aeon flux

ready for the action now, danger boy?

toronto 2013: the love punch, the grand seduction, can a song save your life? Németh Barna
2013. szeptember 02. 19:06:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Emma Thompson és Pierce Brosnan gyémántot rabol, a Once-Egyszer rendezőjének új filmjében Mark Ruffalo fakasztja dalra Keira Knightley-t, egy kis halászfalu pedig orvost keres mindenáron.

love punch.jpg

The Love Punch (r.: Joel Hopkins)

Az igeretek szerint Joel Hopkins (Szerelem második látásra) új filmjét valahova a Hal neve Wanda és a Smaragd románca közé kell belőnünk, és a szinopszis tényleg valami ilyesfajta bohóc-akcióra utal: egy idősödő, elvált házaspárnap félre kell tennie minden ellenszenvét, hogy lecsapjanak arra a férfira, aki megrövidítette őket néhány millióval, amin egy hatalmas gyémántgyűrűt vett a menyasszonyának. Emma Thompson és Pierce Brosnan tehát mindent bevet, hogy még azelőtt megszerezzék a gyűrűt, mielőtt az az ara ujjára kerülne.

the-grand-seduction.jpg

The Grand Seduction (r.: Don McKellar)

Jean-François Pouliot 2003-as filmje (La grande séduction) mind a kritikusoknál, mind a hazai nézőknél nagy sikert aratott és nem utolsó sorban elnyerte a Sundance Filmfesztivál fődíját is. Most jött el az idő, hogy a kanadaiak nem franciául beszélő fele is megkapja a maga verzióját, így az eredeti film írója volt olyan kedves és megszövegezte ezt az angol nyelvű remake-et is, ami egyébként pontosan ugyanaz lesz, mint az eredeti volt: egy csőd szélén álló halászfalu lakossága előtt felcsillan az utolsó esély reménye egy lehetséges nagy befektetés képében, ami csak akkor valósulhat meg, ha a falu fel tud mutatni egy állandó körzeti orvost. De mivel az nincs, szerezni kell egyet; ekkor tűnik fel a színen a nagyvárosi piperkőc plasztikai sebész (Taylor Kitsch), akivel el kell hitetniük, hogy a falu is ugyanolyan menő, mint a nagyváros.

canasongsaveyourlife.jpg

Can a Song Save Your Life? (r.: John Carney)

Némi közjáték után az Egyszerrel berobbant John Carney visszatért a zenés film műfajához. A meglehetősen giccses című Can a Song Save Your Life? középpontjában ismét egy zenészpár áll (Keira Knightley és Adam Levine), akik szerződésajánlatot kapnak egy nagy lemezvállalattól. A hirtelen jött lehetőség szakításhoz vezet, ám amikor az összetört szívű lány már éppen visszatérne hazájába, felbukkan a színen egy független zenei producer (Mark Ruffalo) egy új ajánlattal. A további szerepekben Catherine Keener, Hailee Steinfeld és Mos Def (illetve már Yasiin Bey) látható.

Címkék

fesztival toronto keira knightley emma thompson pierce brosnan mark ruffalo dijszezon dijszezon 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr575489521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása