aeon flux

ready for the action now, danger boy?

r.i.p.d. - szellemzsaruk: a magyar szinkron Takács Máté
2013. június 21. 17:57:00

Kategória: film 5 komment

Nem túl nagy a bizodalom eme fantasy-vígjáték iránt, már ami a tengerentúli jegybevételi esélyeket illeti, viszont nemzetközileg, s így nálunk is, továbbra is vevők a népek egy 3D-s, humorban sem szűkölködő trükkparádéra. Persze csak ha szinkronizált.

ripd_small.jpg

Jeff Bridges – Sörös Sándor. Bridges filmográfiája sokszínű képet mutat az utóbbi pár évet tekintve, s magyar hangjai nem különben változatosak. Oscar-jelölt, magyar nyelven csak DVD-n hallott szerepeiben Gáti Oszkár (Őrült szív) és Reviczky Gábor (A félszemű) tolmácsolta, míg moziban a TRON: Örökség és A Vasember futott szinkronizáltan az elmúlt öt évben; előbbiben Kőszegi Ákos, utóbbiban pedig az ezúttal is és egyébként a legtöbb alkalommal közreműködő Sörös Sándor volt hallható.

Ryan Reynolds – Szatory Dávid. Ryan Reynolds színészi kvalitásairól megoszlanak a vélekedések, de az biztos, hogy nem olyan karakteres alkat, hogy különösebb fejtörést okozzon a szinkronrendezőknek. Szatory Dávid hangja ráadásul még könnyen is applikálható sokakra a mostanság futtatott 18-38 év közötti színészekből, és Reynoldsszal már a Testcserében is összeakadtak. A lényeg, hogy a Zöld Lámpás tévedése (Géczi Zoltán) továbbra sem ismétlődik meg.

Kevin Bacon – Rékasi Károly. Kevin Bacon szinkron-mélypontját alighanem az Őrült, dilis, szerelem. jelenti, amelyben Csankó Zoltán szólaltatta meg. Úgy tűnik, azért akad még pénz és hajlandóság, hogy a kétség kívül a hozzá legjobban passzoló hazai színész is képbe kerülhessen olyan időkben, mikor egy-egy forgalmazó filmjei 90%-ánál kényszerül költeni szinkron megrendelésére évente. Rékasi Károllyal moziban legutóbb az Egyenesen átban hallhattuk Bacont.

Mary-Louise Parker – Kökényessy Ági. Aki a hazai televíziós sugárzás alkalmával, magyarul követte nyomon Parker Golden Globe-nyertes sorozatát, a Nancy ül a fűbent, annak ezúttal sem kell csalódnia, ahogy legutóbb, a hamarosan folytatódó RED-nél sem kellett.

valamint:
James Hong – Cs. Németh Lajos
Mike O'Malley – Király Attila
Marisa Miller – Solecki Janka
Devin Ratray – Kerekes József
Stephanie Szostak – Szinetár Dóra

további magyar hangok:
Bálizs Anett, Bor László, Czifra Krisztina, Csuha Lajos, Csúz Lívia, Fehér Péter, Fehérvári Márton, Ficzere Béla, Gacsal Ádám, Honti Molnár Gábor, Kapácsy Miklós, Karácsonyi Zoltán, Lipcsei Borbála, Mészáros András, Stern Dániel, Szvetlov Balázs, Törtei Tünde.

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Speier Dávid
hangmérnök: Kardos Péter
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Fehér József
szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. A filmet július 18-án mutatja be a UIP-Duna Film.

ripd_hun_poszter.jpg

Címkék

szinkron fantasy szinetar dora action rekasi karoly ryan reynolds kevin bacon jeff bridges csuha lajos 3d cinema uip duna film speier david kerekes jozsef kiraly attila sörös sandor cs nemeth lajos szatory david solecki janka gacsal adam kökenyessy agi doczi orsolya szvetlov balazs kapacsy miklos törtei tünde stern daniel simkone varga erzsebet feher jozsef bor laszlo kardos peter

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr855372545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.06.21. 19:20:46

Milyen kellemes meglepetés, Bacon hangja Rékasi Károly! Azt hittem, hogy őt már csak Cruise-nál lehet leakasztani, de tévedtem. Szerencsére.

Jeff Bridges - Sörös Sándor párosítás alap. Sörös az egyik legnagyobb, nem szarral gurigázik.

Ryan Reynolds magyar hangjával viszont vannak problémák. Szatory Dávid hangja túlságosan lágy, fiatalos, olyan semmilyen. Ez abból a szempontból jó, hogy rá lehet illeszteni számos színészre, de tulajdonképpen úgy igazából senkire sem illik. Nem is jut eszembe olyan színész, akinek ő lenne a magyar hangja. Nemrégiben Az óriásölő-ben Nicholas Hoult-ot szinkronizálta, ott rendben volt a dolog, de ők korban is sokkal jobban passzoltak. Reynolds már közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz, s bár állandó magyar hanggal nem rendelkezik, de egy Szatory-tól idősebb hangot választottam volna hozzá (Zámbori Soma vagy Nagy Ervin). Mindenesetre az valóban pozitívum, hogy Géczi Zoltánt elfelejtették.

TomPowell25 2013.06.22. 07:56:34

@m.martin91: teljességgel egyet értek. Egyébként fura, hogy Reynoldsnak nincs állandó magyar hangja. Zámbori Soma illene hozzá talán a leginkább, esetleg még Széles Tamás, de Szatory az ifjabb generációból tűnik a legkisebb rossz választásnak.

zsóka_eszter 2013.06.22. 08:13:30

ezt még Bridges miatt sem hiszem, hogy megnézem
Reynolds-ért különösebben nem vagyok oda, de Széles lenne az ideális, állandóan bedobható hang, passzol hozzá

prick 2013.06.22. 10:17:23

@m.martin91: "Jeff Bridges - Sörös Sándor párosítás alap. Sörös az egyik legnagyobb, nem szarral gurigázik."

Ezen beszartam. :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása