aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. augusztus 04. 01:18:10

Kategória: 1 komment

lumú@müpa. tulajdonképpen távol állnak tőlem az amperben, voltban vagy joule-ban mérhető, számomra transzcendens csodák, s ludvig múzeumban megtekinthető rezonancia kiállítás sem hozta közelebb hozzám az elektromos kisülések és elsülések művészetét. már csak azért sem, mert a napokban tomboló vihar rendesen kicsinálta a kiállított berendezések felét, így a prezentáció csak korlátozott formában tekinthető meg, s a kissé túltöltött felvigyázó nénik még akkor is rád szólnak, hogy "ne nyúlj hozzá!", ha éppenséggel olyan gizmót figyelsz, aminek az a lényege, hogy hozzányúlj...

egy emelettel odébb az eurovisions fotókiállítás keretében az EU-hoz nem rég csatlakozott országokban járt fotósok műveit lehet megcsodálni. szépség helyett profánság, folklór helyett elmaradottság, spiritusz helyett lelki sivárság: ezt sugallja a jókora átfedésekkel dolgozó prezentáció, mintha a fotósok csakazt kérdeznék, hogy "ezeket az országokat mi a faszért vettük fel?!" persze, a szlovéneknek jó, mert riviérás a tengerpartjuk.

az állandó kiállítás menti meg a lumú rezüméjét: nem is a két picasso (a harmadik kölcsönben van), meg a másik kettő warhol, inkább a hordozható macskakő, amitől még most is mosolyra áll a szám, meg a hadititok című kompozíció, amelytől röhöghetnékem támad, annyira banális és álszent.

amúgy a művészetek palotája - mint építmény - előtt le a kalappal: az épület mindenkiből mást hoz ki. a partnernőmet a szocialista vasútállomásokra emlékeztette, engem pedig a hatvanas évek sci-fijeire: retrospektív jövő, hm?

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr364534288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angelus · www.angelusoldala.fw.hu 2006.08.11. 06:52:12

Végre lehet írni jó hosszút :) Nos a Művészetek Palotája szerintem Budapest egyik legérdekesebb és legszebb modern épülete. Miért vágná haza a látképet? Inkább a Nemzeti elől kellene eltűntetni azt a bízbe boruló kőhalmazt, amúgy a hajó alak kifejezetten ötletes... Visszatérve a MÜPA-ra. Nemrégiben negyre el a Világ legszebb kultúrális intézménye címet, amit szvsz meg is érdemelt!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása