aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sikeres üzelmek, avagy 2013 eddigi és eljövendő hazai sikerfilmjei Takács Máté
2013. szeptember 28. 10:05:00

Kategória: film 9 komment

A tegnapelőtti napon váltották meg a 200 ezredik jegyet a Családi üzelmek című vígjátékra a hazai mozikban. Ez a nézőhatár mindig is nagy jelentőséggel bírt a rendszerváltozás utáni időszakban, manapság meg aztán különösen, mikor egyre kevesebb film képes ekkora magasságokat bevenni (ellenben a 100 ezres korlátot még kielégítő számban hódítgatják, kiváltképp a mögöttünk hagyott nyáron). Az InterCom vígjátéka a hatodik idei bemutató ebben az exkluzív körben, s most gyorsan felelevenítjük az eddigieket és azokat is számba vesszük, amelyek még csatlakozhatnak az előttünk álló három hónapban.

csaladi_üzelmek_200_000.jpg

1.17. Django elszabadul. Január közepén startolt Tarantino első szinkronizált filmje, s a fickó ismét bizonyította, hogy immúnis minden olyan tényezőre, ami más filmeket hátrányosan érint; a legszembetűnőbb ilyen jelen esetben a western műfaji keretei voltak. (InterCom)

4.25. Vasember 3. A Bosszúállók sikerét alaposan meglovagolta nálunk is Robert Downey Jr. hősködése, sőt még jobban, hiszen ugyanakkora tábort szerzett magának, mint hatodmagával egy évvel korábban. (Forum Hungary)

5.30. Másnaposok 3. Az előző kettőt kenterbe verően nyitott itthon a Farkasfalka végső megpróbáltatása, ám ugyanolyan gyorsan fogyatkoztak heti bevételei, mint a tengerentúlon, így összesítettben sereghajtó lett belőle a trilógia háza táján. Ez még mindig bőven negyedmillió eladott jegy feletti területet jelent. (InterCom)

7.4. Gru 2. Gru nagyon megszerettette magát a világ közönségével 2010-ben, még jobban is, mint azt akár a Universal gondolhatta. Nálunk több mint megduplázta eredeti nézőszámát, s jelen pillanatban vezeti is a 2013-as nézettségi listát bőven 300.000 látogató feletti eredményével. (UIP)

7.18. Nagyfiúk 2. Adam Sandler pályafutása legnagyobb sikerét aratta nálunk idei filmjével, ami egyébként első folytatása is. A Nagyfiúk sem volt piskóta 2010-ben 180 ezres közönségével, ám ez az újabb rész mégis egy 1999-es rekordot döntött meg, hiszen mostanáig csak az Apafej vette be a 2-essel kezdődő vidéket. (InterCom)

8.1. Hupikék törpikék 2. Már csak napok kérdése, és Aprajafalva is átköltözik a felső ligába, hiszen szerdával bezárólag 198 ezren tették ki magukat Hókuszpók újabb mesterkedéseinek. Nem sokkal fog így elmaradni az első résztől az újabb, és ez kiemelkedő teljesítmény a nemzetközi trendekhez képest. (InterCom)

8.22. Családi üzelmek. Jennifer Aniston tehát bő egy hónap alatt 200.000 látogatót táncoltatott a mozikba a tengerentúlon is szépen muzsikáló vígjátékkal, ami egy hét szünettel egy teljes hónapig vezette a hazai bevételi listát. Erre is nagyon régen volt példa. (InterCom)

A biztos csatlakozók:

12.05. Jégvarázs. Az aktuális Disney-mese egy hercegnős kalandtörténet, s ilyesmivel legutóbb nagyon betalált a magyar gyerekeknél a stúdió, hiszen az Aranyhaj és a nagy gubanc 300 ezer néző közelébe férkőzött. Valaminek nagyon félre kell sikerülnie ahhoz, hogy a Jégvarázs ne eredjen a nyomába legalább félgőzzel. (Forum Hungary)

12.12. A hobbit: Smaug pusztasága. A Váratlan utazás ugyan jócskán elmaradt A Gyűrűk Ura szintjétől, mai körülmények között azért kielégítően produkálta magát. A folytatás azonban valószínűleg visszavesz némileg a tempóból, de még így is biztos versenyző a 300 ezres mérföldkő bevételére. (Forum Hungary)

the_hobbit_2_promoart.jpg

Az esetleges csatlakozók:

10.3. Gravitáció. Nagy-nagy kérdőjelek övezik Alfonso Cuarón filmjének box office-esélyeit, úgyhogy ezzel kapcsolatban még bővebb fejtegetésekbe is bocsátkozunk, egyelőre csak annyit, hogy nem lehet kizárni innen. (InterCom)

10.17. Turbó. Eredeti animációs filmek már csak a legritkább esetben dicsőülnek meg igazán a hazai kasszáknál, a folytatások módfelett jobban érvényesülnek. Ha a tavaszi Croodék is lemaradt az áhított határról, akkor a sebességmániás csiga esete sem valószínű, hogy megtöri a jeget, ráadásul sok lesz a konkurens animációs produkció október-november folyamán. Egy esélyt persze megérdemel a film témájának szellemében. (InterCom)

11.14. Thor: Sötét világ. Thor első kalandja kevéssel csúszott le a 100.000 nézőről, ám a Bosszúállók és a Vasember 3. frenetikus sikere emelte az ő ázsióját is. November havának legbiztosabb versenyzője, bár több mint dupláznia kellene, szóval minden isteni erejére szüksége lesz. (Forum Hungary)

11.21. Az éhezők viadala: Futótűz. Tavaly márciusban Az éhezők viadala szintén csak hajszállal maradt innen a 100.000-es bójától, s mivel ugyancsak sokat edzette magát a köztudatban mind a könyv, mind Jennifer Lawrence, meg persze az első film, a folytatásra már komoly blockbuster-aspiránsként kell tekintetünk. (Forum Hungary)

12.19. Dinoszauruszok, a Föld urai. Ausztrál-angol koprodukcióról van szó, ami a BBC finanszírozásában készül, szóval alighanem a fantasztikus mellett a tudományos nagyobb hangsúlyt kap, mint azt egy hollywoodi produkcióban megszokhattuk. Ettől függetlenül egy 3D-s családi filmről van szó, dinoszauruszokkal, úgyhogy karácsonyi sláger is lehet belőle. (InterCom)

12.26. Walter Mitty titkos élete. Mint ahogy Ben Stiller sok figyelmet kapott új rendezéséből is. Az előzetesek igen meggyőzőek, egyelőre ez az egyetlen, amire támaszkodni lehet: ha igazán jó film lesz, szárnyra kaphat nálunk is. (InterCom)

12.26. 47 ronin. Látványos, nálunk is forgott fantasy, amiben sok az ázsiai, de legalább akad sárkány és Keanu Reeves is. Mindez 3D-ben, karácsonykor. Érdemes az esélyesek között számon tartani. (UIP).

A hét filmhez, amelyek már magukénak tudhatják a jelentőségteljes nézősereget, kettőt biztosan csatlakoztathatunk, amivel a szám kilencre nő. A bizonytalanok közül elég egynek révbe érnie, hogy ne 2013 legyen az új darabszámos mélypont (akár csak megosztva) a 200.000 ezres határt meghódító filmeket illetően: 2009-ben ugyanis csupán kilenc bemutató járt sikerrel. A tavalyi szint (12) tartásához ellenben három film diadalára volna szükség. Éppenséggel, még az is összejöhet.

poster_47ronin14.jpg

Címkék

disney fantasy box office tarantino comedy animation hobbit jennifer aniston keanu reeves thor forum hungary ben stiller adam sandler intercom sequel robert downey jr superhero iron man dreamworks gravity alfonso cuaron jennifer lawrence the hunger games magyarvalosag children movie 3d cinema uip duna film box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr15537778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.28. 10:39:08

Azt csiripelik a madarak, hogy nagyon jó a Walter Mitty. Remélhetőleg a következő előzetesben ráfekszenek a "családi film vagyok" vonalra, már ha az egyáltalán. Kéne bele egy tigris. :\

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.28. 11:53:05

@Zalaba_Ferenc: Valószínűleg a Dinók-Mitty-ronin trióból csak egynek sikerül(het) 200.000 néző fölé jutnia, s a legjobb esélye ennek van talán.

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2013.09.28. 13:39:26

fogadni mertem volna rá, hogy a Croodék is a bandába tartozik, hiszen egész tavasszal csak ők mentek.

Atkakukac1989 2013.09.28. 14:59:20

Az cikk első részében "az InterCom vígjátéka a hatodik idei bemutató ebben az exkluzív körben", a cikk végén meg "a hét filmhez, amelyek már magukénak tudhatják a jelentőségteljes nézősereget".

Most kicsit összezavarodtam. De gondolom, mivel a felsorolásban is hét film van, így akkor 7 filmről beszélünk és nem hatról. Ugye?

Németh Barna 2013.09.28. 15:04:32

@Atkakukac1989: Olvasd el még egyszer a Hupikékhez írtakat :)

Atkakukac1989 2013.09.28. 15:06:51

@Németh Barna: Oh igaz, így már minden világos. Köszönöm a segítséget.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.09.28. 16:29:25

"A tavalyi szint (12) tartásához"

Melyik volt az a 12 film?

Egyébként köszi a posztot! Az ilyeneket mindig örömmel olvasom.

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.28. 18:21:26

@desmondwallace:

01. Jégkorszak 4: Vándorló kontinens
02. Skyfall
03. A hobbit: Váratlan utazás
04. Madagaszkár 3.
05. Alkonyat: Hajnalhasadás (2. rész)
06. Bosszúállók
07. Pi élete
08. A sötét lovag: Felemelkedés
09. Sherlock Holmes: Árnyjáték
10. Amerikai pite: A találkozó
11. Prometheus
12. Ted

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása