aeon flux

ready for the action now, danger boy?

tomorrowland: lelepleződött bird és lindelof tikos projektje Zalaba_Ferenc
2013. március 04. 08:40:00

Kategória: film 10 komment

Úgy tűnik, egyedül J.J. Abrams képes arra, hogy az első előzetes prezentálásáig bármit is titokban tartson. A Star Warst, illetve e Prometheus 2-t passzoló Brad Bird/Damon Lindelof páros sokáig rejtegette az egykoron 1952 címre hallgató, a későbbiekben Tomorrowlandre átkeresztelt közös munkájuk sztoriját, amelyről csak annyit lehetett tudni, hogy a műfaja sci-fi, 2014 decemberében érkezik a mozikba, a Disney pénzeli, a főszerepet pedig George Clooney és Hugh Laurie alakítják. A HitFlixnek köszönhetően napvilágra került a film első leírása, melyet a most elindult casting procedúrához használnak. Ha továbbra is a sötétben szeretnél tapogatózni, akkor ne olvass tovább!

tomorrowland_themepark620.jpg

Az eredeti cím egy UFO-sztorira engedett következtetni, de úgy tűnik, a film ennél jóval egyénibb, ugyanakkor családbarát területet céloz meg. A címben szereplő Tomorrowland egy olyan hely egy másik dimenzióban, ahol a tudomány messze meghaladta a jelenlegit. Az 1964-es Világkiállításon ide nyer titkos bebocsájtást a 11 éves Frank, aki fiatal kora ellenére briliáns elme: ezért is látja meg benne a lehetőséget Athena, a titokzatos fiatal lány, aki dönt úgy, hogy megmutatja neki ezt a csodálatos helyet. Ám amikor Tomorrowland polgármestere, David Nix (Hugh Laurie) megtudja, hogy birodalmába hívatlan vendég érkezett, azonnal kipaterolja őt. Ám mielőtt távozna, Frank megtudja, hogy Athena egy robot...

A történet napjainkban folytatódik: a már felnőtt Frank (George Clooney) továbbra is Tomorrowlandet keresi, és rádöbben, hogy ezzel nincs egyedül, sőt, az évek során Nix teljesen korrupttá vált, és kizárólag a tényleges eredmények érdeklik, a kreativitást megveti (ezek szerint nem látja, hogy a két dolog szorosan összefügg egymással). Frank Tomorrowland más kitaszítottjaival, valamint egy fiatal lánnyal - akiben saját gyerekkori énjére ismer - közösen azon szorgoskodik, hogy... Igazából, tudja fene, min (gondolom, Nix uralmának megdöntésén),  mert a leírás itt véget ér. Annyit tudni, hogy a természetesen változatlan külsejű Athena is visszatér a filmbe.

Nos, a cikk elején említett "egyéni" jelző talán nem is annyira áll, hisz a fentiek alapján a Tomorrowland olybá tűnik, mintha Óz találkozna a Metropolisszal, ám ebből valami félelmetesen jó is kisülhet (in Bird we trust! in Lindelof we hope to trust!), meg egy újabb sci-fi matiné Disney módra. Neked mi a véleményed?

1952misterybox.jpg
Bird és Lindelof eme dobozzal kezdte el tízelni a népet idén januárban: a címke szerint 1952-es datálású, tartalma alapján pedig magáé, Wat Disney-é. Hmm, mi van akkor, ha Tomorrowland valójában Disneyland... egy másik dimenzióban?

Címkék

sci fi george clooney forum hungary hugh laurie viral marketing damon lindelof brad bird tomorrowland

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr705115618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkristof92 2013.03.04. 09:04:29

Lindelof flamewar engaging in 3..2...1..

Na jó, komolyra fordítva a szót, már most érdekel és Bird eddigi munkássága alapján várós mozi lesz!:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.04. 09:12:05

A Disney-s kapcsolatig szerintem elég nagy letdown, az viszont durván megdobhatja. Meg is kéne: ez a két faszi elég merész ahhoz, hogy ne csak egy szimpla családi mozit tákoljanak össze. Végtére s Prometheus is több, mint egy szimpla Alien-klón. (Let the flamewar begin! :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.04. 10:30:06

Őszintén szólva ez a leírás pont úgy hangzik, mint egy családi matiné. Ettől a Walt Disney beledobálástól meg kicsit olyan Hugo-szerű lesz az egész.
Szóval nálam most lett érdektelen az egész projekt, pedig Lindelof miatt még valamennyire érdekelt is, de úgy látszik a Disney nem tudja meghazudtolni önmagát...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.03.04. 11:22:26

@danialves: Azért én bízom benne, hogy ebből végül egy nagy kaland kerekedik ki majd. De ha kiderül, hogy beszélő kutya is lesz benne, akkor ajaj...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.04. 11:46:25

@Zalaba_Ferenc: Hát nézd, így sorra véve:
1. Gyerekszereplők, ez már régen rossz. Ráadásul először fiú-lány fsz., amiből valami gagyi, gyerekes szerelmi szálat is kihozhatnak majd (mondjuk robottal érdekes lesz :D), másodszor meg felnőtt-gyerek, ami a Pixar-filmekben is már borzalmasan elhasználódott.
Az Abrams-féle Super 8-ben még úgy-ahogy működött is a dolog, de alapvetően az is egy egyszer nézős, szórakoztató film lett egy remekmű helyett.
2. A meseszerű világ, ahova a fsz. felnőttkorában is visszavágyik. Ez véletlenül nem a Pán Péter?
3. "Az eredmények érdeklik, a kreativitást megveti." Ebből lesz egy elcsépelt és közhelyes üzenet az általános iskolákban senyvedő fiatalságnak.

Viszont Lindelof nevén kívül én egyetlen dolgot nem tudok felhozni amellett, hogy ez valami különleges lesz.

NorthopViggo 2013.03.04. 11:48:49

Azért nehogy már lehúzzunk előre egy olyan filmet, amin Brad Bird ügyködik. Miért nem lehet egy kicsit félretenni a pesszimizmust és reménykedni egy jó filmben?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.04. 20:37:17

@NorthopViggo: Mert semmi okot nem adott rá? Majd ha egy olyan filmre terelődik a szó, ahol van okom a bizakodásra, ott azt fogom leírni.

elmouse 2013.03.04. 22:28:19

Kicsit emlékezet engem a Disney-féle Robinson család titkára. Az mondjuk jópofa volt.

thatrugreally tiedtheroomtogether 2013.03.05. 11:20:37

Ezzel az a baj, hogy mindenki (én is) egy sci-fit várt, mert úgy lett beharangozva. Erre kiderült, hogy kár volt rejtélyeskedni, mert egy (számomra) kissé érdektelen, bugyutának hangzó sztorival rendelkező családi filmet fogunk kapni. (Jó sok plothole-lal, hogy ne csak dícsérjük Lindelofot.:D)

thatrugreally tiedtheroomtogether 2013.03.05. 11:22:46

Ja igen, ettől függetlenül Bird miatt (de csakis miatta)még nem írnám le a projektet, várok vele a trailerig.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása