmazni, az nem teljesen világos, de aki eddig nem volt tisztában vele, az a Vágyak szerelmesei jóvoltából megjegyezheti, hogy a bizalom, a megértés és a mértéktartás fontos alkotói az egészséges emberi kapcsolatoknak. Végtére is, nem baj, ha időnként erre is emlékeztetik ezt türelmetlen világot.

thanks_for_sharing_hun_poszter.jpg

Címkék

kritika *** comedy drama gwyneth paltrow tim robbins mark ruffalo kritika szokatrany big bang media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr875720251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regggie 2014.01.01. 17:56:14

Szerintem sem egy nagy eresztés. Egynek elment. Azt éreztem néhány ponton, hogy nem igazán volt identitása, voltak benne vígjáték elemek, aztán némi erőltetett drámázás, és egyszer csak vége lett. Nem mondom, hogy kifejezetten rossz film, de egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni ebből.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása