aeon flux

ready for the action now, danger boy?

körkérdés: a te álomadaptációd Zalaba_Ferenc
2013. május 26. 15:45:00

Kategória: irodalom film jatekhaz 59 komment

Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film kapcsán merült fel bennem, hisz a Michael Fassbender főszereplésével készülő sci-fi(?) kalandfilmet minden második játékos kíváncsian várja. Én nem feltétlenül tartozom közéjük, habár ha a készítők nem egy újabb Karib-tenger klónra hajtanak majd, hanem tényleg ráfekszenek a játékok sci-fi motívumaira, akkor "I'm in". Viszont van egy nagy álmom: baromira szeretnék egy Half-Life filmet. Ugye te is?

Minden idők legjobb first person shootere, és annak nem kevésbé színvonalas folytatása üvölt a filmvászon után. Persze, hisz az első rész volt az első olyan játék, amely úgynevezett cutscene-eket alkalmazott, és még csak nem is úgy, hogy közben kivette volna kezedből az irányítást: úgy érezhetted, hogy tényleg egy élő, és nem túl barátságos eseményekkel teli világba csöppentél. És a hangulatot tovább fokozta az is, hogy az addig megszokottal ellentétben zene is csak akkor szólt, ha épp egy csúcsponthoz érkeztél. Csak úgy, mint a filmekben.

A sztori is kínálja magát egy jó kis sci-fi/horror/akcióhoz, amely idővel (a második részben) ráadásul nagyszabású mindfuckká növi ki magát: Christopher Nolant a rendezői székbe? Adott egy tudós, aki egy titkos térkapus projekthez asszisztál, amely természetesen gallyra megy, és mindenféle rémségek jönnek át a mi világunkba. So far, so Paul WS Anderson. A csavar ott jön, mikor a kormány úgy dönt, hogy az ügyet eltusolja, amiből aztán kisebbfajta háború kerekedik, diktatúrával, nagy testvérrel, idegen befolyással, alternatív idősíkokkal, és egy itt-ott feltűnő titokzatos figurával, aki a második rész végén a Mátrixba illő felismeréssel szembesíti a játékost. 

No, szóval rendezőt, úgy tűnik, már sikerült választanom, habár Ridley Scott-tal is kiegyeznék, és még csak nem is nagy duzzogva, sőt, az akciójelenetek intenzitása már-már Paul Greengrassért kiáltana, ha ő nem lenne túlságosan leragadva a valóságban. Na de ki játssza Gordon Freemant, a szótlan pajszer-mestert, akiről nagyon gyorsan kiderül, hogy több egyszerű tudós-asszisztensnél? Egy olyan színész kéne a szerepbe, aki éltesebb kora ellenére megfelelő fizikummal rendelkezik, de azt is el tudod hinni neki, hogy a fejét sem feltétlenül arra használja, mint Mike Tyson. Daniel Craig? Brad Pitt? Russell Crowe? Talán. De leginkább Hugh Jackman. Sőt, ha igazán bevállalósak akarnék lenni, és miért ne lennék, akkor Bryan Cranstonból csinálnék Freemant.

halflife2_gordonfreeman.jpg

Ennél konkrétabb elképzeléseim vannak (voltak) a legkedvesebb regényem, a Korbács (Weaveworld) feldolgozásában. Mivel Clive Barker horror/fantasy-klasszikusa javarészt Angliában játszódik (egészen pontosan Liverpoolban), ezért brit színészekkel képzeltem el a filmet, melyben Cal, a céltalan fiatalember egy szőttesben felfedez egy fantasztikusan bizarr lényekkel teli, titkos világot, és azonnal beleszerelmesedik, csakhogy aztán elveszíti azt. A keresésben partnere lesz Susannah, a nagyanyját gyászoló fiatal lány, aki tudtán kívül kapcsolatban áll a szőttessel; hamarosan rájönnek, hogy nem csak ők vágynak a titkos világra, hanem Immacolata, a bosszúszomjas boszorkány és Shadwell, a simulékony üzletember is, aki bárkit rá tud beszélni arra, hogy megvásárolja portékáját.

A Barkertől megszokott módon a történetben a mese kéz a kézben jár a horrorral, a testiséggel és a szexszel, vagy akár ezek mutáns elegyével, és ha már ez a sztori-hibrid nem lenne elég riasztó Hollywood szemében, akkor ott van az a nem elhanyagolható tényező, hogy a szőnyegbe rejtett Éden megvalósítása nem lenne két fillér. És ha azt is hozzávesszük, hogy az író hasonló környezetben játszódó megafantasyje, a csúnyán szétkapott Az éjszaka szülöttei elhasalt, a Korbácsból jó eséllyel soha nem lesz film.

De azért álmodozni szabad, nem? Az én álomfantasym a következő formában állna fel: talán ma már kicsit öregecske lenne a szerepre, de mivel még most is kölyökképű, én Ewan McGregornak adnám Cal figuráját, Susannah lehetne Emily Blunt (korábban Emily Mortimerre gondoltam, de sajnos belőle mintha időközben kiveszett volna a tűz), és ugyan Sam Raimi már ellopta az ötletemet, de Rachel Weisznál tökéletesebb boszorkányt álmomban sem tudtam volna soha elképzelni, mint ahogy Shadwell szerepét sem adnám másnak, mint Bill Nighy-nak. És Danny Boyle legyen a rendező. Ehhez ragaszkodom.

clivebarker_weaveworld.jpg

No, most te jössz: melyik az a játék és/vagy regény, melynek szívesen megnéznéd a filmváltozatát. Ki játsszon benne? Ki rendezze? Milyen módosításokat eszközölnél az adaptálás során? Elő az álmokkal, használd a fantáziád!

kövess minket facebookon és twitteren!

Címkék

velemeny fps trivia half life ewan mcgregor hugh jackman danny boyle rachel weisz clive barker emily blunt bill nighy bryan cranston aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr345318810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.26. 15:51:50

Egy Batman Arkham játék megfilmesítésének örülnék, amit Aronofsky rendez. Szereplőket nem írok, de Jokernek Mark Hamill hangját adnám, függetlenül attól, hogy ki játssza a karaktert.

Amúgy egy GTA San Andreas filmet is elnézegetnék. De azt még nem tudom, hogy kit látnék szívesen a rendezői székben illetve a főszerepekben.

TazLeacher 2013.05.26. 15:56:28

Egyértelműen Shadowrun. Csak komoly költségvetéssel, az első könyvtrilógia tökéletesen adaptálható lenne, szintén trilógia formában ma már van hozzá technikai háttér. Nem tudom, hogy ki tudná jól megcsinálni. Sci-fi és fantasy egy filmben? Amit Peter Jeackson művel a LotR-el, azt úgy nagyjából jó lenne a fantasy részekre, a CP elemet meg lehet JJ-re kellene bízni.

miraculum 2013.05.26. 15:56:43

Én egy Végtelen Történet trilógiát szeretnék újratöltve, az eredeti könyvhöz abszolút hű verzióban, mondjuk Alfonsó Cuarón megteszi rendezőnek, vagy esetleg Guillermo Del Toro. Ha ez megvalósult, jöhet egy akció/fantasy quadrológia, Peter Jacksontól a Sárkánylándzsa Krónikák négy része, az ősz-tél-tavasz-nyár sorozatban.

Bublos Zoltán 2013.05.26. 16:06:25

Egy STALKER filmnek örülnék a legjobban. Tudom hogy van már egy "Sztalker" című film, de az a "Piknik az árokparton" című könyvről készült. Én a játékra gondolok ami Pripyat-ban és a Csernobili Atomerőmű közelében játszódik. Lennének rendes frakciók a filmben is, kitalálnának egy másik történetet (tehát ne a játékbeli Strelok szálat vigyék tovább vagy dolgozzák fel).

Ja és fontos hogy eredeti helyszíneken vegyék fel. Még ha nem is a Zónán belül (az tényleg durva lenne), de azért Ukrajnában jó lenne.

Rendezőnek és szereplőnek oroszokat vagy ukránokat javasolnék. Semmiképpen se engedném meg a nyugatiaknak ezt a filmet. Egyszerűen ők nem tudnák átadni a jó öreg STALKER hangulatot.

Én ennek a filmadaptációnak örülnék a legjobban. Ezzel egy álmom teljesülne. :D

Butch Coolidge 2013.05.26. 16:07:05

Játékok amikből imádnám, ha film készülne: Diablo, Baldurs Gate, Warhammer 40k Dawn of war. Könyvben pedig Drizzt Do'Urden a sötételf kalandjairól néznék egy nagyszabású filmet.

Ted E. Bear 2013.05.26. 16:19:08

Én azt szeretném, ha Tarr megfilmesítene egy Krasznahorkai-regényt/novellát, amihez eddig még nem nyúlt(Amúgy tényleg jó lenne :)). :D
Komolyra fordítva a szót egy animációs Oddworld-filmnek örülnék (Természetesen Abe-bel). Rendezőként Brad Bird nevét szívesen látnám. Abe hangjaként pedig természetesen Lorne Lanning lenne az igazi.
És ha már szóba jött Clive Barker, akkor tőle egy Undying-szerű és szintű játékot még szeretnék a jövőben. :)

Ted E. Bear 2013.05.26. 16:21:05

@Butch Coolidge: Egy Warhammer 40k filmnek én is örülnék. Egyenlőre be kell érnünk az Ultramarines című animációs filmmel, amin bár látszik, hogy nem volt túl sok pénz rá, attól még nekem tetszett.

kaamir 2013.05.26. 16:48:26

Dan Simmonstól a Hyperion, de fogalmam sincs, hogy ki és hogyan tudná normálisan filmre vinni. Talán Malick :D

szkristof92 2013.05.26. 16:49:58

Fú, nem is tudom mert sorra rohamozzák az agyam az olyan játékok, amik üvöltenek az igényes filmadaptációért. Half-Life, STALKER már el lett lőve, ezért mondok egy merészet: The Neverhood mozifilm, stop-motion gyurmaanimációval, Tim Burton vagy Henry Selick rendezésében. Nem kerülne rohadt sokba és mekkora királyság lenne már! :)

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.26. 16:53:02

Commandos. Már majdnem kész a forgatókönyvem is (:D), csak most a blogolás miatt kicsit háttérbe szorult.

Butch Coolidge 2013.05.26. 17:03:32

@lisztes: és tényleg mennyire jó játék volt.imádtam!

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.05.26. 17:24:30

A Genesis Lamb Lies Down On Broadway című opusza Jodorowsky (vagy ha minden kötél szakad Gilliam, esetleg Lynch) rendezésében (kortárs hangszereléssel persze); ezenkívül - bár nem tudom mennyire tud énekelni - Joseph Gordon-Levitt ideális Rael lenne :)

abelh 2013.05.26. 17:27:53

Don Winslow - Drogháború

18+ HBO sorozatban,

Jeffrey Dean Morgan lehetne Art.

prick 2013.05.26. 17:37:58

God of War.
Arkham Asylum- rendezi David fincher (bár én egy Court of Owls adaptációt néznék meg tőle)

SilverHand 2013.05.26. 17:48:03

Fantasy kategóriában egyértelműen Dale Avery: Renegát regényét szeretném a vásznon látni. Ha nem magyar lenne a szerző, akkor én úgy gondolom, el is jutott volna Hollywoodig a forgatókönyv, és ott le is csapott volna rá valamelyik filmgyártó műhely. A regény egy részletesen megalkotott világba illeszkedik, amelyre egyébként szerepjáték rendszer is épül.

A két pyarroni, női fejvadász-titkosügynök közül az egyik lehetne Jennifer Lawrence. Ő a legígéretesebben fejlődő fiatal színésznő szerintem. Natalie Portmant is szívesen látnám a társaként, ha engedné a büdzsé. A Messort (tkp. a Kráni Birodalmi Fejvadászklán elit fejvadászának rangját jelöli ez a név) pedig Christian Bale alakíthatná. A Jadis nevezető birodalmi mortel szerepét (a mortel szintén rangot jelöl) Megan Fox vagy a Trónok Harcából ismert(?) Natalie Emmanuel kaphatná. Jadis fontos mellékszereplő, akinek be kell töltenie az optikai tuning kategóriát. :)

A rendező személye lényeges lenne a végeredmény szempontjából. Látványos, adrenalinnal teli harci jeleneteket és lenyűgöző látványt kell kombinálni a hatásos dialógusokkal. Némi rizikóval Shane Blacket jelölném a posztra.

Llew 2013.05.26. 18:06:53

Halo és Warcraft (nagyjából a WC3 történéseiből).
Elvileg egyik sem igazán álom, mert elméletben mindkettő tervbe van véve, bár a Spielberges sorozat kapcsán a Halo filmből nem tudom lesz-e valami.

magyarben 2013.05.26. 18:16:45

Könyv:

1, John Blair: Menekülés
2, John Saul: Szörny
3/a, Artur Herzog: Őrület
3/b, Artur Herzog: Étvágy

zsóka_eszter 2013.05.26. 18:26:44

nagyon jó az írás, és a hozzászólások is, én kicsit más vonalra hangolódnék most, pl. kunderától a nevetséges szerelmek fejezeteit megnézném párizs, szeretlek! szerűen egymás után fűzve, változó rendezőkkel, fekete-fehérben
egy részt, a hamis autóstopot kiemelnék, rendezze jarmusch, a nő és férfi pedig legyen williams és hiddleston, vagy mara és a kisaffleck

zsóka_eszter 2013.05.26. 18:34:13

@szkristof92: hát ez kvajó, már bocsánat a kifejezésért, én venném is a jegyet, de burton helyett egy ismeretlenebb emberkének adnék lehetőséget, alison schulnick-nak (grizzly bear - ready, able)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.05.26. 18:40:36

Úgy tűnik, Cranston ügyben nem én találtam fel a spanyolviaszt. :)

24.media.tumblr.com/tumblr_m7mhiuibPN1qav24ho1_500.jpg

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.05.26. 18:51:59

Könyvből nálam van egy pár ilyen:
- Scalzi: Vének háborúja
- Nesbo: Hóember (elvileg mindkettőn dolgoznak már, szóval ezeket inkább hagyom is)
- Gluhovszkij: Metro 2033. Na ez egy gyakorlatilag megvalósíthatatlan projekt, eleve mert nem lehet egy 60%-ban töksötétben játszódó sztoriból filmet forgatni, másrészt meg ez is azért terhelve van belső monológokkal meg hasonló könyves dolgokkal. Úgyhogy ide valami nagyon nagy látnok kellene, aki tudna ebből valami épkézláb végeredményt összehozni.
- Crichtontól a Kongó, ill. az Idővonal is megérdemelne egy-egy épkézláb adaptációt. Mondjuk M. Night Shyamalan-Kongó, Ridley Scott - Idővonal jól hangzana.
- illetve (bár régen olvastam őket), de mondjuk a Gárdonyi-féle Láthatatlan emberből v a Kőszívű ember fiaiból bitang jó történelmi filmeket lehetne forgatni, csak hát legalább egy 60 millió dollár kéne ehhez fejeként

Gatts 2013.05.26. 19:28:34

A Call of Cthulhu: Dark Corners of The Earth című játékból (ami a The shadow over Innsmouth című novella alapján készült), megnéznék egy nem B kategóriás változatot. De hogy ki lenne jó hozzá, azt nem tudom, talán Del Toro (ha megcsinálná végre a Mountains of Madness-t, kiderülne, hogy valóban megfelelő-e hozzá).
Esetleg még valamelyik Bioshock nem lenne rossz, vagy visszanyúlva még inkább a System Shock.
A Legacy of Kain sorozat is megérne egy misét, de túl elborult lenne ahhoz, hogy igazi nagy közönségfilmet lehessen csinálni belőle, pénz viszont kellene hozzá rendesen...
Könyvből Neil Gaiman Neverwhere-jéből néznék meg egy rendes mozis verziót. Nagy fantasy filmeket pedig Raymond E. Feist Rift War sztorijaiból lehetne jókat csinálni.

mesterjani 2013.05.26. 19:57:15

Én a God of War és Uncharted sorozatot látnám szívesen. Unchartedet Steven Spielberg rendezésében Indiana Jones után könnyen menne neki remélhetőleg.
God of Wart meg Zack Snyder vehetné kezelésbe.

Melkor78 2013.05.26. 20:03:37

Egyértelműen valami Moorcock, talán nem mernék Elric-et kívánni, mert nem tudnák méltóképpen megcsinálni. De ha mégis, talán Paul Bettany? (Úgyis volt már albínó rosszfiú.) És Yyrkoon lehetne Ryan Gosling. :) Mondjuk ez megzavarná a női nézőket, hogy kinek kell drukkolni, de ez nem biztos hogy baj. :)

Egy Harcikutya is elférne, erre szintén ideális lenne a százéves háború veteránjaként Bryan Cranston.

borisz 2013.05.26. 20:35:17

@miraculum: pont most olvasom nemtomhányadszor újra a végtelen történetet, és ma épp azon agyaltam, hogyha végtelen pénzem lenne, hogy megcsináljam és nem vállalná del toro, akkor ki rendezhetné. :) két részes kellene, az első vége ott lenne, ahol a régi rossz film is véget ért, vagy inkább ott ahol már barnabás is fantáziában van.

@kaamir: hyperion nagyon király lenne, de az minimum három film. meg túl könnyű lenne kiherélni sajnos.

scifiben én még a tigris, tigris!-tAKAROM látni filmen, lehetőleg cuaron rendezésében.

borisz 2013.05.26. 20:41:22

ja, és most láttam a tvben, (meg is lepődtem, mert itthon egyik filmes blog sem írt róla tudtommal, ejnye.) hogy gondry megcsinálta a tajtékos napokat filmen. váó, hát, ha valaki, akkor ő képes filmmé konvertálni azt a nyelvi lelemény görgeteget

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.05.26. 21:19:41

Na jó, akkor én is írok könyest is: Iain M. Banks Kultúra-szériáját a gyöngyvászonra! (A játékmestert egyből rá is bíznám Blomkampra, Del Torora - vagy akár Antal Nimródra...)

Corifeo 2013.05.26. 22:16:25

Meglehetősen hálás téma. Sok könyvet megnéznék szívesen,többek között Arthur C. Clarke művei közül a "Randevú a Rámával"-t(tudom,Fincher régóta tervezgeti ezt a projektet), "A város és a csillagok"-at vagy "A gyermekkor vége"-t. Asimov Alapítványa is nagy kedvenc, bár azt hiszem azt jobb,ha kihagyják. Érdekelne még Lovecraft műveiből is néhány darab, mint Charles Dexter Ward esete,Eryx falai között,vagy a személyes kedvenc "Az Őrület hegyei". Remélem, Del Toro egyszer tényleg leforgatja ezt :)A fent említett Korbács szintén favorit, de megnézném King Setét tornyát, valamint Gaiman Amerikai istenek kötetét vagy Sandman képregényét is.
Játékok között is akadna néhány, MGS, Ico, Shadow of the Colossus,Half-life. Többfelvonános darabban pedig jöhetne valamelyik Final fantasy (leginkább a hat) vagy a Chrono Trigger.Rendezőnek meg jöhet bárki olyan,aki ezeket megfelelő módon adaptálni tudná.

Goreczky Zsolt 2013.05.26. 22:28:37

Half-Life Bryan Cranstonnal nagy kiraly lenne. Mielott elolvastam a commenteket, nekem is a Bioshock es a System Shock jutott eszembe, illetve nem ertem, miert nem irta senki a Dead Space-t. Tudom, hogy volt belole ket meghatarozhatatlan mufaju animacios film, de kene egy rendes is. Akar az akcio, akar a horror vonalat is valaszthatnank... elobbihez Paul W. Andersont mondtam volna, ha nem tudnam, mennyire elrugaszkodott az eredetitol a Resident Evil eseteben, de mivel tudom, most J. J. Abrams fele hajlok. Ha horror, akkor meg David Lynch. Illetve, ha Ridley Scott vallalna, meg lehetne probalni a ket mufaj otvozetet. Lehetoleg ismeretlenebb szineszekkel. Aki Isaac Clarke hangjat es kullemet adta a masodik resztol pl jonak tunik.

Illetve lehetne egy retro Bond-filmet csinalni az Everything or Nothing-bol, a stabot megtartva, ahol szukseges kis megfiatalito sminkkel, a Hasonmasra emlekezve. Illetne engem nem erdekel, hogy film, vagy jatek formaban jon-e, de a Blood Stone folytatasa is elkelne mar.

Limbo film se lenne rossz. Ismet javaslom Lynch-et. Illetve johetne valami a The Elder Scrolls univerzumbol egy teljesen uj sztorival. Command and Conquer/Red Alert is erdekes vallalkozas lenne... es meg sorolhatnam

nikodémus 2013.05.26. 23:03:07

@megnevezhetetlen: Genesis: Lamb Lies Down...: hú, ez nagyon tetszene nekem is.
S ha már prog.rock: a Yes Awaken-jén sokat gondolkodtam, gyönyörű animációs filmet lehetne rittyenteni a túlvilági "történet" köré. Mondjuk anime-stílusban. Vagy: Jankovics Marcell rendezésében. Ütős lenne.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.26. 23:11:19

lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/2013/05/26/re_a_te_alomadaptaciod

Ha nem veszitek zokon :) Annyi mindent le akartam írni, hogy inkább bejegyzést csináltam belőle. Köszi a téma feldobását :)

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.05.26. 23:36:55

@nikodémus: Az a gáz hogy annyi ilyen jó filmre vihető lemez van, de az ilyen tutira csak vágyálom marad... :/ (amiket legszívesebben látnék: 2112, Joe's Garage, Scenes From A Memory, Dimension Hatröss, Abigail, Ziggy Stardust (a legesélytelenebb), Plastic Beach - na és persze az LGT-től a Loksi; istenem, Pálfi mit ki tudna hozni belőle (:) )

megnevezhetetlen · http://www.facebook.com/xyzdg1981 2013.05.26. 23:56:46

ja, és ha már Arthur C. Clarke és lemezek: Songs of Distant Earth (nemzetközi stábbal és szereposztással, Oldfield - némileg átdolgozott-bővített zenéjével)
SPOILER Már csak a Nap szupernovává válása miatt is megérné: www.youtube.com/watch?v=hAkOQQYFX4Y SPOILER VÉGE

zsóka_eszter 2013.05.27. 07:07:42

@borisz: elkerülhette a figyelmed, rég hírül adta az AE, valamint mások is, ha kicsit lejjebb tekersz a fő oldalon, már a kritikát is olvashatod

2013.05.27. 09:06:22

Amikor megláttam a címet azonnal aKorbács ugrott be, igazi epikus, fantasztikus film készülhetne belőle, egy jobb rendezővel elképesztő lehetne. A másik könyv, amiből filmet szeretnék az a Menekülés John Blair-től, aki nem ismeri szerezze be, antikváriumokban fellelhető, zseniális sztori, sci-fi, misztikum, akció, sok helyszín, szépen vezetett történet, mozgalmas cselekmény és a vége különösen szép, ha nyernék párszáz millió dollárt, akkor azonnal Arronofskynak adnám az egészet, hogy filmesítse meg (jó, két-három milliót megtartanék).

2013.05.27. 09:08:41

@magyarben: most látom, nagy pacsi!

Llew 2013.05.27. 09:10:37

Egyébként szigorúan élőszereplős filmben gondolkozunk?
Annyira jó lenne, ha a nyugati közönség le tudná vetkőzni ezt a ha-animációs,-akkor-az-csak-gyerekeknek-való hozzáállást. Én nagyon szívesen néznék újra moziban egy Final Fantasy jellegű animációst. Mondjuk a CGI technika már elvileg élőszereplősben sem szab korlátot a fantáziának, de egy animációsnak egészen más hangulata van. Egy Warcraft film iszonyat jó lenne Blizzard minőségbe, még ha költségben nem is feltétlen, de időben biztos több lenne egy élőszereplős-CGI-s verzió elkészítésénél.
Sőt, már az abszolút nem mozis minőségű, gyerekbarát, vérmentes, DVD-n megjelenős egész estés DC animációs filmek is baromi jók. Pl. a két Zöld lámpás (az egyik az eredet sztori, mint a film) lazán alázza az élőszereplős verziót, de szerintem Wonder Womenről se legyen addig élőszereplős film, amíg nem tudja alaposan megugrani az animációs film akció és humor szintjét.

todie2d 2013.05.27. 09:50:15

patrick o'brien aubrey-maturin regenyei, a master and commander-t osszehozo gardaval, valtoztatas nelkul:)

Gretzky99 2013.05.27. 09:52:45

Egyértelműen Asimov. Gyakorlatilag bármely regénye, novellája. De lehetőleg szöveghűen, ne úgy, mint az Én, a robot.

nEjmEd · http://pixilation.blog.hu 2013.05.27. 09:58:39

Egy magyar fantasyből szívesen látnék egy fasza filmadaptációt. Például a MAGUS fantasy legjobb regényéből egy adaptációt, ami szvsz Wayne Chapman: Karnevál regénye.
Egy borús hangulatú tengerparti városban, a múltjától és jövőképétől befordult főhős nyomoz egy ősi rejtély után. Szövevényes történet, intrika, itt-ott megjelenő ellenségek minden oldalon. Időnként szörnyek. Úr Isten, ez a regény arra termett, hogy egy jó rendező csináljon belőle egy CGI-vel teletömött sötét fantasyfilmet 200 millió dollárból! :D

_Rorschach_ 2013.05.27. 10:55:17

@Corifeo: ha jól tudom, az Amerikai Istenekből az HBO tervez sorozatot. www.hbo.hu/article/amerika-istenei-hamarosan-a-kepernyon_42637

post-hoz: Simon Scarrow Cato-sorozatát szívesen látnám nagyképernyőn. Esetleg egy épkézláb Mester és Margarita feldolgozást Jean-Pierre Junet stílusában (látványtervezőnek pl. Pitof...)

borisz 2013.05.27. 11:43:22

@zsóka_eszter: upsz, akkor utánnanézek. szorri vagyok.

_renton 2013.05.27. 15:13:39

Vonnegut - Titán Szirénjei, nagyszabású, látványos sci-fi, végtelenül kritikus és ironikus hangnemben. Edgar Wright rendezze!

matareseklan 2013.05.27. 15:42:34

Halo filmet (könyvek alapján), esetleg Mass Effect filmet szívesen látnék viszont a filmvásznon, persze csak normális, nem ZS kategóriás rendezővel, sztorival és szereplőgárdával...

phelan76 2013.05.27. 16:03:19

John Caldwell - A káosz papja :D

najó: Gemmelltől a legendát bármikor, meg Silverbergtől a Lord Valentine kastélya.

és kettő ami megfilmesíthetetlen: Jordantől az idő kereke sorozat, és Ericsentől malazai bukottak regéje.

schray · http://flickr.com/photos/schrajmund 2013.05.27. 16:53:17

Nagyköltségvetésű Mass Effect film, JJAbrams és Alfonso Cuarón vagy Neil Blomkamp együttműködésével. Shepard lehetne Jim Caviezel vagy Sam Worthington, Ashley Michelle Rodriguez, Jack Natalie Portman (majdnem kopaszon, kivarrva :D ) Miranda és EDI simán lehetne az eredeti szinkronszínészekkel (Yvonne Strahovski és Tricia Helfer), Liara jó kérdés, pl Emilia Clarke nagyon adná. :D Hackett lehetne E.J.Olmos vagy Liam Neeson, Andersont passzolom, talán Idris Elba, Joker Seth Green, a rejtőzködő fickó Gary Oldman, vagy Charlie Sheen, vagy valami más nagyon karizmatikus alak.
A többiek CGI, az eredeti szinkronszínészekkel. Mindez egy 3x3 órás trilógiában, amibe nem zsúfolnak bele mindent, de a legfontosabb szálak alaposan ki vannak fejtve és írnak egy katartikusabb befejezést, meg egy olyan módon vezetik fel a sztorit, hogy több főszereplő is meghaljon (akár a játékban, ha nem hozol jó döntéseket)

De kibékülök egy hatévados alacsonyabb költségvetésű sorozattal is amit R.D.Moore készít. :D

Llew 2013.05.27. 17:46:40

@schray: rajongóként legalább ne kevernéd Charliet a faterral. IM csakis Martin Sheen. Oldman is remek lenne, de akkor már legyünk hűek az eredetihez.

schray · http://flickr.com/photos/schrajmund 2013.05.27. 18:09:18

@Llew: nem kevertem, de Martin Sheen öreg lenne már eljátszani, és az Illusive Man megformálásánál felhasználták a fia arcvonásait ;)

Llew 2013.05.27. 22:06:12

@schray: a gond csak az, hogy a fia nem annyira tud játszani, a faterral biztos nem említhető egy napon

schray · http://flickr.com/photos/schrajmund 2013.05.27. 22:26:35

@Llew: ez igaz és kár, ezért írtam Gary Oldmant is... szerinted ki lenne még jó?

drazsika 2013.05.28. 13:25:38

Nem túl eredeti ötlet, de Metal Gear Solid. Blomkamp pont stílusba is vágna.

Corifeo 2013.05.30. 10:04:29

@_Rorschach_: Igen,erről hallottam már, várom is rendesen, hogy mit hoznak ki belőle. A HBO szerencsére minőségi sorozatokat szokott alkotni.
@szkristof92: Hamár Neverhood, igaz nem mozifilm,hanem játék,de a készítője új játékot tervez Armikrog címmel és a Kickstarteren gyűjtenek hozzá.Az előzetese több,mint ígéretes :)

szkristof92 2013.05.30. 12:09:52

@Corifeo: Tudom, alig várom és erősen gondolkodom azon, hogy beszállok a pénzdobálásba! :)

lizardking 2013.05.30. 12:50:40

Könyvnek nekem is a Korbács ugrott be elsőnek, nagyon nagyszabású lenne. Játékok közül újraértelmeztetném a Resident Evil-t, és rendezőknek az abszolút lehetetlen Cameron és Carpenter-párost tenném meg. Szintén megérdemelne egy újragondolást a Silent Hill is, mondjuk Kim Jee-woon-nal a rendezői székben. A God of War pedig szintén egy olyan játék, ami ordít az adaptálás után, Kratos-t pedig szigorúan Dwayne "The Rock" Johnson-nak kellene játszania. Rendezőnek nem is tudom... Szintén egy szürreális párosítás: Joss Whedon lenne (nagy részben) felelős az akciókért és a cselekményért, Tarsem Singh pedig a kosztümökért és a látványért. Jó-jó, tudom, hogy állati nagy baromságnak hangzik, de szerintem remek dolog sülne ki belőle :)

lehuto 2013.06.15. 18:30:56

Ha valaki Colleen McCullough Róma-sorozatát vászonra vinné, vagy akár csak egy nagy költségvetésű tévésorozatot csinálna belőle, attól biztos elélveznék. Ja, és a különböző részeket bátran lehetne olyan spanyol vagy európai rendezőkre bízni mint Amenábar vagy López-Gallego, hogy megmaradjon a dolog íze. De arra is kíváncsi lennék, mit hozna ki Vin Diesel a Hannibál-sztorijából, ha valaki végre odaadná már neki rá azt a kurva pénzt. Bár gyanítom, hasonló feltételekkel abból is jobb cuccot szülne egy európai filmes.

NickGrayson (törölt) 2013.06.23. 22:57:59

@schray: 2007 óta minden vágyam egy triple A mass effect film. Annyiban eltérőek veled az elképzeléseim, hogy JJ Abrams nálam kétségbevonható, hogy egy ilyen sztori központú gazdag univerzumot le tudna-e vezényelni, az eddigi filmjei alapján, hiába scifi-geek, lelketlenek a filmjei. Ellenben Neil Blomkamp egy nagyon korrekt választás a részedről. Nolantől még megvárom az új scifijét, hogy véleményt alkothassak, bár én legszivesebben a Wachowski tesóknak adnám a rendezést, természetesen az írást a Bioware eredeti író csapatának adnám, amin megint csak a tesók variálhatnának, hogy filmvászonra vihető legyen. A szereplőválasztásaid tetszenek, Tali és Garrus hangját semmi pénzért nem cserélném le, egy Ash Sroka interjúban olvastam is, hogy habozás nélkül elvállalna egy hasonló projektet. Shepard-nek én simán Christian Bale-t castingolnám, hiszen egy triple A filmnek triple A lead actor kell, és szerintem Baleben megvan a mélység, ahogyan a fizikum és a karakteres ábrázat is, és nem csak egy bamba izomagy. Mark Meert mindenképpen felbérelném egy cameora, vagy akár egy villain alakítására. Anderson meg nyugodtan maradhat Keith David, hiszen a csávó zseniális színész, mozifilmekben is rutinos, akár csak videójátékokban. Kérdéses egyébként, hogy a játékban szereplő színészek hogyan teljesítenének mozivásznon, hiszen egy teljesen más világ, habár a karakterek és az univerzum hazai pálya, bár én látok bennük potenciált, hiszen több pénz jutna a látványra, és egyéb kiadásokra, példa erre a Game of Thrones sikere, ami televan first timer színészekkel, még sem tűnik fel senkinek, annyira jól van megcsinálva. A Legendary Pictures egyébként már régen megvette hivatalosan is az ötletet, és már egy jóideje konzultálnak a Bioware-el, egy forgatókönyvírót már kidobtak az ötletével együtt, azóta nincs hír, de a Biowarenek lesz beleszólása, bár én félek a dologtól nagyon. Ez az a fajta film, ami lehet, hogy jobb ha csak álom marad, hiszen szinte lehetetlen a hardcore fanoknak, és a mainstream mozinézőknek(akik többségben vannak) egyaránt megfelelni, és márpedig pénz beszél. Szerény véleményem viszont, hogy ez pont az a franchise, ami a Star Wars örökségnek egy méltó utódja, és egy olyan gazdag és jól átgondolt scifi univerzum, amely a megfelelő kezekben dominálhatná az egész műfajt, a mai új generáció "star wars"-ja lehetne évtizedekig. A potenciál megvan, kíváncsi vagyok a Legendary Pictures alkotására, bár nagyon félek, hogy csak megerőszakolják és földbe döngölik az egészet. Ha reálisan nézzük a dolgokat, a legjobb ami történhetne a mass effect vászonrahozatalával, egy CGI film, az eredeti szinkronhangokkal.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása