aeon flux

ready for the action now, danger boy?

óz, a hatalmas: a magyar szinkron Takács Máté
2013. március 05. 13:17:00

Kategória: film 16 komment

A Disney nagy reményű produkciója egy nappal az amerikai bemutató előtt, azaz csütörtökön már látható a hazai mozikban. Most kiderül, a stúdió illetékesei kikre adták áldásukat a magyar szinkronhoz.

oz_the_great_and_powerful_small.jpg

James Franco – Fekete Ernő. Francót a Pókember első részében Dévai Balázs, a folytatásokban Király Attila szólaltatta meg, s ők is vezetik fej fej mellett a színész magyar hangjainak listáját. Most egy új hang kerül a képbe Fekete Ernő személyében, akit már a legszélesebb közönség is könnyen beazonosít, köszönhetően olyan tavalyi sikerfilmeknek, mint a Bosszúállók, A sötét lovag: Felemelkedés vagy a Skyfall.

Mila Kunis – Pikali Gerda. A meglepetésekről a továbbiakban le kell mondanunk, hiszen a nyugati boszorkányt játszó színésznőt legutóbbi szerepeiben (Ted, Barátság extrákkal) ugyancsak Pikali Gerda szinkronizálta. Érdekesség, hogy a nálunk 2010-től sugárzott Azok a 70-es évek show című televíziós sorozatban a mostanában nagyon foglalkoztatott Bánfalvi Eszter volt a hangja, akit egyéb szerepeihez azóta sem kértek fel. Pedig...

Rachel Weisz – Hámori Eszter. Több mint tíz filmre tekint vissza Weisz és Hámori párosa (legutóbb DVD-n, A Bourne-hagyatékban lehettünk tanúi), és szerencsére a Disney rostáján is átment ez a társítás – nem csoda, hiszen nagyon eltalálta annak idején A múmia szinkronrendezője.

Michelle Williams – Roatis Andrea. Számtalan jól ismert és közkedvelt színésznő szinkronizálta már Williamst, köztük Györgyi Anna, Nemes Takách Kata, Molnár Ilona, Ruttkay Laura, Vadász Bea, Zsigmond Tamara vagy az a Roatis Andrea, aki a Kis nagy világ (Synecdoche, New York) című filmben egyszer már kölcsönözte hangját a jóságos déli boszorkány szerepében látható hölgynek.

valamint:
Zach Braff – Szatory Dávid
Bill Cobbs – Papp János
Tony Cox – Szacsvay László
Joey King – Galy Ágota
Abigail Spencer – Sallai Nóra

további magyar hangok:
Faragó András, Fehér Péter, Gardi Tamás, Juhász Zoltán, Kelemen Kata, Király Adrián, Oroszi Tamás, Sipos Eszter Anna, Sörös Miklós, Vámos Mónika.

a betétdal
előadja: Boros Sándor, Boros Tibor, Fellegi Lénárd, Szabó Máté
zenei rendező: Bolba Tamás
dalszöveg: Szente Vajk

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Boros Karina
hangmérnök: Kránitz Lajos András
vágó: Kránitz Bence
gyártásvezető: Németh Piroska
szinkronrendező: Faragó József
produkciós vezető: Borsos Edit és Szabó Nicolette
művészeti vezető: Mariusz Arno Jaworowski

A szinkront az SDI Media Hungary stúdiójában a Disney Character Voices International készítette.

A filmet március 7-én mutatja be a Fórum Hungary 2D-ben, 3D-ben és IMAX 3D-ben is. Eredeti nyelvű, 3D-s vetítések a Cinema City Aréna Plazában és MOM Parkban lesznek.

oz_hun_poster2.jpg

Címkék

szinkron disney fantasy forum hungary sam raimi rachel weisz mila kunis michelle williams pikali gerda james franco magyarvalosag 3d cinema oz the great and powerful fekete erno papp janos boros karina szatory david szacsvay laszlo hamori eszter roatis andrea farago andras farago jozsef kranitz lajos andras kranitz bence nemeth piroska

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr665117916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az úriember 2013.03.05. 13:49:38

James Franco – Fekete Ernő ??? Ez így elég érdekes lesz... :( Ennyi erővel maradhatott volna Király Attila is.

zsóka_eszter 2013.03.05. 13:55:45

Király Attila jobban passzolna, Mila Kunisnál nekem is a 70-es évek ugrott be, az ottani hangját szeretem, Pikali Gerda meg lassan olyan szinten van, mint Markovics Tamás... Rachel Weisz-hez nem is tudnék más hangot elképzelni, Michelle Williams-hez viszont sztem Németh Borbála illik legjobban, aki a Dawson's Creek-ben szinkronizálta anno...Roatis Andrea túl nyafka, vagy hogy mondjam, nála talán csak Dögei Éva idegesít jobban...az unokahúgaimat mindenképpen a szinkronosra kell vinnem, szóval majd meglátjuk...

manuel_ 2013.03.05. 13:55:52

/sorry a hatalmas OFF-ért: volt egy TDKR kritikátok, amelyben tételesen felsorolta az író a film hibáit: ez az írás hová tűnt, akárhogy kutatom - nem lelem./

zsóka_eszter 2013.03.05. 14:02:04

@manuel_: két kritika van a filmről, ennyire emlékeztem én is, mindkettőt megtalálod a D-nél

zsóka_eszter 2013.03.05. 14:03:35

hogy a kritikákon kívűl hol lehet ilyen tételes felsorolás, passz, nem lehet, hogy az írások után a kommentek között kellene nézned?

m.martin91 2013.03.05. 14:08:14

Fekete Ernőt mostanság nagyon foglalkoztatják (amivel semmi gond nincs, kitűnő szinkron hang), de James Franco-ra szerintem is Király Attila kellett volna.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.05. 14:16:38

én is bírom Fekete Ernő Tibort, de Francohoz nagyon nem illik egy minimum tízessel öregebb színészekhez adott hang

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.05. 14:17:30

Én személy szerint nem kedvelem Király Attilával, nem az a karakter. (Na de talán a Spring Breakers-ben olyan lesz! Az mondjuk feliratosan fut majd.)

Ellenben amennyire ódzkodtam előzetesen A majmok bolygója: Lázadástól, olyannyira adtam volna most megint Lux Ádámnak Franco szinkronizálását.

manuel_ 2013.03.05. 14:33:13

@Takács Máté: hogy hogy a jó élete sikerült elsiklanom felette....köszönöm szépen. :)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.05. 14:41:31

Fekete Ernő nem csak kitűnő szinkronhang, hanem nagyszerű színész is egyben. Erről tegnap személyesen is meggyőződhettem, ugyanis csak miatta volt elviselhető - mi több, már-már élvezetes - a Protokoll című, tragikusan megírt darab.

David S. 2013.03.05. 18:00:05

Nekem sem Fekete Ernő lenne az első, aki Franco után beugrik, de az eddigi 2 szinkronos előzetese a filmnek meggyőzött, hogy jól működő párosításról van szó... és sajnos a többivel az a bajom h abban reménykedtem, végre lesz valami újítás a színésznők terén. Mert a 2. előzetesben tök szokatlan, de amúgy nagyon jó hangokat passzintottak hozzzájuk. Bogdányi Titanilla, Soleczki Janka és Huszárik Kata volt a 3 boszi. Viszont Michelle Williamshez még bejöhet Roatis Andrea... de Huszárik Kata akkor is jobb lett volna.

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2013.03.05. 18:25:02

Bár halálosan gyűlölöm a szinkront, csodásan megőriztem a hidegvérem egészen a "betétdal"-sorig. Ez, hogy magyar betétdal, ez minden rosszat alulmúl, amit amúgy is el lehet mondani a szinkronokról. Javasolnám a jövőben a magyar főcímet is, jó nevű animátoraink vannak, de pár év múlva esetleg bevezethetnénk a magyar vágást is, Andy Vajna megoldja.

Laci1985 2013.03.05. 22:06:42

A "magyar szöveg: Faragó József" nem inkább szinkronrendező akarna lenni?

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.05. 22:24:47

@Laci1985: De.

@kovacsbalint: Ez szerintem csak ilyen mondókaszerű dal lesz ("The Munchkin Welcome Song"), de amúgy mindig furán veszi ki magát, ha a magyarul beszélő gyerekfilmben egyszer csak angolul kezdenének énekelni a szereplők. Rajzfilmeknél, egyes filmeknél amúgy magyar főcím is létezik, bár ez jobbára csak magára a címre korlátozódik.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.05. 23:41:08

Nem kell izgulni a dal miatt, kb. három sorig jutnak vele, mire Óz leállítja őket.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása