aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hallgatnivaló: nine inch nails - came back haunted Fata Richárd
2013. június 28. 17:05:00

Kategória: zene 9 komment

Nem kellett túl sokat várni a Nine Inch Nails visszatérő lemezét beharangozó dal videójára, amelyet az idén szintén új albummal jelentkező David Lynch rendezett – habár bizonyos értelemben mégis, hiszen ez a klip Lynch és Trent Reznor első közös munkája a Lost Highway - Útvesztőben másfél évtizeddel ezelőtti soundtrackje óta. Mondanom sem kell, nem egy túl barátságos darab...

Címkék

zene videoklip hallgatnivalo nine inch nails david lynch electronic trent reznor alternative rock

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr735382400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.28. 17:09:30

Imádom. Zseniális.
Nagyon szeretem a dalt, mely Reznor karrierjének egyik legfontosabb kinyilatkoztatása, de az igazi klasszistól pont az fogta vissza, hogy nem volt elég hangsúlyos a mélyén rejlő zaklatottság. Lynch segítségével már az lett.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.28. 17:23:00

A dalt én is egyre jobban komálom, de nem ettől a videokliptől (jaj, azok a vacak piros négyzetek és csíkok!) lett jobb. :)

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.28. 17:26:43

A csíkok nálam sem működtek, de a négyzetek rendesen zakatoltak az agyamban. A képzavar félig szándékos, nem tudom szavakkal ennél jobban érzékeltetni a klip rám gyakorolt hatását.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.28. 17:29:32

@Angyalosi Ádám: Remélem, a klip eleji figyelmeztetés rád nem vonatkozik.

ungverjaland 2013.06.28. 17:34:22

Egyre jobban bírom ezt a dalt, pedig elsőre voltak kételyeim, de valahogy ne tudom megunni. Szövegében nagyon erős. A klip szerintem remekül megy hozzá.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.28. 17:35:32

@Zalaba_Ferenc: Haha, nem. Inkább érzelmi szinten értettem a fentit.

Kemény Husi 2013.06.28. 19:20:20

A szám maga tényleg szépen hozzánő az emberhez, a klip viszont... eh, igen, egyhetes munka. A YT kommenteket olvasván szomorú lenne, ha egy Lynchet még nem nagyon látott generáció ez alapján könyvelné el a munkásságát.

ungverjaland 2013.06.29. 12:33:49

@Kemény Husi:

Lynch egyszerűen visszatér oda ahonnan indult. Képzőművészként kezdte, áttért a filmezésre, és úgy tűnik újra képzőművészként fejezi be a pályáját. Ez a klip is alapvetően a korai Lynch rövidfilmek hangulatát adja, egyáltalán nem áll távol. Ez is a munkássága része, a festémenyeivel, szobraival, fotóival, installációival. Lynch soha nem tartotta magát elsősorban filmrendezőnek, hiba lenne csak a filmjei alapján megítélni.

Amúgy meg lehet szeretni vagy nem szeretni ezt a klipet, de aki azt hiányolja, hogy a klipnek nincs sztorija (mint ahogy ezt a YouTube kommentekben sokan teszik), annak nem sikerült megértenie a dal mondanivalóját. Ha e köré valami történetet próbált valaki keríteni, az csak rontott volna rajta.

Kovács Erzsébet 2013.07.16. 19:43:21

@ungverjaland: Egyhetes munka, mint mondta azt valaki fentebb? Szerintem is inkább minimalizmus, a piros-fehér-fekete-szürke, elmosódó részletek esztétikája, ahogy neki tetszik, és amilyenek a korai rövidfilmjei és a festményei.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása