aeon flux

ready for the action now, danger boy?

james cameron és a battle angel Zalaba_Ferenc
2013. július 06. 19:45:00

Kategória: film 5 komment

Sok-sok évvel ezelőtt, még jóval az Avatar előtt jelezte James Cameron, a Titanic után némi időt kérő rendező, hogy filmet forgat a Battle Angel Alita című mangából, amely egy emlékeitől megfosztott kiborglányról szól, akiből idővel fejvadász lesz egy poszt-apokaliptikus világban. Manapság ez a téma - mind az apokalipszis, mind pedig a törölt memória - már kissé kopottasnak tűnik, no de egy olyan rendező, mint James Cameron még a mai szigorú elvárások mellett is képes a csodára. Vagy legalábbis arra, hogy megelőlegezzük neki a csodatevést.

A lényeg az, hogy annak ellenére, hogy évek óta semmi fejlemény a projekt körül, mi több, Cameron már olyan nyilatkozatot is tett, hogy mostantól csak Avatar-részeket forgat, és ennek örömére be is jelentett két, back-to-back készülő Avatar-folytatást, szóval minden negatív előjel ellenére a direktor egy mexikói konferencián kijelentette, hogy  az Avatar 2-3 után valószínűleg ráfekszik a Battle Angelre, melynek témáját (az Avatarban is tetten érhető emberi ének átültetését) azóta sem tudja kiverni a fejéből. Előreláthatólag 2017 magasságában kezdene el foglalkozni a BAA-val, ami jelentheti azt, hogy 2015-ben és 2016-ban tényleg visszautazhatunk Pandorára, de az is lehet, hogy a harmadik rész utómunkálatai alatt veti majd rá magát a Battle Angelre. Mondjuk, isten ments, hogy siettetni szeretném, de a kék emberek után jó lenne látni valami igazán dögös, felnőtt sztorit a mozivilág önjelölt urától.

A beszélgetés során egyébként a rendező kifejtette, mennyire nem tetszik neki, hol tart ma jelenleg a 3D. Egy olyan eszköz, amely a rendezői kreativitást hívatott serkenteni, pénzéhes stúdiók vesszőparipájává vált, akik a magasabb jegyárak érdekében mindenre ráerőszakolják a 3D-t, rendezői szándéktól, kedvtől függetlenül. Az olyan filmek, mint Az acélember vagy a Vasember 3. tökéletesen meglettek volna a 3D-s utómunkálatok nélkül: látványvilágukba elég pénzt öltek ahhoz, hogy egy ilyen hókusz-pókusszal feljavítsák (pontosabban szétcincálják) azokat.

Messzemenőkig egyetértek. Az Avatart sok oldalról be lehet támadni, de a mai napig az egyik legfontosabb 3D-s filmélményem. És szerintem ezzel messze nem vagyok egyedül.

battle_angel_alita.jpg

Címkék

avatar cyberpunk sci fi james cameron 3D cinema battle angel alita

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr615393866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csgergo 2013.07.06. 20:00:30

Az Avatar 3D-je volt az egyetlen, amire nem sajnáltam utólag a pénzt. Ott tényleg volt értelme. Bízom benne, hogy Cameron a világ bemutatása után neki áll valódi történetet mesélni Pandora világán belül. Ez a Battle Angel meg számomra ismeretlen manga, de a rendező úr nem véletlenüá filmlegenda. Kevés azon rendezők egyike, akiben feltétel nélkül megbízom :D
Plusz mióta megpróbálta megemelni a lécet egy idei South Park epizódban, azóta mégjobban bírom :D

DHOPW42 2013.07.06. 22:13:55

Nemtom, nekem pontosan ugyanolyan 3D-s "élmény" volt mint bármelyik másik 3D-filmnél, amit láttam...:-(

szkristof92 2013.07.06. 22:17:40

Cameron-nak piszkosul igaza van, egy kezemen meg tudom számolni hány jó 3D-t láttam. A Battle Angel-t pedig remélem sikerül filmre vinnie.

cineplex 2013.07.07. 10:51:28

Én a mai napig szeretem az Avatart, persze nem a története miatt, de azért már én is nagyon várom a BAA-t, annak idején láttam az anime-t és már akkor elvarázsolt a komolysága, a mangához nem volt szerencsém, de gondolom az még jobb lehet.

A 3D meg arra jó hogy több pénzt adjunk ki olyan filmekre, amiknek a bemutatóját elhalasztják az átkonvertálás miatt és persze semmi értelme nincs. A tényleges 3D élmény nekem az Avatar és Resident Evil 4 volt.

MAYNARD 2013.07.08. 15:13:09

Remélem előtte összerántják Az Őrület Hegyeit Guillermo Del Toroval.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása