aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a háború császára: a magyar szinkron Takács Máté
2013. október 06. 10:28:00

Kategória: film 11 komment

Csütörtöktől egyszerre lesz elérhető a mozikban és a videotárban ez a Japán kapitulációját követően játszódó második világháborús dráma, melyben a sok távol-keleti színész mellett két hollywoodi is feltűnik; az ő magyar hangjuk jelentkezett sarkalatos kérdésként a szinkront illetően, és hát...

emperor_jones.jpg

Tommy Lee Jones – Reviczky Gábor. ...a válasz nem kielégítő, vagy legalábbis hiábavalónak tűnik azok reménye, akik abban bíznak, egyszer ebben az életben még Rajhona Ádám lesz ismét Jones magyar hangja. A legáltalánosabb választás, azaz Reviczky Gábor persze sose gond, csak hát mégsem ugyanaz, meg mindig ugyanaz.

Matthew Fox – Epres Attila. A nem bocsánatos bűn ugyanakkor a Lost - Eltűntekkel befutott Foxszal kapcsolatban jelentkezik. Őt nem is egy, hanem két ember szinkronizálta a sorozatban (Széles Lászlót másfél évad után Debreczeny Csaba váltotta – és később Fox filmjeiben is mindketten lehetőséget kaptak), tehát két jó opció is jelentkezett volna. Epres Attila mindig kiváló (legutóbb Bill Paxtonként volt az a 2 kaliberben), ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mást már nem is hallgatnánk rajta kívül.

valamint:
Masayoshi Haneda – Láng Balázs
Eriko Hatsune – Földes Eszter
Aaron Jackson – Horváth Gergely
Kaori Momoi – Szórádi Erika
Colin Moy – Jakab Csaba
Masatoshi Nakamura – Barát Attila
Isao Natsuyagi – Szélyes Imre
Toshiyuki Nishida – Berzsenyi Zoltán
Nic Sampson – Kisfalusi Lehel

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Berzsenyi Márta
vágó: Cs. Németh Bálint
gyártásvezető: Masoll Ildikó
szinkronrendező: Berzsenyi Zoltán

A szinkront a BZM készítette. A filmet az ADS Service mutatja be október 10-én. Feliratos változatban is vetítik.

emperor_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron drama tommy lee jones matthew fox földes eszter epres attila war movie ads service reviczky gabor lang balazs szelyes imre jakab csaba berzsenyi zoltan szoradi erika cs nemeth balint barat attila kisfausi lehel berzsenyi marta masoll ildiko

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr45553513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.06. 10:36:44

Lemaradt egy névelő a plakátról.

m.martin91 2013.10.06. 11:06:29

Szánalmas. Epres Attila, mint Matthew Fox szánalmas. De igazából már meg sem lepődöm az ilyeneken. Epres ott van minden filmben, a szinkronrendezőknek semmiféle fantáziájuk nincsen. Ráadásul itt nem is kellett volna hogy legyen, hiszen Fox két kiváló magyar hanggal is rendelkezik, erre föl jön egy harmadik opció teljesen feleslegesen. A két főszereplőn kívül a többit el sem olvastam, mert a második páros után egyértelművé vált, hogy Berzsenyi Zoltán munkája szart sem ér. Ez az igazság.

Ja, egyébként Reviczky az rendben van. Ha már nincs Rajhona, akkor mindenképpen Reviczky kell.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.06. 11:17:24

@m.martin91: Én védelmembe venném Berzsenyit, mert bár ezt a filmet biztosan inkább feliratosan nézném meg, a májusi A hallgatás szabálya temérdek szereplőjét sikerült hibátlanul kiosztania, amivel nálam az élre lépett az idei szinkronok között, plusz azzal is jó pontot szerzett, hogy A védelmi kódban Zalán Jánost kérte fel John Cusackhez. Szóval egy rossz miatt én biztosan nem írnám le.

TomPowell25 2013.10.06. 11:38:17

@m.martin91: @Takács Máté: Mindkettőtökkel egyet értek valahol. Foxhoz tényleg Széles vagy Debreczeni illik a legjobban. Epres Attila a kedvencem, de az utóbbi időben minden filmbe bele rakják, és Stohlhoz vagy Reviczkyhez hasonlóan kezd túlhasznált lenni (igaz, utóbbi mintha visszavett volna a tempóból az elmúlt hónapokban). Ugyanakkor Berzsenyi fent említett két munkája idén tényleg jó volt: Cusack csak Zalán Jánossal az igazi, A hallgatás szabálya pedig a régi idők szinkronját idézte bennem, tehát én megvárom a filmet, hogy véleményt mondhassak, hogy ez a szinkronleosztás jól sikerült e vagy sem.

m.martin91 2013.10.06. 11:40:02

@Takács Máté: Én kizárólag csak erről a filmről beszéltem, amikor Berzsenyi munkáját minősítettem. Nekem felfoghatatlan, ha egy színész két nagyszerű, hozzá illő magyar hanggal is rendelkezik, akkor miért kell egy harmadik személy. Nehezen tudnám azt elképzelni, hogy kettejük közül egyik sem ért volna rá, szóval itt nyilvánvalóan szinkronrendezői döntésről van szó, ami jelen esetben egy nagyon rossz döntés.
Egyébként utána lehet nézni Berzsenyi munkáinak, számos vitatható, érthetetlen húzásai is voltak már, szóval ha összességében még le is írnám, az biztosan nem egy rossz miatt lenne. A hallgatás szabálya jól sikerült (bár Redford-nál azért voltak gondok).

isvaen 2013.10.07. 00:09:32

laikusként kérem: ez hova tűnt/ miért maradt ki az amerikai mozikból?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.10.07. 08:36:16

@isvaen: Márciusban volt az amerikai mozikban, de csak 260-ban, kis forgalmazó által. 3 millió dollárt gyűjtött.

isvaen 2013.10.07. 10:54:23

@Takács Máté: kösz. érdekes, hogy ilyen kis pldszban tolták.
gondolom, tommy lee felbukkan 3-4 jelenetben, aztán, viszlát. félek is emiatt megnézni.

m.martin91 2013.10.07. 16:08:35

Most néztem a szinkronos előzetest. Matthew Fox tragédia.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása