aeon flux

ready for the action now, danger boy?

diana: a magyar szinkron Takács Máté
2013. szeptember 17. 13:48:00

Kategória: film 15 komment

A királynő, A király beszéde és A Vaslady után újabb angol uralkodó/politikus ostromolja a magyar mozikat, ráadásul világpremierbe', s ezúttal még az akcentust is levedlette (a legtöbb moziban), na nem mintha a feliratosság gátolta volna az említett filmtriót a sikeresség útján. Plusz ugye Diana hercegnő a legnépszerűbb is (volt) köreiből, nem véletlenül érdemelte ki becenevét. A szívek királynőjéből itthon könnyen válhat a kasszák királynője is az előttünk álló hétvégén. Íme a magyar hangok – és a feliratosan vetítő mozik.

diana_naomi_watts.jpg


Naomi Watts – Létay Dóra. Mostanság ünnepelte születésnapját a hazai színésznő, aki már több ízben szinkronizálta Wattsot, bár túl nagy figyelmet egyik ilyen produkció sem kapott itthon (mind csak DVD-n jelent meg). Ezt megelőzően csupán a King Kong futott magyar nyelven a mozikban Watts munkái közül, abban Gubás Gabi volt a magyar hangja. Létayt tavaly jó sokan hallottuk a Prometheusban, ahol Charlize Theront tolmácsolta, de nyilván a Szex és New Yorkot érdemes első helyen említeni szerepei közül, hiszen Kim Cattrallt magyarította a sorozatban és a filmekben is.

Naveen Andrews – Kálid Artúr. Andrews a Lost - Eltűntekkel széles körben felismert arccá vált, és J.J. Abrams sorozata szerzett nem egy jó pontot szinkronjával is. Ezek között szerepelt Barát Attila mint Andrews megszólaltatója, kár, hogy azóta csak egyszer törte át a széria korlátait ez a párosítás (a Terrorbolygóban). A csak szeptemberben harmadjára hallható (Riddick, 2 kaliber) Kálid Artúrt persze nem kell félteni: Az angol betegben már szinkronizálta a brit-indiai színészt.

valamint:
Charles Edwards – Rosta Sándor
Douglas Hodge – Haás Vander Péter
Geraldine James – Menszátor Magdolna
Prasanna Puwanarajah – Epres Attila
Juliet Stevenson – Kiss Mari

A filmet a Pro Video mutatja be szeptember 19-én. Feliratos változatban a Cinema City Aréna, Debrecen, MOM Park és Szeged, illetve a budapesti Művész, Puskin, Toldi mozik játsszák.

diana_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron naomi watts drama letay dora biopic provideo epres attila kalid artur menszator magdolna rosta sandor haas vander peter kiss mari

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr585520586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomPowell25 2013.09.17. 13:59:58

Imádom Epres Attilát, annyira, hogy a nagy kedvenc Szakácsi Sándor halála óta számomra ő az új szinkronkirály, de lassan már ő is kihagyhatatlan kelléke lesz minden szinkronnak (ráadásul azokban is rendre ő kapja a genya karaktereket, de remélem itt nem ez lesz), mint Stohl vagy Reviczky. A szinkron viszont maga korrektnek ígérkezik. Na, majd a hétvégén meglátjuk/halljuk.

m.martin91 2013.09.17. 14:03:32

Kár, hogy nem írjátok a szinkronrendezőt. Kíváncsi lettem volna ki hozta ezt össze. Sok energiát nem fektetett bele, az biztos.

Naomi Watts magyar hangja elfogadható, bár Kisfalvi Krisztinára számítottam, viszont Létay Dóra is jó lehet, bár kissé meglepő.
Naveen Andrews...hát igen. Mindössze annyi lett volna az elvárás a szinkronrendezővel szemben, hogy bepötyögje a wikipédiába a Lost-Eltűntek szavakat, majd a gép kidobta volna, hogy Naveen Andrews magyar hangja Barát Attila volt. De nem, ez biztos túl sokáig tartott volna, inkább arra gondolt, hogy ha már van egy arab származású színész a filmben, akkor automatikusan jöjjön a Kálid Artúr. Borzasztó, amit a sorozatsztárok szinkronjaival művelnek, amikor önálló filmben szerepelnek.
Epres Attilán pedig már meg sem lepődök, ott van minden filmben, ha kell, ha nem.

sajnosbatár 2013.09.17. 16:28:48

Helen Mirren - Oscar
Colin Firth - Oscar
Meryl Streep - Oscar
Naomi Watts - ?

mindenesetre kíváncsi leszek rá, az előzetestől nem dobtam hátast

Németh Barna 2013.09.17. 17:34:55

@sajnosbatár: Elnézve a filmről írott kritikákat és azt a sok ótvar szar értékelést, amit kap, nem valószínű :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.09.17. 17:57:43

@Németh Barna: Szegény Naomi, legalább kikötötte volna szerződésében, hogy Amerikában a filmet a Weinstein Company forgalmazza. ;)

Wintermoots (törölt) 2013.09.17. 19:55:06

ez mind szép, csakhogy.
én kétszer láttam a királynő című, a rottenen 97%-on álló filmet. másodjára csak azért, mert nem akartam hinni a szememnek: filmként szinte értékelhetetlen.
97%.
ha ezek a kritikusok nem szeretik a diana-t akkor nem biztos, hogy annyira rossz film:)

Wintermoots (törölt) 2013.09.17. 22:31:01

@Zalaba_Ferenc:

értem.
a kiránynő, napos oldal, vasember 2, így hirtelenjében ezek jutnak eszembe, különböző műfajú alkotásokat kerestem. viszonylag sok pozitív kritika, én meg csak nézem, hogy egyáltalán mit lehetett ezeken értékelni a színészeket kivéve. van még egy ilyen, de azt inkább nem mondom mi meg egyébként is tizenpár éves.

sidek 2013.09.17. 22:52:10

Nem értem mért csak olyan ritkán tudja Naomi Kisfalvi hangját kapni, pedig az a tökéletes hozzá. Létay hangját imádom, de Naomihoz abszolút alkalmatlan sajnos - más karakter.

Németh Barna 2013.09.17. 22:54:43

@Wintermoots: Tehát ha egy film jó kritikákat kap, akkor te megkeresed azt a párat, ami szarnak tartja. Ha szar kritikákat kap, akkor azt vonod kétségbe. Semmi közöm hozzá, de huszonötödször már kicsit unalmas. Egy filmekkel foglalkozó oldalon pedig még - hogy is mondjam - érdekes is.

Kovács Erzsébet 2013.09.17. 23:06:13

@Németh Barna: Wintermoots pár hónapja azt írta nekem, hogy próbál kevésbé negatív szemléletű lenni. Úgy látszik, ez mostanában nem nagyon jön össze. :-)

Wintermoots (törölt) 2013.09.17. 23:08:53

@Németh Barna:

nem értem, mi bajod. igen, manapság _rengeteg_ gyenge, néha kifejezetten rossz film kap jó kritikát, nagy jelentősége nincs, de kicsit zavaró, miközben legalább közepes, vagy akár annál jobb alkotásokat meg pocskondiáznak. nekem pl. ez az unalmas:)
én örülnék legjobban, ha nem így lenne!

Kovács Erzsébet 2013.09.17. 23:12:37

@Zalaba_Ferenc: "több száz éves tradíciók kötelezték a királynőt a távolságtartásra" Angol szakot végeztem. Lemaradtam valamiről? (Amúgy A királynő szerintem is hihetetlenül tojástáncos film volt.)

Wintermoots (törölt) 2013.09.17. 23:13:26

@Kovács Erzsébet:

ebben igazad van, most a közeljövőben nem látok olyan filmet ami igazából irritálna, ill. egy esetet tudok elképzelni, de kicsi az esély hogy az megtörténik:).
most amúgy pozitív voltam, arra céloztam, hogy ez a diana lehet jó, vagy legalábbis közepes attól, hogy leszólják

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása