aeon flux

ready for the action now, danger boy?

termékbemutató + kicsomagolós videó: die hard - drágább, mint az életed / die hard gyűjtemény Zalaba_Ferenc
2013. június 18. 12:05:00

Kategória: bd 11 komment

John McClane idén ötödik alkalommal pirított oda a kapzsi és/vagy ármánykodó rosszfiúknak: pályafutását 25 éve kezdte, és eme jubileum alkalmából a teljes széria is megjelenik DVD-n is, BD-n is. Terméket mustráltam.

A Die Hard-széria nálunk forgott ötödik része szépen termelt a kasszáknál, ezért a filmet forgalmazó InterCom úgy döntött, többféle változatot is megérdemel a hazai piac, így aztán a film megjelenik DVD-n, BD-n, továbbá limitált kiadású, fémdobozos (steelbook) BD-n is, ezenkívül a teljes széria egyben is megvásárolható lesz egy szép gyűjtemény részeként - DVD-n és BD-n is. Az alábbiakban ez utóbbit, valamint a fémdobozos BD-t vizsgáltam be közelebbről.

Lassan már közhely, de a szóismétlésekért ezúttal is elnézést kérek: most sem állt túl sok idő a videó felvételére. Nem mondom, hogy a kiadványok két bedrótozott bodyguard kíséretében érkeztek volna, de csak limitált ideig állomásozhattak nálam. Mindenesetre remélem, a lényeg átjön a lenti videón.

Néhány további infó a kiadványokról:

  • Az extrákat sem a kiadványhoz csatolt lap (nem fért volna ki), sem a kiküldött kiajánló nem részletezi teljes mértékben (elhangzik az "és még sok minden más" szófordulat), úgyhogy a teljesség kedvéért a korábban már jelzettekentúl még ezek szerepelnek a korongon:Az Így lesz drágább az életed című dokumentumfilm kereken egy órás (és mint a legtöbb extra, magyar feliratos).
    • Maximum McClane - egy rövid montázs az eddigi Die Hard-filmekből
    • A gonosz új arca - kisfilm a rosszfiúkról
    • Sztoribordok - ez vajon mi lehet? :)
    • Koncepciós vázlatok - szintén tanácstalan vagyok
    • Előzetesek - segítsen valaki!
  • A film animált menüje pazar, és a kiadvány a Foxtól immáron megszokott módon kiválóan kezelhető (különösen szeretem a menetközbeni nyelv és feliratválasztást segítő, jobb alsó sarokban megjelenő infótáblát).
  • Még próbálok rájönni, hogy ez a Die Hard (1.85:1) képarányban miért különbözik a korábbi epizódoktól (2.35:1), mindenesetre a szürkés-kékre szűrőzött, szemcsével, képzajjal rendesen megpakolt kép gyönyörűen fest, a dts-HD MA 7.1-es eredeti hang pedig rendesen megtömi a szobát.
  • A videóban 20 évnyi Die Hardról beszélek: tévedtem öt évet, bocs!
  • A Die Hard gyűjtemény bónuszlemezén található masszív, 107 perces A Die Hard titkai doksihoz sajnos tényleg nem választható magyar nyelvű felirat, de semmi más sem. Az a korong a HD-felbontású filmen kívül az öt Die Hard-film előzetesét kínálja.

Képek a kiadványról:

bd_diehard5_steel01.jpg

bd_diehard5_steel02.jpg

bd_diehard5_steel03.jpg

bd_diehard5_steel04.jpg

bd_diehard5_steel05.jpg

bd_diehard5_steel06.jpg

Végül egy kimaradt jelenet...

Címkék

anniversary bruce willis die hard action limited edition unboxing

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr485366944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2013.06.18. 12:17:59

Jó videó, a film meg...Maradjunk annyiban, hogy jó videó

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.18. 12:46:41

ugyan miért nem kaphatott vajh az 5ös is új szitázást (vagy mi a neve), hogy egységes legyen a gyűjtemény?!

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.06.18. 12:54:24

@freddyD: Most, hogy újra belenéztem a filmbe, feltűnt, hogy a rakparton játszódó akciójelenet során milyen szorgalmasan teleportálgatnak benne az Erzsébet, a Szabadság és a Petőfi híd között (más városrészekről nem is beszélve), illetve milyen szépen eltüntették a Parlament tetejét (talán mert az már egy külföldinek is gyanús lett volna), meg amúgy is rengeteget trükköztek a hátterekkel az utómunkálatok során.

szkristof92 2013.06.18. 13:21:01

@Zalaba_Ferenc: Amilyen ultragyopár vágással az a jelenet rendelkezett, kész csoda, hogy így össze tudtad rakni. :)

freddyD 2013.06.18. 13:47:05

@Zalaba_Ferenc: E tekintetben van olyan véstes, mint az "Én,a kém"? :D Ott is külön öröm budapestiként nézni, hogy milyen földrajzi lehetetlenségeket látunk

isvaen 2013.06.18. 13:55:28

gyönyörű kiadás. ha az utolsó két részben (akár összességében) legalább egy percnyi értelem, meg is venném-

Oblath Ádám 2013.06.18. 14:27:51

A képarányt az utolsó résznél nagyon nehezen vette be a gyomrom. Én a hivatalos változatot úgy hallottam, hogy az IMAX miatt lett 1.85:1. Azonban az előzetes még rendesen cinemascope képarányban ment. Valami okos dönthetett erről...

mikice 2013.06.18. 15:53:35

Abban az üldözős jelenetben a kék Merci furgon kiszakadt lámpája is szépen teleportálgat (sőt, néha ki-be kapcsol), főként a baloldali (rendezői jobb) lóg ki, de egy-két snittben a jobb (rendezői bal) fityeg a dróton. Néha meg visszarakódik magától. Namármost vagy nagyon nem figyeltek oda, vagy az olyanok kedvéért csinálták így, mint amilyen én vagyok, vagy fordítva fűzték be a filmet :-)

borisz 2013.06.18. 16:08:19

@mikice: az üldözős jelenet előtt hova lett hirtelen a bilincs a kezükről? hogy nőtt vissza a csernobilba tartó út (az külön LOL, de ehh) során az autó szélvédője, amit előtte ripityomra törtek? és még megannyi kínzó kérdés...
a világ egyik legszarabb nagy költségvetésű filmje ever. azért az időért is kár, amit erre a kommentre szántam.

Jester. 2013.06.18. 17:12:54

@freddyD: Ez nem Budapesten játszódik, nem is cél, hogy felismerhető legyen a város.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása