aeon flux

ready for the action now, danger boy?

anchorman 2: this is how they roll Zalaba_Ferenc
2013. október 27. 08:35:00

Kategória: film 2 komment

Az apatowi iskolát követve egy Adam McKay-film felvétele is rengeteg improvizációból áll. A színészek felvonulnak az adott jelenethez, aztán némi írói/rendezői segédlettel, de leginkább saját kútfőből dolgozva elengedik magukat, és a különböző párbeszédeket több tucatnyi módon játsszák le; eme módszer egy olyan abszurd produkció esetén, mint amilyen az Anchorman (meg igazából bármely Ferrell/McKay-film) elképesztően szürreális próbálkozásokat szülhet. Meg milliónyi olyan poént, ami végül nem kerül bele a végső filmbe. Így történhetett az, hogy az első Anchormant videón követte egy Wake Up, Ron Burgundy című, kvázi folytatás, amely igazából az első rész újrajátszása volt más poénokkal, valamint egy olyan (nyomozós!) történetszál kifejtésével, amely teljes egészében hiányzott az eredeti filmből.

Munkamódszerén a rendező a második rész esetén sem változtatott, és ezúttal is rengeteg olyan humormorzsa született, amely a végső változatból hiányozhat, ám ezúttal ezeket nem feltétlenül csak BD-extraként láthatjuk viszont (feltéve, ha Amerikában élünk, ugye), hanem az eredeti premierrel (Amerikában december 20-án, nálunk... soha?) egy időben, limitált, éjféli előadások keretében. Már ha összejön McKay terve, kinek vágója jelenleg az Anchorman 2 alternatív változatán dolgozik, amely a tervek szerint 250 alternatív jelenetet (poént) tartalmaz majd az eredeti változathoz képest, miközben történet tekintetében ugyanazt az utat járja be. Mert Ron Burgundy-ből sosem elég.

poster_anchorman2_04.jpg

Címkék

harrison ford comedy will ferrell poster sequel paul rudd adam mckay steve carell kristen wiig anchorman alternative version

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr795601090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LasDen 2013.10.27. 18:30:58

Lehet újra meg kéne néznem az elsőt, mert fogalmam nincs, hogy miért tartjátok ilyen nagyra...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.27. 18:44:30

@LasDen: Magyarországon minden 100-ik ember (abból a kevésből, aki látta) értékeli ezt a filmet, szóval nem vagyok meglepve, ellenben nálam szép lassan bevonult minden idők legjobb filmjei közé.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása