aeon flux

ready for the action now, danger boy?

független hírek: burton a való világban, woody újra párizsban, egy klasszikus mesehős pedig a nagyvásznon Németh Barna
2013. július 09. 12:00:00

Kategória: film 3 komment

Nem sok minden zavarta meg a nyár állóvizét, de azért történt néhány érdekesség a függetlenek háza táján is. Woody Allen és a Dardenne-fivérek újra dolgoznak, az európaiak is leporolják egy klasszikus mesehősüket, hogy aztán 3D-ben hódíthasson tovább a nagy vásznon, miközben Tim Burton húsz év után újra a való világban forgat, és ehhez lassan összeáll a színészgárdája is. Részletek kattintás után...

Tim-Burton-okosság.jpg

  • Biztos sokan örülnek, hogy Tim Burton végre a valóságon innen is talált magának egy fura fazont, úgyhogy az Ed Wood után két évtizeddel ismét egy életrajzi filmmel gazdagítja excentrikus életművét. A kiszemelt áldozat Margaret Keane, aki menthetetlenül giccses festményeivel vált híressé. A film elsősorban a művésznő családi életére koncentrál majd, őt és nem kevésbé érdekes férjét Amy Adams és Christoph Waltz keltik majd életre. De hogy a "nagy művészet" is teret kap majd, arra biztosíték a csapathoz frissen csatlakozott Terence Stamp, aki egy műértő kritikus bőrébe bújva adja majd az ívet. A Big Eyes jövőre kerül mozikba a The Weinstein Company égisze alatt.
  • A kétszeres Arany Pálma nyertes Dardenne-testvérpár ha nem is könnyen, de végül csak összeszedte azt a 22(!) produkciós partnert egy tucat országból, akik biztosítani tudták a hét milliós büdzsét következő munkájukhoz. A Deaux jours, une nuit (Two Days, One Night) egy nő (Marion Cotillard) története, akinek veszélybe kerül az állása, hacsak nem talál kollégái között olyat, aki feláldozná érte éves jutalékát.
  • A későbbi forgalmazói szerződések véglegesítésével elhárult minden akadály, hogy osztrák-német koprodukcióban újra színre lépjen Maya. A kotnyeles kis méhecske kalandjai 3D-ben térnek vissza Alexs Stadermann rendezői felügyeletei mellett, aki már a Disney-nek és az Aardman stúdiónak is dolgozott korábban. A klasszikus tévésorozat még ma is fellelhető az öreg kontinens gyerekadóin, így talán nem csoda, hogy már több európai országban is elkeltek a készülő mozifilm jogai.
  • Még az előző filmjét sem mutatták be, Woody Allen már belekezdett egy újba. Az Éjfélkor Párizsban jó tapasztalatai és a kedvező anyagi lehetőségek miatt az egyelőre cím nélküli film ismét Franciaországban forog, de a főváros helyett a stáb és a szokásosan illusztris színészgárda (Colin Firth, Emma Stone, Jacki Weaver, Marcia Gay Harden és Eileen Atkins) ezúttal az ország déli régióiba költözött. 
  • És végül egy érdekes trailer egy csipkés bugyogós bosszúállóval. Az idei Sundance programjában debütált bosszú-western középpontjában az egykori prosti (January Jones) áll, aki mára már hű feleséggé kupálta ki magát. De amikor a helyi kiskirály (Jason Isaacs) megöli a férjét (Eduardo Noriega), a nő újra rossz kislánnyá vedlik és pisztolyt ragad, amiben egy renegát seriff (Ed Harris) segít neki.

Címkék

western trailer independent woody allen tim burton ed harris filmhir eurocinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr885397262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.07.09. 12:09:09

Ami a trailerből kimaradt:

www.thesun.co.uk/sol/homepage/showbiz/tv/4952849/january-jones-topless-sweetwater.html

Hát igen, a tehetség hiányát muszáj pótolni valamivel. :)

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.07.09. 12:15:46

Nem tudom eldönteni, ez a Sweetwater kit nyúl jobban - Leonét, Tarantinot vagy Coenéket... Azért pofás (főleg a trailer vége felé); és hát benne van Eduardo Noriega :)

NightBagoly 2013.07.09. 13:32:23

Jason Isaacs-nál nehéz jelenleg jobb karaktert elképzelni bármilyen negatív szerepre, szóval jöhet a Sweetwater.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása