aeon flux

ready for the action now, danger boy?

2014-es előzetes: sony Takács Máté
2013. december 30. 08:54:00

Kategória: film 4 komment

2013 nagy vesztese kétségtelenül a Sony volt; legnagyobb globális pénztermelőjük, a Hupikék törpikék 2. is messze alulmúlta elődjét, így a már javában készülő harmadik rész fölött alaposan összegyűltek a fekete felhők. A súlyos hazai bukásokat (A Föld után, Az elnök végveszélyben) csak hellyel-közzel csillapították a nemzetközi jövedelmek, a sarat álló produkciók pedig a vígjátékok (Nagyfiúk 2., Itt a vége) voltak. A becsületet mentő filmeket a világszinten 200 millió fölött hozó Phillips kapitány és a most beinduló Amerikai botrány jelentik. 2014 tartogat egy-két tuti tippet a stúdió számára, de túl nagy fordulat nem várható...

studio_sonycolumbia.jpg

#10 The Equalizer
amerikai premier: szeptember 26.
Televíziós sorozat alapján készülő akció-thriller, a rendezői székben a gyakorlott Antoine Fuquával, főszerepben pedig a kasszabiztos Denzel Washingtonnal. A kormányügynökséget hátra hagyó és maszek igazságszolgáltatásba kezdő fickó szerepét alakító színész szokványos box office-futama várható az ősszel érkező bűnügyi thrillertől, vagyis 60-80 millió dollár, csak Észak-Amerikában.

#9 Robotzsaru (RoboCop)
amerikai premier: február 12.
várható magyarországi premier: február
Régóta tologatott, de Bálint napjára végre megérkező sci-fi-remake, ami jól csengő címmel rendelkezik, ám valódi erejét a 21. században nehéz kisilabizálni. A PG-13-as tompítással a stúdió nyilván a mai tizenévesek felé nyit, semmint az eredeti film kedvelői irányába, ami gazdasági szempontból teljességgel érthető döntés. A kételyeket, hogy mennyire is hoz lázba egy törvényt betartató bádogember manapság bárkit is, az előzetesek hivatottak eloszlatni, márpedig a felemás visszhang nem segít a dolgon. Az állítólagosan 120 millió dollárra rúgó költségvetés bevétel formájában hiú ábránd marad, ha csak a tengerentúli piacot vesszük, ám világszinten mindenképpen derűsebb a helyzet. A 200 milliós összbevételi határ becserkészése azonban valószínűtlen.

#8 Fury
amerikai premier: november 14.
várható magyarországi premier: november 13.
David Ayer L.A. utcái után a második világháború poklába vet bele egy csapat rátermett színészt. A Fury főhősei a háború vége felé kapnak megbízást egy veszélyes küldetésre: egyetlen tankkal indulnak az ellenséges vonalak mögé, a náci Németország szívébe. Ha nem is lesz egy Becstelen brigantyk, Brad Pitt jelenléte igen erős lökést ad ahhoz, hogy Ayer ezúttal világszinten is érvényesüljön a kasszáknál, ami pedig az amerikai esélyeket illeti, kedvező visszhang mellett Az utolsó műszak bevételének másfélszeresét (62 millió dollár) is megkeresheti. Sőt, ki tudja, mit hoz a következő díjszezon...

fury_k.jpg
#7 Sex Tape
amerikai premier: július 25.
Cameron Diaz és Jason Segel videóra veszik erotikus együttlétüket, ám arra ébrednek, hogy a felvételnek lába kélt. Megkezdődik a kétségbeesett keresés, amibe Jake Kasdan (A lankadatlan, Rossz tanár) rendező és az Ilyen a formám című Jennifer Lopez-darab írónője hivatottak poénokat csempészni. A sztori koncepciózusabb nem is lehetne (éppen ezért piacképes), a főszereplő páros is bevált már egyszer (éppen a Rossz tanárban), és a nyári premier is jót fog tenni a bevételeknek, szóval ne lepődjünk meg rajta, ha 100 millió felett találja magát már hazájában – függetlenül attól, hogy milyen is lesz a végeredmény.

#6 Annie
amerikai premier: december 19.
A klasszikusnak tekinthető musical (ami már maga is egy adaptáció volt) új filmváltozata, amit alaposan átfarigcsáltak a mai trendek szellemében: a vörhenyes kislányból afroamerikai lett, ami nem csoda, ha Jay-Z és Will Smith áll pénzügyileg a projekt mögött. A címszerepet legalább nem Beyoncéra vagy Willow Smith-re bízták, hanem az Oscar-jelölt Quvenzhané Wallisra, A messzi dél vadjai sztárjára. A decemberi premierrel nagyon nem lehet mellélőni, de azért nem árt, ha a stúdió számba veszi a próbatételt: megőrizte-e népszerűségét az árva leány története? Arról, hogy legalább újra megkedveljék a fiatal nézők, a Könnyű nőcske és a Barátság extrákkal rendezője, továbbá Az ördög Pradát visel illetve az 1995-ös Értelem és érzelem forgatókönyvírói kell, hogy gondoskodjanak.

#5 The Interview
amerikai premier: október 10.
Az Itt a vége rendezőpárosa, azaz Evan Goldberg és Seth Rogen ezúttal az őszi szezon kellős közepén tervez némi felbolydulást okozni, mert biztosak lehetünk benne, hogy a vonzó talkshow-házigazda (ez lehet James Franco vagy Lizzy Caplan is) és producerének (ez meg talán Seth Rogen) nemzetközi merényletbe keveredős sztorija ugyanúgy betalál majd a célközönségnél, mint az idei, sajátos világvége-vízió. A hazai 100 milliót el is lehet költeni előre, az érdekes úgy is az lesz, hogy ezúttal vajon a világ közönségét is sikerül-e becsalogatni. Például minket, akik durván kiköptük az Itt a végét.

#4 22 Jump Street
amerikai premier: június 13.
várható magyarországi premier: nyár
2012 tavaszának nagy-nagy sikere folytatódik: Channing Tatum és Jonah Hill nyerő párosa ezúttal fősulin épül be, remélhetőleg nem különb következményekkel, mint az első részben. Ha így lesz, a bevételi ismétlés Észak-Amerikában nem is kérdés, így ismételten a többi ország kerül előtérbe: ezúttal megfogalmazható célként a kilenc számjegyű bevétel nemzetközileg is, hátha Tatum és Hill is eleget nőtt a köztes két esztendőben az európaiak és ázsiaiak szemében (is). A nyári premier nagy könnyebbség ebben.

#3 Műkincsvadászok (The Monuments Men)
amerikai premier: február 7.
magyarországi premier: február 20.
Ha George Clooney csak egy kicsit is közönségbarát filmet fémjelez, akkor a filmtőzsdén érdemes jó előre bevásárolni a részvényekből. A Műkincsvadászok ráadásul ritkán látott, minőségi sztárparádét kínál és egy elég jól hangzó, a magyar cím által egy huszáros vágással körül is írt sztorit prezentál. A februárnál az eredetileg tervezett december minden bizonnyal több dollárt tartogatott volna, ámde így legalább havának legnyerőbb premierjévé válhat hazájában a film, és nemzetközileg (ahol a Fox bankszámláját gyarapítja majd a bevétel) is jók a kilátások a 100 millió dollár feletti végződésre.

#2 Pompeji (Pompeii)
amerikai premier: február 21.
magyarországi premier: február 20.
A világ egyik leghíresebb katasztrófája elevenedik meg nagyköltségvetésű filmben – ezzel nemzetközileg nem lehet mellényúlni. A nagy kérdés Paul W.S. Anderson produkciójával kapcsolatban, hogy az amerikai közönség fantáziáját mennyire mozgatja meg ez a tőlük térben és időben is messzi esemény, melyből a megbízható nézőcsalogató színészek is hiányoznak. Olyan csúfondárosan nyilván nem jár, mint a direktor úr 2011-es munkája, A három testőr (20.4 millió), de meglepő volna, ha Észak-Amerikában bevétele akár csak megközelítené 100 millió dolláros költségvetését. De ez nyilván nincs is a tervek között, az ott a TriStar logója alatt futó katasztrófa-akciófilmet úgyis a világ többi nemzete fogja negyedmilliárd fölé tuszkolni.

#1 A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2)
amerikai premier: május 2.
magyarországi premier: május 1.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a Sony a soron következő Pókember-kaland miatt dörzsöli leginkább a tenyerét. A 2012-es reboot hazájában ugyan elmaradozott Sam Raimi trilógiájának szintjétől bevétel terén, másutt csaknem 500 milliót kasszírozott a hálószövő. A folytatás több gonosztevőt, nagyobb tétet és több/nagyobb drámát ígér, és hát erre a szuperhősre akkor is összedobnának pár száz millát a népek, ha csak bevásárolna a közértben másfél órán keresztül. Afelől nem kell aggódni, hogy tartja-e majd a 490 milliós nemzetközi bevételt, a húzósabb ügy a 262 milliós amerikai összeg megfejelése lesz, de az említett nagyobb szabásúság és a nyári szezont kezdő pozíció nagy segítség lesz ebben.

the_amazing_spider-man2_02_electro.jpg
további kitűzött premierek:
2.14. About Last Night. Romantikus film afroamerikai színészgárdával, Bálint napjára időzítve.
4.16. Heaven Is for Real. Regényadaptáció, melyben egy kisfiú visszatér a klinikai halál állapotából, és beszámol róla, milyen is a mennyország.
6.20. Think Like a Man Too. A 2012-ben meglepően nagyot szakító Gondolkozz pasiaggyal! folytatása, ezúttal nyári premierrel.
7.2. Deliver Us From Evil. Az Ördögűzés Emily Rose üdvéért és a Sinister rendezőjének filmje egy az okkultot is magában foglaló halálsorozat ügyében nyomozó zsaruról.
8.22. When the Game Stands Tall. Szokásos sportdráma egy veszteseket győztessé kovácsoló edzőről, a Carter edző rendezőjétől.
9.12. No Good Deed. Egy bekopogtató terrorizálni kezdi Taraji P. Hensont és gyermekeit. Csendes terror/Őrjítő vágy a fekete közönségnek.

kapcsolódó:
2014-es előzetes: Paramount
2014-es előzetes: Fox
2014-es előzetes: Disney

Címkék

sony musical denzel washington cameron diaz comedy sci fi brad pitt george clooney action seth rogen coming soon sequel spider man robocop antoine fuqua disaster movie james franco jason segel channing tatum jonah hill david ayer paul ws anderson war movie reamke

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr495717077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 09:03:49

hát ezek közül lehet egyet se moziban nézek. :S

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.12.30. 09:51:47

hmmm, lesz mit nézni :-))
A Warner előzetesre leszek kíváncsi - az év végi trailer-dömpingben gyakorlatilag csak ők nyomultak.

Dean6 2013.12.30. 13:42:40

Sok ígéretes film van most a listájukon.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2013.12.30. 20:17:10

Sajnos elég gyenge a felhozatal. Nem tudom, ki hogy van vele, én már az új pókember előző részét sem néztem meg. Nem tudom, mi szükségem lenne még 1* majdnem ugyanarra a "csodára".

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása