aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kultgyanús filmtrió decemberben a magyar mozikban Zalaba_Ferenc
2012. október 04. 14:25:33

Kategória: film 19 komment

Lehet, hogy novemberben minden napra (meg még egyre) jut filmbemutató - köztük egy-két nagyon várt példánnyal -, de a decemberi felhozatalra sem lehet majd panaszunk, főleg mióta tudjuk, hogy a mostanság kéz a kézben járó Parlux Entertainment és Big Bang Media három kultuszgyanús film bemutatójával is készül. Ez itten egy félig-meddig exkluzív leleplezés lesz majd.

sinister620_2.jpg
sevenpsychopaths620.jpg
theraid620.jpg

Azért csak félig-meddig, mert az már köztudott, hogy Martin McDonagh második játékfilmje, az igen erős kritikai visszhangban részesülő Seven Psychopaths az év utolsó hónapjában hozzánk is megérkezik (a jelenlegi terv szerint december 6-án). A sztori szerint néhány kisstílű bűnöző (Colin Farrell, Sam Rockwell és Christopher Walken) arra specializálódik, hogy gazdag emberek ölebeit rabolja el, majd szolgáltassa vissza, csakhogy ezúttal rossz ember (Woody Harrelson) rossz kutyáját nyúlják le: káosz és katasztrófa várható, no meg sok röhögés.

A következő infó viszont már vadi új, ugyanis mindez idáig úgy tudtuk, hogy annak ellenére, hogy a korhatárbizottságtól megkapta a maga 18-as karikáját, a The Raid: Redemption (magyar cím: A rajtaütés) elkerüli a hazai mozikat, ám a Parlux mégis elhozza nekünk az utóbbi évek egyik legkeményebb akciófilmjét, melyben egy rendőrkommandónak kell behatolni egy bűnözők lakta toronyházba, hogy annak "penthouse"-ában nyakon csípjék a főfőnököt - ehhez viszont sok-sok-SOK rosszarcún kell átverekedniük magukat. A csonttörő durvulással teli film a jelenlegi állás szerint december 27-én érkezik meg a mozikba.

Alig néhány hete lelkendeztük körbe az Ördögűzés Emily Brown Rose üdvéért rendezőjének új filmjét, pontosabban annak nyugtalanítóan érdekes trailerét, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, az Ethan Hawke főszereplésével készült found footage/szellemhistória, a Sinister okoz majd néhány izzasztó percet, mikor - a tervek szerint - december 6-án megérkezik a hazai mozikba.

BÓNUSZKÖR: Jöhet egy kis új Schwarzenegger is a magyar mozikba?

Címkék

horror kult comedy ethan hawke gangster colin farrell martial arts woody harrelson christopher walken martin mcdonagh parlux found footage big bang media

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr34819872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.04. 14:29:15

Seven Psychopaths nagyon várós, a trailere nagyon tetszett.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.04. 14:32:52

Már bánom, hogy megnéztem itthon a The Raidet, de hát ez van... A másik kettő pedig több mint KELL.

-creeper- 2012.10.04. 14:34:26

Ki a búbánat az az Emily Brown? :)

Cseh Dániel · http://aeonflux.blog.hu/ 2012.10.04. 14:40:31

Mi a tendencia, egy filmre, amit hónapok óta patika HD-ben le lehet tölteni felirattal, mennyire mennek el az emberek?

Egyébként mindháromnak nagyon örülök, az első és a harmadik egyértelműen kipipálandó, és a The Raid is az lenne, ha nem láttam volna, és nem tudnám, hogy erősen túlértékelt darab.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.04. 14:44:18

@Cseh Dániel: Az kizárólag a filmtől és annak célcsoportjától függ. Tavaly, mikor még aktív forgalmazói tevékenységet folytattam, öt filmet hoztunk be a moziba - a bemutató idején mind az öt letölthető volt HD-ben, s négy mégis jól teljesített (sőt), az ötödik meg nem volt túl jó film. :)

A rajtaütés kockázatos vállalkozás, ugyanis elsősorban azoknak szól, akik otthon vannak a letöltés világában, de ha lesz körülötte szóbeszéd (túlértékeltség ide vagy oda ez benne van a pakliban), akkor akár még okozhat is meglepetést.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.10.04. 16:09:49

A The Raid-et a szinkron mentheti meg, ami vélhetően lesz is, ismerve a forgalmazókat.

Meg tudom, hogy a hazai film fogyasztók egyre igénytelenebbek, de azért vásznon nézni egy ilyen kaliberű filmet azért mégiscsak nagyobb élmény, mint monitoron. Persze nem leszek álszent, már én is láttam, de szerintem ez lesz az első alkalom, hogy meg fogok nézni moziban egy olyan filmet, amit már láttam:)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.04. 16:15:01

@purga: Jó, hát az egyértelmű, hogy elmegyek rá a moziba, és úgy tömöm a fejemet popcornnal, mint Eddie Izzard. :)

www.youtube.com/watch?v=F0DeqGDuSoE

Anduril 2012.10.04. 16:57:33

Az In Bruges az egyik nagy kedvencem, úgyhogy nagyon meg is ijedtem, amikor elolvastam a cikkben az "igen erős kritikai visszhangban részesülő" szókapcsolatot a Seven Psychopaths-szel kapcsolatban, gyorsan meg is néztem rottenen (ahol nagyon jól muzsikál), illetve IMDB-n (ahol már kevésbé, bár még hét fölött). Honnan a kritikai visszhang infó?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.04. 18:21:54

@Anduril: Az igen erős kritikai visszhang az én értelmezésemben azt jelenti, hogy jó kritikákat kap. ;)

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.10.04. 18:51:57

@Alyr Archon: Abszolúte. A két film egymástól függetlenül, párhuzamosan forgott. A rajtaütést mutatták be előbb, így az a mérce.

freddyD 2012.10.04. 21:34:02

Biztos én vagyok az utolsó hím idehaza, aki még nem nézte meg a Raid-et, de pont ebben bíztam :) Megérte várni

Pszt! 2012.10.04. 21:53:27

A Raid hatalmas csalódás volt! Tucatjával gyilkolták egymást a megkülönbözhetetlen ázsiai arcok, és egy idő után unalomba fulladt. A rosseb se érti, minek verekszenek, mikor van fegyver is.

cyd 2012.10.04. 22:05:24

@freddyD: Mázlista! Akkor a sok "túlértékelt" jelző és csalódott user után óvatosabban ülsz be rá, mint mi és neked várhatóan kellemes csalódás lesz :)

@Pszt!: Fogjuk rá, hogy kifogytak a lőszerből.

ssjani 2012.10.04. 22:42:14

A Raid stáblista utáni kivágott jelenete :

feleség: Mi volt ma a melóhelyen?

főszereplő: A szokásos. Megöltem nyolcvankét embert lőfegyverrel, huszonnyolcat késsel, harminckettőt meg csak úgy pusztakézzel.

Feleség : Aha. Melegítsem a levest ?

Főszereplő: Lehet. Vacsora után megvarrod a zubbonyom? Meg ki is kéne mosni mert egy kicsit véres lett.

freddyD 2012.10.05. 12:41:33

Amúgy ez a Sinister trailer elég brutál. Jobban kirázott a hideg ettől, mint jó pár teljes horrorfilm együttesen

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása