aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer + poszter: coming out (2013) Zalaba_Ferenc
2013. november 13. 12:20:00

Kategória: film 26 komment

Tudom, hogy ez a vesszőparipám, és lehet, hogy unjátok már, de akkor is, baszki! Kedves korhatárbizottság, ez a 12-es karika milyen állatfaj éveiben értendő? Lehet ez a film ártatlan romantikus komédia, de akkor is a nemi identitás körül forog, annak meglehetősen explicit kifejezése mellett, és ezt már az előzetes is alátámasztja, melyben nem egy, hanem egész erdőnyi csöcsöt villantanak (felnőtt emberként szeretjük az ilyet, nem tagadom), bónuszként pedig egy camel toe-t, és emellett konstans megy benne a buzizás és a köcsögözés. Nem vagyok én prűd, de nem biztos, hogy ilyesmivel szeretném traktálni a 12-14 éves gyerekemet, aki épp hogy kezdi felfedezni ezt az egészet. No persze, az Avatar vagy a Sötét zsaruk 3. túl durva a srácoknak...

Ami a filmet illeti: Orosz Dénes írta és rendezte az egyik utolsó igazán sikeres magyar filmet: ez volt a Poligamy, amit lehet szeretni és gyűlölni, de legalább volt benne némi eredetiség. Ez utóbbi a Coming Out szüzséjéből kiveszni látszik, ettől függetlenül még lehet belőle szórakoztató romantikus nonszensz, aminek van eleje meg vége, és talán viccből is többet kínál, mint az alábbi trailer. Remélem, elég magyar gondolja úgy, hogy "meglátjuk".


Ügyes vágókép. Szép volt, Origo. :)

poster_comingout.jpg

Címkék

trailer magyarfilm comedy poster romance magyarvalosag poszter magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr395631307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2013.11.13. 12:31:13

Már pár hónapja nyomatják a filmek előtt, és annak ellenére, hogy a magyar viszonylathoz képest egy viszonylag normálisan összevágott trailer, a 12-es karikán a fent említett okok miatt már én is csodálkoztam. A téma - pontosabban ahogy ahhoz hozzányúlnak - pedig eléggé elbizonytalanít abban a tekintetben, hogy ez tényleg egy minőségi film lesz.

orion128 2013.11.13. 12:45:10

Ezmiez?
A plakát alapján egy Bollywoodi komédia benyomását kelti bennem :)

m.martin91 2013.11.13. 12:53:16

Csányi Sándor számomra kifejezetten irritáló, akármilyen filmben játszik. Szerintem egy túlsztárolt, semmitmondó színész, akitől számtalan jobb van ma Magyarországon. A hangja körülbelül azon a szinten mozog, mint a játéka, totál érdektelen, monoton, üres. Semmiféle szín nincs benne, gondolom nem véletlenül nem szinkronizál.

A vágókép egyébként tényleg rohadt jó.

Eddard · www.panagia.hu 2013.11.13. 12:57:50

Úristen. Mennyire egy lúzer magyar film lesz ez is...

-creeper- 2013.11.13. 13:03:55

A kezek-karok-torzók borzasztó photoshopja azt a filmplakátot juttatja eszembe, melyen Diane Keaton dereka van tőből kifordulva. :)

Ja ez az:
www.impawards.com/2008/mad_money.html

(amúgy Mucsin szokás szerint felröhögtem)

Wintermoots (törölt) 2013.11.13. 13:09:52

semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.
ezért biztos nem mennék moziba

Eddard · www.panagia.hu 2013.11.13. 13:09:54

@-creeper-:

Amúgy ja, Mucsi arcberendezé szenzációs. Muzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiik

DHOPW42 2013.11.13. 13:12:49

Számomra hihetetlen, hogy még mindig képtelenek előzetest vágni a magyarok... annyira ritmustalan és hatástalan az egész.

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2013.11.13. 13:30:29

Photoshop kezelésből -végtelen! Az ilyen munkának vajon ki adhat zöld utat?

kescefko19 2013.11.13. 13:51:18

ez nagyobb bukás lesz mint a Jámbor Jack

Kovács Erzsébet 2013.11.13. 14:07:57

Hú, de nagyon összevissza ez. Meg... most attól meleg egy férfi, hogy... hogy kendő van a nyakában és "buzisan" integet a kezével? Húha. Ja, és a plakát is.
A 12-es karika meg valóságos konteókra ad okot.

isvaen 2013.11.13. 14:53:55

évek óta ilyen színvonalú magyar filmre vártam/vágytam.csányi szinte megújult, örülök, hogy levetkőzte korábbi manírjait. évmagyarfilmjekeményen

theus 2013.11.13. 20:57:56

A Kaméleon igen jó magyar film volt, abban jó volt Csányi.

-creeper- 2013.11.14. 07:53:43

@theus: Nem hiszed el, de tegnapelőtt láttam életemben először és magam is meglepődtem, milyen eszméletlenül jól szórakoztam. Oké-oké, a faforgács ízű narráció, a néhol sótlan párbeszédek, vagy a túlságosan mesterkélt, színpadias előadás nem mindig segítette ezt elő, de amúgy ritkán tud megizzasztani egy film, Goda Krisztinának viszont sikerült.

Baleus 2013.11.14. 08:57:14

@Kovács Erzsébet: és tudod az a baj, hogy még mindig ott tartunk, hogy ha valaki elítéli az gonosz ember. Miközben az ilyen filmek csak erősítik a sztereotípiákat. Mit látunk? Lányosan viselkedő, nőiesen öltöző, retardáltkodó nagydarab marha vicces akar lenni.

Kovács Erzsébet 2013.11.14. 10:00:03

@Baleus: Én azért nem a nőiesen öltöző melegeket ítélném el (akad azért olyan is, és hidd el, nagyon elegánsan tudják viselni a külsejüket), hanem azt, aki ilyen üresen kongó, felszínes, sekélyes, tipikus kereskedelmi tévés, magyarceleb-világot akar filmre vinni melegfilm címén.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.11.14. 10:41:46

hát ha én meleg lennék, tuti kikérném magamnak ezt az egészet.

egyrészt a sztereotípiák (van pár meleg ismerősöm, de ránézésre rá nem jönnél, hogy az), másrészt itt mintha arról lenne szó, hogy Csányi "kigyógyul" a melegségéből. Ezt mégis hogy képzelték?

egyébként meg mi ez az 'aki bújt, aki nem' szöveg? gratula az egész marketingnek, hozza a magyar szintet.

goodjohnwin 2013.11.14. 13:27:20

A meleg-téma ilyen formában történő feldolgozása éppen a 12-es karikát indokolja, nem a 16-osat. Ilyen szinten jelenik meg a téma egy SzülFel epizódban, egy rakás szitkomban és még sorolhatnám. A gond a csöcsökkel van, de ez meg a magyar kultúra egyik "hagyománya" Jancsó óta: minden magyar filmbe kell csöcs, ez az alap, így már a korhatár-besorolásnál sem okoz gondot... :P

Kovács Erzsébet 2013.11.14. 15:09:48

@goodjohnwin: Szóval az érvelésed szerint indokolt buta és felszínes sztereotípiákat megerősíteni kiskamaszokban (ahelyett, hogy például intelligens módon tennénk fel kérdéseket a nemi identitással kapcsolatban éppen akkor, amikor a kiskamasz közönségünk is kezdi feltenni ezeket a kérdéseket magának)?
Persze ez csak egy előzetes, és bár tévednék.

Wintermoots (törölt) 2013.11.14. 17:08:59

@Kovács Erzsébet:

ennyit tudunk, vagy úgy gondoljuk, ez kell a közönségnek. talán a film jobb lesz mint az előzetes

Wintermoots (törölt) 2013.11.14. 17:12:22

Tompos Kátya így mutatja be a filmet

"Szerintem az a célja, hogy jó humorral és szeretetteljesen feloldja a homoszexualitással kapcsolatos görcsöket, miközben elénk tár egy egyáltalán nem szokványos helyzetet azzal, hogy egy homoszexuális férfi beleszeret egy nőbe.
Orosz Dénes inkább meg akarta érteni, ismerni a saját nemükhöz vonzódó embereket úgy, hogy közben belecsempészett egy furfangos csavart a főszereplője történetébe. Ezzel teremtett egy jól játszható helyzetet, ami rengeteg kérdést, megoldatlan dolgot és még több humort rejt magában. Ezzel adott a történetnek egy olyan komplexitást, amitől a film mindenki számára érthetővé és élvezhetővé válik.

Számomra Dénes ebben a filmben úgy beszél a másságról mint valamiről, ami valamilyen szinten és valamilyen formában mindenkiben benne van. Nem kell ahhoz a saját nemedhez vonzódnod, hogy valamiben másnak, ha úgy tetszik, "outsidernek" érezd magad. Nincsenek akkora szakadékok közöttünk, mint ahogy azt gondolnánk. Ez a film egyfajta közös nyelvet próbál teremteni. Mindenki megtalálja benne a saját kis ördögeit a szekrényben, és a jó pillanatokat is.
Jó humorral kezeli a film ezeket a helyzeteket, és igyekszik eloszlatni vagy adott helyzetben kihangsúlyozni és kinevettetni a mindenki számára ismert sztereotípiákat. Ezzel együtt nem rág semmit a szádba, hanem te döntöd el, hogyan viszonyulj a dolgokhoz."

goodjohnwin 2013.11.17. 17:33:13

@Kovács Erzsébet: "az ilyen formában történő feldolgozás" alatt a vígjátéki környezetre gondoltam, nem konkrétan ennek a filmnek a cselekményére. A sztereotípiák viszont nagyrészt nem alaptalanok és a melegek szubkultúráján belül készülő filmekben is ugyanilyen karakterek vannak. Így működik a műfaj, ez nem a Brokeback Mountain.

Wintermoots (törölt) 2013.11.17. 21:42:14

@goodjohnwin:

viszont ez a sajátos alpáriság tényleg baj. miért nem lehetett egy nagyon kicsit szofisztikáltabban megközelíteni a témát, elvégre ez nem csak egy teljesen szimpla vígjáték akar lenni, hanem némi üzenete is van. lehetne vicces, könnyed, de csöcsök, cameltoe és társai nélkül is.

Kovács Erzsébet 2013.11.18. 09:56:19

@goodjohnwin: Meleg vígjáték, üzenettel? Legyen. Sztereotípiák? Egye fene, én is láttam már pink boás srácot (és milyen jól tudta viselni!) A bajom az, hogy Csányi és Karalyos közel sem tűnnek elég jónak ahhoz, hogy heteró színész létükre meleg (vagy biszexuális) karaktert hitelesen játsszanak el (igen, mint ahogy a Brokeback főszereplőinek sikerült). Az előzetes alapján ez a film is sokadjára ugyanabban a lapos és hamisan csengő magyar médiavilágban játszódik, ahol az elmúlt tíz év összes magyar vígjátéka (soroljam?) A promóinterjúkban nem győztek hangsúlyozni a készítők, hogy szeretnék oldani a nézők előítéleteit. Ehhez képest a melegházasság a sztoriban (legalábbis az előzetes alapján) teljesen reflektálatlan (és ugyanilyen irreális, mint ez a magyar médiavilág), úgy vezetik elő, mint ami teljesen magától értetődik (nem az, és főleg nem most, Magyarországon). Csöcsök vannak benne dögivel, de a két főszereplőtől egy csókot sem fogunk látni, mint azt Csányi sietett előre hangsúlyozni (és attól tartok, ez a film messze lesz a Love is The Devil trükkjétől, hogy egy ilyen húzás ellenére hiteles tudjon maradni).
Persze, ez csak egy előzetes. De nem győzött meg róla, hogy tud olyan pezsgő, könnyed és neurotikus lenni, mint mondjuk a Boys in the Band (mint amilyennek ennek a műfajnak lennie kellene szerintem).

Wintermoots (törölt) 2013.11.29. 00:20:58

www.youtube.com/watch?v=I5grTdnAORM

úgy nagyjából a 37. másodperctől látható jelenetekre nem találok magyarázatot. illetve igen, de azt nem akarom elhinni.

Kovács Erzsébet 2013.11.29. 10:09:24

@Wintermoots: Mikor először láttam ezt a csodálatos kis jelenetet, azt hittem, hogy valami elefánt bődült fel a tévében a természetfilmben. :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása